O kamerama za snimanje saobraćaja
Re: O kamerama za snimanje saobraćaja
U zadnje tri nedelje su ocigledno ukljucili da radi non-stop i snimili 3700 prekrsaja a do tad su od aprila verovatno samo ponekad upalili i snimili samo 600 komada.
To je pakao, sa mosta kada se spuštaš je pravac i nizbrdo, a tu je onda opšte granice je 50 km/h, ne vidim neku tablu da kaze drugačije, znači opšte ograničenje za grad.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Ne postoji tu uključeno i isključeno. Radi i snima stalno. Ne znam kada su te kamere postavljene, kada ih je Mup zvanično primio, do kada su važili atesti pa kolika je bila pauza dok su ponovo baždarene... Ima tu mnogo stvari koji mogu da utiču na to zašto je do pre 3 nedelje bilo malo a sada mnogo prekršaja.ftj napisao: 26 Nov 2025, 08:34 U zadnje tri nedelje su ocigledno ukljucili da radi non-stop i snimili 3700 prekrsaja a do tad su od aprila verovatno samo ponekad upalili i snimili samo 600 komada.
Ok ako imaš insajd informacije pa znaš al mnoge druge kamere su do sad radile periodično, čak su neke radile uz prisustvo službenika koji sedi za ekranom i ručno piše kazne.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ne može tj 1000% ne radi i ne snima stalno jer bi to za mesec dana paralisalo Prekršajni sud a i MUP vrv nema ljudstvo da obradi toliki broj Zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka i naloga.zarekg napisao:Ne postoji tu uključeno i isključeno. Radi i snima stalno. Ne znam kada su te kamere postavljene, kada ih je Mup zvanično primio, do kada su važili atesti pa kolika je bila pauza dok su ponovo baždarene... Ima tu mnogo stvari koji mogu da utiču na to zašto je do pre 3 nedelje bilo malo a sada mnogo prekršaja.ftj napisao: 26 Nov 2025, 08:34 U zadnje tri nedelje su ocigledno ukljucili da radi non-stop i snimili 3700 prekrsaja a do tad su od aprila verovatno samo ponekad upalili i snimili samo 600 komada.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako je mnogo kazni za kratko vreme, podignu brzinu preko koje kažnjavaju. A koliko znam, u zadnje vreme je taj limit uglavnom 10-tak km preko ograničenja tako da verovatno ima nenormalno mnogo kazni. Rok za zastarevanje je godinu dana pa ako stignu, stignu. I više nema zaustavljanja i pisanja. Snimi te i kazna stiže. Pisanje kazni je sada automatizovano i traje mnogo kraće nego ranije tako da možda i stignu da sve obrade. A šta će sud da radi, neka im je bog u pomoći.
Ne znam za konkretnu kameru, razni gradovi rade na različite načine pa i tako što neko sedi, gleda i ručno piše kazne.
Ne znam za konkretnu kameru, razni gradovi rade na različite načine pa i tako što neko sedi, gleda i ručno piše kazne.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Pa ne mogu da pretrpaju sud jer će onda da pucaju više para, a već sad su u problemu da je sud u blokadi računa po 8-9 meseci godišnje. Isti je broj sudija i ne povećava se tako jednostavno (a nemaju ni fizički gde). Situacija sa terena je da nema povecanog broja kazni a svakako ne drasticno. Zastarelost je dve godine. Jedna godina je relativna zastarelost i to se jako retko dešava u praksi. Znacajno ispod 1%. Rekao bih blizu 0.1-0.001% slucajeva.
Ima i dalje dosta ručno pisanih kazni, svakodnevno se surecem. Zapisnik o kontroli svakako mora da se sačini.
Ima i dalje dosta ručno pisanih kazni, svakodnevno se surecem. Zapisnik o kontroli svakako mora da se sačini.