Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Vladapetr »

Markoni napisao:Ja to nisam primetio u svakodnevnom koriscenju. Pogasio sam sve da ne bude da je galerija bila otvorena u pozadini pa da je zato instant otvorio.
Evo kazi mi koliko aplikacija da otvorim i ponovicu.
Onda imaš sreće, gomila nas ima problem sa lagom galerije na N4 koji se tek pretposlednjim apdejtom malo popravio ali je i dalje tu.

Xepoj87 napisao:Vlado, ja za Sony, ciji sam otvoren fan kao Mercedesov, nisam ukupno 10 postova napisao i to pola o tome kako je kamera losija od Nokie 930 koju sam prodao da bih doplatio za Sony Z3.
Od kada si kupio Huawei, nema sanse jedan negativan komentar na njihov racun da je prosao neisprozivan od strane tebe.
Huawei sam koristio nekih pola godine i prosledio ga pre više od godinu dana, u pravu si: od tada sve vreme idem po temi i mračim o njemu :rofl: Povremeno iskomentarišem ostrašćene sudove onih koji (po pravilu) nisu ni na dan koristili to što tako žučno pljuju. Čak sam spreman da se opkladim da sam i takvih kometara dao možda dva za svo ovo vreme. Što se (vama) priviđa da je to odbrana Huawei-a, pitanje je za dublju analizu ;) Pandorinu kutiju je otvorio ovaj post:
Vladapetr napisao:Mi Note 2, Mate 9, novi One+3... spisak telefona sa fenomenalnim performansama a osetno jeftinijih od S7 je sve veći. Opet, svako ima svoje prioritete (mislim na prave prioritete, ne na komplekse), tako da je npr meni sad od ekrana i performansi bitnija kamera.
viewtopic.php?f=25&t=63&start=19680#p656651

Pa je onda na 10 strana krenula gomila pljuvačine po Huawei-u (iako on nije jedini naveden kao dobar) i kako je S7 all-round najbolji (iako to niko nije ni sporio). Po nekom nepisanom pravilu, čim se sa toliko strasti i tako paranoično brani svoj izbor, stvari nisu tako ružičaste kako se žele predstaviti ;)
Xepoj87 napisao:Ja S7 jos uvek nisam ni kupio, mogu da odem i kupim bilo koji drugi, ali sam ozbiljno vreme izdvojio da izvedem zakljucak da je S7e najbolji telefon trenutno.
A sad dva puta toliko vremena potroši da i nas ubediš u ispravnost tvojih zaključaka, jer drugačije ne sme biti :mrgreen:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ljudi imaju potrebu kao i JA fa pravdaju svoje lične izbore. Svako neka kupi šta hoće, ali ne treba ni mi Vama (koji kupujete kineze) a ni Vi nama koji kupujemo Samsung i iPhone flagshipove da objašnjavate kako smo budale i kako Vi nikada ne biste dali tolike pare na telefon. Ja sam sa svojim izborom zadovoljan, vi ste sa svojim i mirna Bačka.

Vladapetr

To što je na nexusu 6p kam era "skoro" kao na s7 i s7 edge nije "skoro" nikakav argument. Sve je to "jako blizu, vrlo slično" samsung prodao 13.3 miliona uređaja u prvoj polovini 2016.

Cena je po meni presudan faktor pri kupovini ovakvih stvari u većini slučajeva i zato kineski brendovi imaju taj rast, jer za malo para dobiješ mnogo.

Kod Samsunga i apple dobijes isto toliko pa još malo više, ali to košta.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Evo sa 20 otvorenih aplikacija, bez galerije u pozadini.
Isti djavo.
Ne znam da li sam te srece ili sta ali meni vec 2 godine Note radi kao sat. Od telefona koje sam posedovao ovaj je svakako najlompletniji i najbolji.

https://youtu.be/eEAZkPnaYvs

Tapatalk Post
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Vlado, "Pandurina kutija" je otvorena kada je pocelo o tome kako je S7e precenjen, pa je pocelo i poredjenje 6p sa s7e.

Moj izbor je totalno nebitan, cinjenice govore u prilog onome sto sam ja rekao.

Ti sve vreme ne doprinosis kvalitetu diskusije, vec konstantno klinackim tonom podjebavas, mada ti je i 95% postova na forumu takvo.
Pritom iznosis neistine i dezinformacije, a od teme se udaljavas bas tim klinackim podjebavanjem svakoga ko kaze nesto suprotno od tebe.

Ne moram ja da trosim vreme da tebe u bilo sta ubedjujem vezano za moj izbor, niti je on bitan, a ti zaobidjes i nemas problem.

Ja se bavim cinjenicama koje su takve kakve su, a ne podjebavanjem, pa ti to mozda i smeta, jer si navikao na taj pijacarski fazon i isterivanje svog dok te neko prosto ne iskulira i batali pricu sa tobom.

Ja ovim postom zavrsavam bilo kakvu diskusiju sa tobom, kao i ovo prozivanje.

Sent from my D6603 using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ti dečko imaš ozbiljne probleme sa egom, već treći post u nizu iznosiš konstatacije koje veze nemaju sa istinom iliti lažeš kao za opkladu. Kad te demantujem i pitam: gde i kada je to što lažeš rečeno, dobijem novu turu gluposti.
Svakako mi je drago ako smo završili raspravu, sa tobom imam utisak da je to bez svrhe (bespoentno haha) a to mi se zaista retko dogadja. Sve najbolje ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
mrNitroSleeper
Reactions:
Pridružio se: 28 Maj 2014, 12:34

Post od mrNitroSleeper »

Kod mene nema laga pri otvaranju galerije na N910T, a nije da je prazna. :)
Slika
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Post od Milan »

nenad.fil napisao:To što je na nexusu 6p kam era "skoro" kao na s7 i s7 edge nije "skoro" nikakav argument. Sve je to "jako blizu, vrlo slično" samsung prodao 13.3 miliona uređaja u prvoj polovini 2016.
To jeste argument. Tačnije, sama fotka koja po defaultu izbacuju oba telefona po kvalitetu nije ispred 6p-a već je to "stvar izbora pojedinca". Noću S7 nema šta da traži, kao ni 6p u video modu. Što se tiče opcija, svakako bolje opskrbljen S7, samo što bih dodao da kao maaaalo napredniji fotograf i neko ko zna da našteluje po nešto kada situacija iziskuje - NIJEDNOM nisam ušao u bilo koju opciju, jer jednostavno po defaultu izlazi odličan jpg. Toliko o važnosti toga. nekome je to svakako bitno, cenim da 75% ljudi okida na defaultu. Meni je bitno da je dobra focus i da je okidač brz, a to kod 6p valjda. To je to.

Sve što je kod ova dva konkretno modela isto ili slično ili stvar izbora je kvalite 6p jer je jeftiniji i za manje para daje "isti ili sličan ili bolji" kvalitet kao i najskuplji telefon na svetu, vrlo jednostavno. To sigurno neće smetati nekome ko ima para da mu ta razlika nije bitna, ali u očima mnogih sa ograničenim budžetom, to će svakako biti jedan od odlučujućih faktora kupovine.

Što se tiče miliona prodatih komada, to sa druge strane ne znači ništa osim što pokazuje koji je etabliraniji proizvođač. Samsung je to zaslužio kvalitetom svojih galaxy-ja , kao i milijardama uloženim u marketing za razliku od nexusa koga ovde ne možeš ni da nađeš kod provajdera pa ljudi moraju da se dovijaju na razne načine. Jednostavno je neprisutan kod nas na tržištu a ni toliko u svetu, niti bitan google-u da toliko ulažu u marketing. Al zato user rating 96% na gsm areni dok s7 ima 86%, očiglendo su ljudi zadovoljniji prosečno sa 6p nego sa s7. :P Sada su mnogo brendovi u ekspanziji, pogotovu Kinezi, za nekih 5 godina će moći da se podvuče neka crta pa ćemo da vidimo da li je Samsung i dalje najprodavaniji i koliko... Svakako će biti teško svrgnuti ih sa trona.
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Ček ček, s7 edge nema noću sta da traži? Pa to mu je bio highlight kamere, full pixel zbog boljih noćnih fotografija. Nemoj me terati da kačim na flickr sta sam sve slikao sa edge noću i ispadale su slike FENOMENALNO. U pro modu, sa manuelnim podešavanjima, situacija je još bolja.

Etabliranost Samsunga kao proizvođača je napravio kvalitet pre svega a tek posle marketing. Džabe ti sav marketing sveta ako prodaješ sranje, jednom će ga neko kupiti i nikada više.

Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Post od Milan »

nenad.fil napisao:Ček ček, s7 edge nema noću sta da traži? Pa to mu je bio highlight kamere, full pixel zbog boljih noćnih fotografija. Nemoj me terati da kačim na flickr sta sam sve slikao sa edge noću i ispadale su slike FENOMENALNO. U pro modu, sa manuelnim podešavanjima, situacija je još bolja.

Etabliranost Samsunga kao proizvođača je napravio kvalitet pre svega a tek posle marketing. Džabe ti sav marketing sveta ako prodaješ sranje, jednom će ga neko kupiti i nikada više.

U low light uslovima, ne noću, mada i noć spada pod to.

Ako ne veruješ meni evo heroja, da postoji mikron šanse da se to opovrgne, on bi ga sigurno našao :D
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Nema šta Heroj da opovrgne koliko sam shvatio čovek još nije kupio fon čeka silver verziju. Ja sam ga uzeo u aprilu neposredno posle pojavljivanja i za ovih 6 i kusur meseci sam napravio milion slika u svakakvim uslovima. Sve slike su... prosto odlične. Idem da uspavam decu ako se setim, okačiću sutra neke low light slike pa da ga "merimo" [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

Edit: nije me mrzelo da tresnem koju forku. Napominjem da mi je fon trenutno na 7.0 nougat androidu ali je beta, kažu na xda developers da su mu malo sje**li kameru. Probao sam i u pro modu ali budući da nisam vičan fotografiji evo rezultata.
Slika
Sent from my -G935F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Jezivo
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Milan napisao:
nenad.fil napisao:Ček ček, s7 edge nema noću sta da traži? Pa to mu je bio highlight kamere, full pixel zbog boljih noćnih fotografija. Nemoj me terati da kačim na flickr sta sam sve slikao sa edge noću i ispadale su slike FENOMENALNO. U pro modu, sa manuelnim podešavanjima, situacija je još bolja.

U low light uslovima, ne noću, mada i noć spada pod to.

Ako ne veruješ meni evo heroja, da postoji mikron šanse da se to opovrgne, on bi ga sigurno našao :D
Nemoj tako, ispada da trazim dlaku u jajetu, a od pocetka realno prikazujem prednosti i mane :)

Sa s7 moze da se napravi maltene ista slika kao 6p nocu ako se bas potrudis, ali 6p ima jos vece piksele i prosto fizicki vise svetla ulazi i daje vise detalja nocu.
Naravno, ovde pricamo o HDRu, koji je izgleda na Nexusu dosta bolji nocu.
Daleko od toga da s7 pravi lose fotografije nocu, samo je 6p jos bolji u tome.

Meni je recimo to bitnije nego to sto s7 ima bolji fokus i hardversku opticku stabilizaciju, jer snimke maltene ni ne pravim.

Nenade, nr mozes preko Tapatalka kaciti sliku, upropasti je na nivo onih nepremium Kineza :)

Btw, evo baterije na z3, oko pola sata YT snimaka, ostalo kuckanje i browsing, uz okinutih 5 fotografija. U pitanju je vremenski period od 34 sata bez punjenja, ekran na malo vise od pola brightnesa, bez ikakvih stedljivih opcija.
Stamina bi mo tu produzila jedno sat vremena on screen time minimum.

Slika

Slika

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kakvi ste vi kraljevi.

Mislim da je pravo pitanje koliko ljudi (od tih silnih % udela na trzistu) kupuje Sx ili IPx, zato sto su recimo najbolji, jer imaju opcije ove ili one, a koliko zato sto su to sto jesu. Milioni kupaca ni ne znaju da im telefoni poseduju vecinu stvari, koje ste ovde navodili u merenju ciji je veci.

Tj da li bi prosecan korisnik primetio razliku izmedju navedenih i 200-300€ jeftinijeg flagshipa neke druge marke?

Da li je razlika u kvalitetu uredjaja i opcija srazmerna, to se nikada utvrditi nece, ne samo kod telefona. Mnogo je tu faktora, ali i subjektivnosti. Batalite to. Plus sto ovde ima repova od ranije, tj stav o necijem misljenju se formira na osnovu njegovih ranijih forumskih pisanija, pa se spusta na licni nivo - ne u smislu vredjanja, vec odgovor/reakcija zavisi i. od toga kome se upucuje.

Bar ja tako vidim.

TapaT
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Videste li Ljubine fotke sa (slomljenim) S6 Edge:
ljuba napisao:Grupa je Hooverphonic, profesionalci boli glava.. slikano telefonom..

Slika

Slika

Slika

Slika
Ponekad ne ispadnu ovko dobre - ni sa pravim modernim (DSLR) foto-aparatom.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

I s7 i 6p imaju bolju kameru, pa da vidim da neko kaze da mu tu nesto realno fali :)
A ove slike su jos bolje, nego ih je Tapatalk unistio.

Odgovori