Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Alfa Romeo - generalna tema

Post od Kuzmanovic »

Milos napisao:Jel ti planiras da menjas Lanciu za 147 ?
Ne, gleda se auto za brata a Lancia ostaje meni. Slazem se da su to sve sitnice i ocekivane stvari na automobilu starom 10 godina, samo sam naveo sta sam ja uocio. U povratku smo pogledali jos par Alfi i ono je tuga sta se sve prodaje.

@Nikola, ova Alfa je sinoc stavljena na oglase tako da je nova na oglasima i mislim da smo je mi prvi danas pogledali posto je bila jako cista i namazana sa onim glicerinima i kremama i nije bilo tragova cipela.

@Ralee, da to je ta fiokica koja ne radi. Za vece havarije i veca ulaganja ja ne mogu da ocenim jer nisam majstor i ne poznajem Alfe kao Wicker i Milos.

Kad smo vec kod toga, znate li mozda cene diskova i plocica za nju, kao i cene velikog servisa i drugih delova koji se obicno menjaju nakon kupovine? I znate li nekog majstora koji bi mogao da ode sa nama i proveri auto na licu mesta, posto kontam da ovi sa placa ne bi dali da se vozi neregistrovan auto?
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Brate, ja poznajem Alfe ali uvek se zajebem kad kupujem :mrgreen:
Javiću ti cenu diskova posle, pitaću drugara, skoro je "turio" Brembo.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

A taman sam hteo da te pitam da preporucis neku 147icu. :kezo:

Pitaj za obicne, necu Brembo. :D

P.S. Ako je neko zaludan i u blizini mu je ova Alfa sa Vozdovca, neka baci pogled pa neka napise utiske. :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Koja Alfa? :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Za druge nema frke, najsvežiji primeri su jedan sa 159 i jedan sa 147, obojica uzeli Alfe na moju preporuku i nisu se pokajali ;) za sebe sam katastrofa :mrgreen:
Brembo nije skup uopšte, tipa oba prednja diska su bila oko 7000 dinara, tačnu cenu ću sutra da ti javim.
Za veliki servis nabolje pitaj Miloša :)
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Ovaj plac sam kontaktirao zbog jedne Astre H 1.9CDTI putem KupujemProdajem. Preko poruka sam im spustio cenu sa 4990 na 4600e... napucali cene, jer ocekuju da se ljudi cenkaju, tako da bih kao ozbiljan kupac ponudio 3500-3600e :mrgreen:

Poklopci zvucnika bi trebalo da su iste boje kao ostatak vrata i enterijera, cisto sumnjam da su ovi sivi njegovi iz fabrike.
Patos deluje zguzvano ispred vozacevog sedista, kao da je izvlacen iz auta radi pranja, pa aljkavo vracen.
Nesto je cackano oko centralne konzole, srednji deo sa fiokicama viri (nije u istoj ravni sa playerom i panelom za kl. uredjaj), obavezno proveri da li sve funkcije na konzoli rade, ukljucujuci i dig. klimu.

Wicker ce da me ispravi ako gresim, ali mislim da clanovi ARCS-a imaju povoljnosti na slep sluzbu. Utovarite auto, i oterajte kod Dese ili nekog drugog krstenog Alfa majstora.
Pre 20ak dana, kada sam bio u BGu, Desa mi je sam to predlozio. Rekao je da bih dobio spisak stvari koje bi trebalo odraditi odmah na startu ili nesto kasnije, pa bih tako najlakse procenio da li da ulazim u kupovinu ili ne.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Ovo za fiokice, meni deluje da je samo fiokica ostala zaglavljena.

Obavezno na šlep i kod majstora, ima ih dobrih po BGu ,samo se najaviš, npr. već pominjani Deša, V&B na Ledinama, Crni u Zemunu, Toma u Resniku itd.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Upravo ono sto je milos rekao, obavezno odlsepaj auto na pregled u servis. Tako ces najbolje proveriti stanje auta. Raspitaj se jer neki placevi nude besplatan slep do servisa ako kupis auto, a ako odustanes onda placas slep oko 2-3 hiljade. Ja sam moj auto oterao kod dese na pregled. Pregled traje 45 minuta i kosta 3000din, nakon cega te desa pozove u kancelariju i nasamo ti kaze svoje misljenje i savet o stanju automobila, ceni, a dobijes i spisak svih delova koje bi trebalo da zamenis, neke odmah a neke kasnije.

Meni se cini da radio nije iste boje kao i ostatak konzole, mozda od svetlosti, a mrezice zvucnika sigurno nisu fabricke. Ove su sa sivih tapacira.

Slika

Slika

Od tih fl-iftova jedino ova privlaci paznju. Jeste da nema digitalnu klimu ali nedeluje lose, mozda je treba pogledati. Plus na drugoj slici mi deluju kao zenske noge, tako da... :kezo:
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... o-147-jtdm
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

TheWickerMan napisao:Za druge nema frke, najsvežiji primeri su jedan sa 159 i jedan sa 147, obojica uzeli Alfe na moju preporuku i nisu se pokajali ;) za sebe sam katastrofa :mrgreen:
Ma salio sam se. :pivo:

A gde se nalazi Desa i jel moze neko da okaci broj? To je realno najbolja opcija, da se stavi na slep i otera kod njega.

Inace za tepih nisam primetio ni na licu mesta, moguce da nisam dobro gledao. A za mrezice zvucnika sam primetio ali to mi i nije tako bitna stvar, nacice se druge u pravoj nijansi enterijera.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Ako sme, onda Dejan Dajić Deša - Đorđa Kratovca 54, Dušanovac, Beograd - 063/339-617
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Dejan Dajić Deša - Đorđa Kratovca 54, Dušanovac, Beograd - 063/339-617

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ima navigaciju, a nema MF kozni volan i ima ova bangava sedista?
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Hvala vam puno svima na pomoci, dosta mi je znacilo. Najverovatnije cemo terati onu crnu na proveru pa cemo videti sta kaze Desa. Javljam kada bude bilo novih informacija. Jos jednom, hvala vam. :pivo:

@Aleksa, dobra je ali ne trazi se takav tip automobila. :D
Odgovori