Zatamnjena stakla

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Zatamnjena stakla

Post od Scuderia »

http://x3.xbimmers.com/forums/showthread.php?t=657433

Mozda pomogne, s tim da se kod njih procenti oznacavaju obrnuto tj kao propustljivost svetlosti, a ne procenat zatamnjenja. Ako je 35%, to je valjda onda 65% po nasem.

Samo fabricki je tamno staklo, a folije mozda izgledaju drugacije u istom procentu, tako da bi se ja pre oslonio na odokativnu procenu, verovatno majstor koji radi ima iskustva da sam to oceni ili vec neki auto pored pa da uporedis.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Prisloni se komad folije na prednje staklo i uporedi se sa zadnjim.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

E tako :thumbup: Meni se ta fabricka stakla cine bas tamno, tipa 80+ %, ima da bude unutra k'o u bunkeru. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Imaju alat tj aparat koji to meri, kad sam bio kod Ivana na Zvezdari izmerio mi je zatamnjenje. Taman možeš i da proveriš kad stave folije da li je isto.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

:thumbup:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Na licu mesta je najbolja metoda jer osim zatamnjenja nisu ni sve folije iste... Neke su baš crne, dok neke imaju drugu nijansu, npr zelenu ili neke ćak vuku na braonkasto...
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

ovako, posto nisam pisao od kada sam rezervisao atestiranje da zavrsim lepo celu pricu...

u ponedeljak u 9h ujutro sam imao zakazan atest, otisao tamo, predao im papire od lacike (izjava i sertifikat) i papir od citroena (3000din). pored toga treba saobracajna i treba da se dodje tamo licno zbog potpisivanja. e sad, zasto zakazuju u 9 - jer ni jedna banka u okolini ne radi pre toga, a treba da se uplate 3 uplatnice od 3300din, 3000din i 300din agenciji. oni su sa nekim but-shaperom ( :D ) pregledali sva stakla i islikali sve dok sam ja bio u VTB banci, direkt preko puta (u vojvodjanskoj i erste bila nenormalna guzva a ovde zive duse nije bilo). kad sam se vratio u amss sacekao sam jos malo da oni pozavrsavaju papirologiju, i dobio sam neku izjavu duplu sa kojom se ide na vanredni tehnicki i njima sam platio 2400din. ta dupla izjava se nosi u tehnicki oni jednu zadrze, drugu vrate potpisanu i ta se vraca nazad amss-u i za par dana od tada treba da stigne atest iz agencije za bezbednos saobracaja. posto u amss vec ima tehnicki, odmah sam ga tamo i odradio (vanredni tehnicki je 900din). ono sto je bilo jako cudno je sto mi ovi iz amss atest odeljenja uopste nisu rekli "e idi tamo kod njih i odradi tehnicki" jer kao nisu ista firma. uglavnom sve ukupno je ovo trajalo malo manje od 1h. rekli su mi da im posta stize cetvrtkom i da oko podne u cetvrtak nazovem da vidim dal je stigao atest. juce sam pozvao, atest je bio kod njih i jutros sam ga podigao. danas posle posla pravac na registraciju, istice sutra....

eto. ukupno 12900din (+ provizija banke na 3 uplatnice od ukupno 6600). previse. tesim se da cu mirnije da vozim pored pandura i da ne moram da se zajebavam sa registracijom po neozbiljnim agencijama... jbg. bilo kako bilo (a dosta je bilo) - svaka cast vucicu.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Veoma jednostavna procedura :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Jel u svajcarskoj samo ti homologaciju da garaza i ubaci se u saobracajnu, kao stiker ili se menja saobracajna?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Nemam pojma. Nisam to radio pa me nije zanimalo.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

evo za Deliju https://www.youtube.com/watch?v=sOu1GRXURLI
Tek 6 pregleda, od toga mojih 3 :D

Ovo je Lumar ATC 15, nju cu i ja verovatno staviti. Mada na ovakvom BMW bi bolje legla ATR folija.
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

member napisao:Zvao Laciku u ponedeljak i ubacio me u petak ujutro. Toliko o tome da je propao posao s folijama.
Jedino jos nisam nacisto da li da stavim foliju sa procentom zatamnjenja 95% pozadi i 80% napred, jer se bojim da ce se videti bas razlika izemdju njih, ili da svuda stavim isto tj. 95% na sva stakla? Zena ce voziti auto, pa se bojim da ce imati problem nocu pri voznji u rikverc, na parkinzima itd.
Nemaš problem sa rikvercom noću sa 95%, kod mene je tako, sve ok
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Taj nije fabricki zatamnjen. Moj je tamniji nazad, tako da bi morao i napred da bude tamniji.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Ja juce vidio neka dva bjesna auta pod rotacijom gdje su zatamljena i zadnja i prednja stakla (nisam siguran za soferku) ... tako da mi djeluje da je sve to velika farsa :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sta da je farsa?

Sent from my HTC One using Tapatalk
Odgovori