Računari
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Računari
Imam negde u Vrscu i najmanje 100 kg raznih casopisa u papirnom formatu... 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
DaDelija napisao:
Sta je Voodoo Master 2?![]()
Mislis na Diamond Monster 3D II sa 3DFX Voodoo 2 chipsetom?

Quake 2 je radio i sa prvom generacijom 3D kartica. Ja sam prvo imao neku Rivu 128, koja je mogla nešto 50% da se nasvira i to je radilo jako lepo.
Koliko je to smešno sad. Ovaj zastareli telefon sa kog ovo kucam ima više stotina puta bržu grafiku nego što ie bila pomenuta Riva. :-D
Nvidia se tad tek ispilila, a vidi ih sad...
Tapatalk 4
Koliko je to smešno sad. Ovaj zastareli telefon sa kog ovo kucam ima više stotina puta bržu grafiku nego što ie bila pomenuta Riva. :-D
Nvidia se tad tek ispilila, a vidi ih sad...
Tapatalk 4
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ja sam kada je izasao Quake 2 imao Diamond Viper V330 sa Riva 128 chipom i radilo je to ok u OpenGL modu, ali tek je Glide na 3DFX-u bio ono pravo 
p.s. A Unreal - extra grafika (u to vreme najbolje sto je postojalo), ali zato igra relativno losa.

p.s. A Unreal - extra grafika (u to vreme najbolje sto je postojalo), ali zato igra relativno losa.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Kupio sam neki Comfast wifi usb adapter, ima Realtek drajvere.
Taj drugi komp koji hoću da povežem na home network je na XP-u i imam problem. Uredno sam konektovan na mrežu, pitao me za šifru sve je to prošlo, ali mi stoji oblačić "Limited or no connectivity". Prethodno je instaliran adapter i sve po uputstvu.
Pun je internet ovih problema i rešenja ali ja ne uspevam. Može pomoć?
Taj drugi komp koji hoću da povežem na home network je na XP-u i imam problem. Uredno sam konektovan na mrežu, pitao me za šifru sve je to prošlo, ali mi stoji oblačić "Limited or no connectivity". Prethodno je instaliran adapter i sve po uputstvu.
Pun je internet ovih problema i rešenja ali ja ne uspevam. Može pomoć?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Mnogo mogucnosti, pocevsi od toga da ti usb adapteri retko kad rade kako treba...
Jel ti na ruteru upaljen DHCP ili si rucno dodelio adrese?
Jel ti na ruteru upaljen DHCP ili si rucno dodelio adrese?
Koliko ti dugo tako stoji? Meni u pocetku stoji tako, nekoliko minuta, konektovan sam na WiFi, ali nemam izlaz na internet. Posle sve radi ok.
Pogledaj koju IP adresu ima taj adapter, da nije neka "nenormalna", 254.150...., u 99% slucajeva pocinje sa 192., u ostalih 1% sa 10.
Ako ti nije dobra adresa, onda ti dhcp nije dobro dodelio adresu. Vidi da nema mac filtriranje ili nesto slicno.
U veb interfejsu rutera mozes videti ip i mac adrese svih konektovanih uredjaja.
Ja sam imao slican problem i posle gomile njakanja, ispostavilo se da je "crkao" WiFi ruter. Simptomi su sto bi majstori rekli bili kurvanjski, vidis ga, konektujes se, ali cas radi cas ne radi, Ugasis i upalis, sve proradi i tako 100 puta. Tenda je bila u pitanju.
A sa tim USB adapterima imam dobra iskustva, evo jedan vec vise od 1god radi bez diranja ikakvog.
Pogledaj koju IP adresu ima taj adapter, da nije neka "nenormalna", 254.150...., u 99% slucajeva pocinje sa 192., u ostalih 1% sa 10.
Ako ti nije dobra adresa, onda ti dhcp nije dobro dodelio adresu. Vidi da nema mac filtriranje ili nesto slicno.
U veb interfejsu rutera mozes videti ip i mac adrese svih konektovanih uredjaja.
Ja sam imao slican problem i posle gomile njakanja, ispostavilo se da je "crkao" WiFi ruter. Simptomi su sto bi majstori rekli bili kurvanjski, vidis ga, konektujes se, ali cas radi cas ne radi, Ugasis i upalis, sve proradi i tako 100 puta. Tenda je bila u pitanju.
A sa tim USB adapterima imam dobra iskustva, evo jedan vec vise od 1god radi bez diranja ikakvog.
- Uroš S.
Verovatno je uključen DHCP pošto se ne sećam da sam bilo šta dodeljivao. Kada odem u Properties rutera ne mogu nigde da vidim prikačene uređaje.
Ne znam koji je IP adaptera, ali video sam nešto prilikom podešavanja da je bilo 192.xxx, sada ne znam gde je to bilo.
Ovaj stoji konektovan koliko hoćeš...
Ne znam koji je IP adaptera, ali video sam nešto prilikom podešavanja da je bilo 192.xxx, sada ne znam gde je to bilo.
Ovaj stoji konektovan koliko hoćeš...
Koji net koristis? Kablovski, adsl? Jel wifi u sastavu kablovskog modema, ili kao poseban router?
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Uroš S.
Kablovski, na kablovski modem pa na wifi ruter, pa u PC.
Onda ti je moj predlog da kablovski modem ne bude u bridge modu(ako je bilo uopšte potrebe da se podešava tako), na wifi routeru isključiš dhcp, podesiš mu LAN ip na 192.168.1.254 i njega vežeš na LAN a ne na WAN. Ovo je najbezbolnija varijanta, i najlakša za podešavanje.
P.S: podesi sve što treba na wifi routeru pre restarta. KAd isključiš dhcp nećeš više moći da mu pristupiš
Ovde imaš i slikovit prikaz http://arhiva.elitesecurity.org/t435066 ... ADSL-modem
P.S: podesi sve što treba na wifi routeru pre restarta. KAd isključiš dhcp nećeš više moći da mu pristupiš

Ovde imaš i slikovit prikaz http://arhiva.elitesecurity.org/t435066 ... ADSL-modem
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Cekaj, zar nije najjednostavnija varijanta, da mu cable ruter služi samo za net, a da WiFi ruter brine o mreži, odnosno za DHCP?
Kod mene je to radilo na sledeći način, adsl je, ali to ništa ne menja.
Adsl ruter i WiFi ruter su bili ubodeni u običan switch. U njega sam takođe ubadao računare koji su bili kablom vezani, a preko WiFi sam povezivao bežične uređaje. I to je tako radilo savršeno godinama.
Sad trenutno, zbog box paketa, WiFi ruter telekomov je pored tv-a, on je povezan na WiFi ruter (moj) bežično, a WiFi uboden u switch iz kojeg net dobijaju računari preko kabla, a WiFi ide preko telekomovog WiFi rutera.
U ovoj mojoj varijanti o DHCP brine telekom ruter, pošto moj WiFi ruter radi u client modu.
Kod mene je to radilo na sledeći način, adsl je, ali to ništa ne menja.
Adsl ruter i WiFi ruter su bili ubodeni u običan switch. U njega sam takođe ubadao računare koji su bili kablom vezani, a preko WiFi sam povezivao bežične uređaje. I to je tako radilo savršeno godinama.
Sad trenutno, zbog box paketa, WiFi ruter telekomov je pored tv-a, on je povezan na WiFi ruter (moj) bežično, a WiFi uboden u switch iz kojeg net dobijaju računari preko kabla, a WiFi ide preko telekomovog WiFi rutera.
U ovoj mojoj varijanti o DHCP brine telekom ruter, pošto moj WiFi ruter radi u client modu.
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Imam problem sa aple laptopovina.
U poseti su mi ćerka i zet, žive u USA i naravno imaju mekintoše i iPhone - ništa drugo nije vredno pomena
U zadnjih par dana njihova sokoćala konstantno gube wireless konekciju. Iz nekog je razloga to počelo nakon nekog vremena mira kad su imali konstantnu vezu. Imam gomilu laptopova po kući i nijedan nema problema sa internetom. Kao ni telefoni.
Čak se dešava da ni ne vide naziv mreže više na kojoj su do neki minut bili nakačeni. Vide sve neke mreže odavde do Pariza ali moju mrežu na 5m razdaljine ne vide.
Posle gašenja wirelesa i ponovnog paljenja (airport on/of) nekako se uspostavi konekcija koja nestane nakon sat dva.
Izgleda da se radi o nekompatibilnosti uređaja, nemam drugog objašnjenja.
Kod mene je wireless na antenu/ruter na prozoru (5Ghz), od toga ide kabl do glavne sobe gde ulazi u switch. U svitch je nakačen AP koji baca wirelsess.
Na kraju sam iz naftalina izvukao neki stari AP i njega takođe utakao u switch i gle čuda, oba meka su ga videla i odmah se nakačila. I evo drže konekciju već satima.
Problem je što je to neki stari AP kojem ne mogu prići da namestim da ima barem neku zaštitu, sada je otvoren ko kurva kod picinog parka. Ne znam više adresu i nema setovanja. Što je tu je.
Zanima me:
1. Da li neko ima ideju kako da rešim problem sa internetom onih epohalnih mekova i da se kače na AP na koji se kače svi kršteni laptopovi u kući
2. Kako da u krajnoj liniji pristupim tom starom AP nekako a ne znam mu IP više pa neka ga koriste kad podesim neku zaštitu. Mogao bih da ga na onu rupicu-bocu resetujem ali nisam siguran da bih mu i tada mogao pristupiti pa onda ni to nemaju više..
Predložio sam im da kupe normalan laptop ali se koprcaju. Ona ništa, nema interneta.
U poseti su mi ćerka i zet, žive u USA i naravno imaju mekintoše i iPhone - ništa drugo nije vredno pomena

U zadnjih par dana njihova sokoćala konstantno gube wireless konekciju. Iz nekog je razloga to počelo nakon nekog vremena mira kad su imali konstantnu vezu. Imam gomilu laptopova po kući i nijedan nema problema sa internetom. Kao ni telefoni.
Čak se dešava da ni ne vide naziv mreže više na kojoj su do neki minut bili nakačeni. Vide sve neke mreže odavde do Pariza ali moju mrežu na 5m razdaljine ne vide.
Posle gašenja wirelesa i ponovnog paljenja (airport on/of) nekako se uspostavi konekcija koja nestane nakon sat dva.
Izgleda da se radi o nekompatibilnosti uređaja, nemam drugog objašnjenja.
Kod mene je wireless na antenu/ruter na prozoru (5Ghz), od toga ide kabl do glavne sobe gde ulazi u switch. U svitch je nakačen AP koji baca wirelsess.
Na kraju sam iz naftalina izvukao neki stari AP i njega takođe utakao u switch i gle čuda, oba meka su ga videla i odmah se nakačila. I evo drže konekciju već satima.
Problem je što je to neki stari AP kojem ne mogu prići da namestim da ima barem neku zaštitu, sada je otvoren ko kurva kod picinog parka. Ne znam više adresu i nema setovanja. Što je tu je.
Zanima me:
1. Da li neko ima ideju kako da rešim problem sa internetom onih epohalnih mekova i da se kače na AP na koji se kače svi kršteni laptopovi u kući
2. Kako da u krajnoj liniji pristupim tom starom AP nekako a ne znam mu IP više pa neka ga koriste kad podesim neku zaštitu. Mogao bih da ga na onu rupicu-bocu resetujem ali nisam siguran da bih mu i tada mogao pristupiti pa onda ni to nemaju više..
Predložio sam im da kupe normalan laptop ali se koprcaju. Ona ništa, nema interneta.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
U podešavanja ulaziš tako što kucaš u browseru adresu 192.168.1.1, a kombinacija za logovanje je verovatno admin/admin. Probaj tako preko wirelessa da uđeš i jednostavno namestiš/aktiviraš pass (ako neće preko wirelessa - probaj preko kabla). Ako ne uspe, odnosno neko je ipak ranije promenio pass za ulazak - moraćeš ga fizički resetovati na to dugme. Tada će se pobrisati prethodna podešavanja i trebalo bi da ostane otključan a ne zaključan, pa nema opasnosti koje se bojiš. Onda opet ponoviš proceduru iz prve rečenice...