Zimske gume - da ili ne?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Pa i nisu bas, ima boljih iz svih klasa kada pricamo o snegu npr. cak su i najlosije, pogledaj testove A4, Force Wintera, Krisalpa HP2
Winter1 je rame uz rame sa najboljim gumama po snegu vazda bila, i na starim testovima i na novim (kao Kormoran na ADAC 2013 testu u 15"). I u praksi guma ubiva po snegu i ledu, to je mogao da se uveri svako ko ih aka po planinama.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Dag daj test na kom je A4 los na snegu. Aj bas da vidim pa da 'mrem sto sam glup jer je meni odlican
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

A4 je lošiji ( ne loš ) po snegu od nekih guma. Ne znam kako je na testovima, ali vrlo dobro znam kako je u praksi 

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Naravno da nije Michelin krs, i kada se kaze za neku premium gumu da je krs ne znaci bukvalno, ali DW licno shvata.
Jedino je Winter 1 krs, u bukvalnom smislu

Jedino je Winter 1 krs, u bukvalnom smislu

Kad smo več kod michelina, devojka ima na svom avtu bf goodrich zimske gume i isto nisu og zna šta po snegu. Ali po suvom i mokrom su te obe ( a4 i bf ) vrlo dobre.
A4 je odlična na testovima. A3 bila takođe. Ne širite dezinformacije.
Tapatalk 4

Tapatalk 4
Imam na Golfu. Neka je testiraju koliko hoce, ja je ne bih ni pijan ponovo kupio.nidza napisao:A3 bila takođe.
(da se ne ponavljam sa detaljima i opisom, posto je svake zime opljunem na forumu)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
A3 je onako bila po snegu (185/60R14 na Fabiji I)
Mnogo je plivala, nije ulivala sigurnost upravo po snegu, dok je po suvom bila ok
Mnogo je plivala, nije ulivala sigurnost upravo po snegu, dok je po suvom bila ok
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jel na ovim ADAC testovima ocena sa većim brojem lošija od manje?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Pa onda je Wintera žasu i po snegu i ledu.
HUAWEI P6 via TT
HUAWEI P6 via TT
Tu blista u odnosu na mokro 

Kako je žasu, 2.1 je dobila ako se ne varam, što je vrhunski rezultat. Najbolja guma je dobila 1.9 čini mi se. Mislim sa je 4-ta od svih testiranih guma na snegu. Na ledu je 2.5 valjda bilo, a prosek je 2.3-2.4 što je razlika verovatno koja se ne moze osetiti, nego samo izmeriti. Iz glave kucam, gledao sam pre neki dan, pa mi oprostite ako sam nešto omašio.
Na suvom je dobila neku trojku, a na mokrom 5ica, zbog čega je upala u nepreporučljive. Pričam o Kormoran verziji, 185/65R15, test 2013.
E, sad, ono što sam primetio kod Winter1 zagledajući komšiluk, uže verzije imaju malo akvaplaning kanala, dok šire imaju mnogo više. Možda je tu koska što se najviše žale vlasnici manjih dimenzija.
Tapatalk 4
Na suvom je dobila neku trojku, a na mokrom 5ica, zbog čega je upala u nepreporučljive. Pričam o Kormoran verziji, 185/65R15, test 2013.
E, sad, ono što sam primetio kod Winter1 zagledajući komšiluk, uže verzije imaju malo akvaplaning kanala, dok šire imaju mnogo više. Možda je tu koska što se najviše žale vlasnici manjih dimenzija.
Tapatalk 4
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tako je, na snegu medju boljima, suvo i mokro medju losijima.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money