Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Koliko troši?

Post od dragvorl »

Predjeno 230 km, nesto malo grada, ostalo magistrala ugl. ispod ogranicenja, 5,2 l prosek, Clio 1,4 16V, 2 osobe u vozilu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nemoguće, ne može benzinac tako malo da troši...

:sesir: :pivo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

Moja najmanja zabelezena potrosnja sa librom 1.9 jtd, magistrala, cak kada na ovo dodamo malo laganje BC-a, izadje da nije lose, zimske gume, kisa, dvoje u kolima.

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ji 4Tze napisao:Nemoguće, ne može benzinac tako malo da troši...

Heheh, budi receno, ovo je vozeno bas sa akcentom na sto manju potrosnju. Put je stvarno bio bez preticanja, vreme lepo bez kise, bez zastoja, itd. Sto bi se reklo idealno. Moze jos nesto manje da trosi, provereno, ali to je vec isterivanje maka na konac. Bice jedan duzi put magistralom uskoro pa cemo i to detaljno ispratiti. Ono sto moram reci da bih jako voleo da imam tempomat u autu, jako dobra stvar.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ji 4Tze napisao:Nemoguće, ne može benzinac tako malo da troši...

Jugo 45, treća specijala i glava bez unutrašnjih opruga ventila, nikad više od 15 nisam sipao do čepa na poslednjoj JP pumpi pred ulazak u Crnu Goru. Pređeni put je bio oko 330 km.

Čisto ako neko pomisli da sad mali benzinci malo troše. Pri čemu sam ja tom autu dušu vadio svaki kilometar. Nemam pojma kako je u voznom stanju prodat posle 7 godina.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Samo sto je Jugo imao kila koliko je imao, to je vrlo bitno kod neujednacene voznje. Jugo recimo 800 kila, a Clio 1000, to je 25% razlike, sto nije malo.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Jbg, Cmax 1.6 16v po Bg, 10.5l i to uz trud i drive-like-Rakhil-van-Kenobi

Prosecna brzina 20ak km/h

Samo da napomenem, ovo je otprilike neki minimum za ovaj auto u Bg
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Novi Sad-Bec
Do Budimpeste me pratio jak vetar, pa mi je do tamo prosecna potrosnja bila 7.0 litara/100 km.
Posle Budimpeste vetra gotovo da nije bilo, pa se do Beca prosecna potrosnja smanjila na 6.2 litara/100 km.
U rezervoaru MOL-ovo gorivo, na autu su jos uvek zimske gume. 90% puta vozen na tempomatu 140 km/h.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Uzorak na 300km.

30% grad
70% otvoren put
3 osobe

Potrošnja 8,2l plina

Mešoviti uslovi za vožnju po gradu, od autoputa i krstarenja kroz NBGD, preko vožnje kroz Košutnjak uzbrdo do Vidikovca, pa sve do zaglavljivanja u despota Stefana.
Otvoren put, relacija BG-Zrenjanin-Krajišnik, bez gužve, lepo vreme, solidan put. Prilično se brzo vozi na toj relaciji, ja sam uglavnom bio na 90-100km/h, osim kroz sela gde je bilo 50-60km/h.

Nekom mojom računicom, da mi na plin troši oko 10-15% više, ispada da bi na benzin potrošio oko 7-7,5l.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

I meni po bordu za zadnjih 30-50km izbaci potrosnju, ako bas vozim 80 u 6oj, nekih 4.3-4.5 litara na 100km.
Medjutim, kada podvucem crtu, potrosnja na jednom rezervoaru, bude u opsegu 6.0-6.5 litara. I to je ukupna km, sve, grad, selo, magistrala, njiva, ...
Racunicom sam dosao do 6.1l/100km na zadnjem rezervoaru, pre neki dan, ali racunam da sam sasvim sigurno napravio gresku, ..., tako da cenim da je potrosnja negde u tom opsegu, 6.0-6.5l, iako je bord na magistrali, kao sto sam rekao, pokazivao ~4.5l, i to ne trenutnu, nego za (sad ne znam tacno kako je podesen) zadnjih 30-50km.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Touran 2.0TDI DSG 190km cisto gradske voznje, od toga svaki dan po 1km hladan posao-kuca x4, ostalo po gradu ne neke duze relacije. 8.5l prosecna brzina po bordu 21km/h.
Nije malo, ali sa druge strane za 1650kg tezak auto, DSG, skoro uvek hladan auto rekao bih OK.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

To je ok za grad. Ne verujem ni da moj auto koji je 100ak kg laksi trosi ista manje po gradu.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Koliko troši?

Post od Floyd »

methane.master napisao:Nego Floyde, koliko ti je vremenski trebalo za tu relaciju? Interesuje me čisto zbog predstave o vožnji autobahnom.
To ne bih znao da ti kazem jer sam se dosta zadrzao u Nirnbergu gde mi je opala i prosecena brzina :)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

dragvorl napisao:Predjeno 230 km, nesto malo grada, ostalo magistrala ugl. ispod ogranicenja, 5,2 l prosek, Clio 1,4 16V, 2 osobe u vozilu.
dobar si, meni je majmanji prosek bio 5,6l po pistolju, posto bord nemam, ali nije bio cisto otvoren put, mada jeste bila lagana voznja. isto tako mi je i plina trosio 7,5-8l, najmanje oko 6,5, a caletu sad kad prebaci sedmicu nije mu jasno kako... :kezo: al covek ne prelazi 80kmh...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

dag81 napisao:Touran 2.0TDI DSG 190km cisto gradske voznje, od toga svaki dan po 1km hladan posao-kuca x4, ostalo po gradu ne neke duze relacije. 8.5l prosecna brzina po bordu 21km/h.
Nije malo, ali sa druge strane za 1650kg tezak auto, DSG, skoro uvek hladan auto rekao bih OK.
Ovaj naš Touran sa istim motorom, ali manuelac, troši ko lud na autoputu.

9+ na 140km/h.

Po gradu zapravo troši u rangu kola sličnog motora i težine, ali na otvorenom je horor. Ne znam kakva je situacija kod tebe? Najpametnije ga je ne voziti preko 100 na sat, inače krene da otkida sa potrošnjom.
Odgovori