Poslato telepatski
Opet ti okreces na isto.Vladapetr napisao:@stefan:
Opet ista priča. Ti ne plaćaš, kad budeš ti plaćao onda ćemo diskutovati da li treba ili ne. Do tada, nit možeš da znaš niti imaš osećaj.
Jednostavno pogresno rezonujes. "Bahacenje" samo po sebi podrazumijeva, izmedju ostalog, krsenje zakona je l' da? E sad, zasto ti mislis da ce neko bahat da ferma ovaj clan zakona, ako vec ne ferma neke mnogo "jace" clanove - kao recimo onaj nesretnik s BMW-om oko cega je i pocelo ovo sa poostravanjem. Reci mi konkretno, da li mislis da ce neko takav odjednom da prestane da divlja, zbog ovako nekog clana zakona, ali realno?Dakle, broj onih koji mogu da se bahate u odnosu na ovaj zakon, kao i onih koji će zbog ovog zakona biti životno ugroženi - na nivou je statističke greške. I to nije "nebitan deo priče", to je suština.
Ovo je recimo vrlo realno receno, jer se svi zakoni kod nas i svoje na punjenje kasice. Ko ne misli tako slijep je pored ociju, jer sve moze u znatnoj mjeri da se suzbije, ali to se ne radi na nacin na koji je sprovodjenje zakona do sad funkcionisalo. Znaci obrni-okreni sprovodjenje je glavni problem, a ne clanovi ili neki novi nacrt.Wolfy napisao:Vec vidim da ce za ovo biti samo novcana kazna,tj. da je svrha ovoga samo punjenje drzavne kasice-prasice.
Kad odrasteš - to ćeš i sam osetiti, neće biti potrebe da ti iko govori da se desilostefank napisao:Ajde reci mi sa koliko godina smijem zvanicno da pocnem da "dobijam" neke stavove, ima neki pravilnik, mozda sam propustio?Pritom, one koji bi tebi bili po volji vjerovatno necu imati nikad, te prvo prihvati da nismo svi, 'fala Bogu, isti.
Eto kad vec vuces paralele, to je isto kao da ti vec krsis vec postojeca pravila foruma a administracija odgovori - uvodjenjem novih i zovne novinare da se pohvali na sva zvona kako oni rade. Nije li to malo nelogicno? E isti slucaj je i sa zakonom i ovim predlogom.Ji 4Tze napisao:Pa ni za forum ne pišeš pravila zbog normalnih već zbog ekstrema...
Ako nekog ne ograničava: (samo)svest, karakter, kućno vaspitanje, vera ili nešto peto, zakon tome služi.
Zakon i naravno odgovarajuća kazna, samo što je kod nas zakonik na mentalnon nivou srednjeg veka pa su zakonom obuhvaćene samo posledice (prekršaji) a preventiva (npr. cenovni razredi pri registraciji) slabo do nikako.