Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od pedja »

Vladapetr napisao:Možda mi se jednom u dva meseca desi da me neko pozove baš dok pričam na drugom broju.
Ja ne bih baš smeo biti nedostupan, na jednom broju. Sada nosim (najmanje) dva telefona i često mi oba zvone.
To je razlog traženja DS active telefona, o kojem sam već pisao na ovoj temi. Preusmerenje sa kartice na karticu mi je takođe opcija, ali se može desiti da mi to napravi dosta veću potrošnju. Ni to nije strašno, bitno mi je da znam ko zove i da nisam nedostupan, pa se mogu javiti i kasnije. Ipak, active varijanta mi je poželjnija. Ionako se zračim sa više uređaja, dva radio modula u jednom nisu strašna :kezo:

Još uvek nisam prelomio da li da uzimam dual sim, svejedno active ili standby, ili single sim + neki najobičniji i najmanji telefon, sa solidnom baterijom, za manje bitan broj. Verovatno će biti ovo drugo, što i sada koristim, samo ću morati da "minimizujem" drugi uređaj.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Dugo sam nosio dva telefona, preporodio sam se otkako sam na jednom dual sim-u. Dakle, takve dileme više nemam ;)

@Aca BG: udješ u listu poziva pa Settings, tu nadji gde su Call podešavanja. Za jednu karticu (ili obe, ako ti tako treba) udješ u Forwarding i opciju "not reachable", uneseš broj druge kartice.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Stalno sam nosio 3 telefona i 3 broja jer sam kao i ti u potrebi da budem svuda i uvek dostupan.
Presao sam na dual standby i single obican telefona pre 2 i po godine.
I svi klijenti su se naucili da zovu samo i uvek 1 broj telefona.
Inace, posto po svakoj SIM kartici primas 2 poziva (moguca) istovremeno, to ti sa dual active znaci 4 sagovornika.
U praksi je prosto neizvodljivo da se skoncentrises dovoljno da sve ispratis sta i kome o cemu pricas naizmenicno a pogotovu ako jos vozis auto, a po pravilu uvek kada vozim telefon najvise zvoni.

Uzmi za glavni telefonski broj single SIM sto obicniji telefon koji ces puniti jednom u 7 dana i koristi za prijem poziva, da budes uvek dostupan. Onaj drugi broj stavi u dual SIM bilo da je active ili standby koji ces morati da punis svaki treci dan (takvo je moje iskustvo, Android ne moze da izgura i treci dan, vec na kraju drugog dana je pri kraju). U njega mozes da ubacis i SIM net karticu tako da napravis od telefona AP WI FI a ujedno mozes da koristis net SIM za telefoniranje preko IP tj interneta nevezano od postojecih GSM brojeva.

Kako god da odaberes uvek moze da se nadje jos neka moguca kombinacija i uvek cete pronaci klijent ako zeli samo da si negde u dometu neke mreze. Ako treba da budes uvek dostupan baterija, baterija i opet baterija je glavni faktor, dugo sam koristio Sony Ericsson T610 i danas smatram da je vrhunski telefon a baterija mu i danas traje 7-9 dana pricanja a tako je mali da lagano stane u bilo koji dzep.

Ja sam sve aktivne dodatne funkcije na SIM kartici iskljucio, i CW i FWD N/A odnosno busy tako da samo 1 poziv mogu da primim.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kod mene je situacija takva da primarni treba da bude Android, te da se arči za sve tokom dana. Ako izdrži dan - super.
Drugi je manje bitan, stoga bih retko da ga punim, pa mi jednostavni telefoni rade posao, pogotovo jer mi služi samo za razgovor, uz možda nekoliko SMSova.

Dodatno imam tablet sa 3G karticom, ako zatreba interneta + plus USB sa karticom (po potrebi). Mada, net mi nije primaran, tj ne trošim ga nenormalno. Internet u paketu, na "glavnom" telefonu, skoro je pa dovoljan, a tablet svakako ne nosim svuda sa sobom.
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Vladapetr napisao:

@Aca BG: udješ u listu poziva pa Settings, tu nadji gde su Call podešavanja. Za jednu karticu (ili obe, ako ti tako treba) udješ u Forwarding i opciju "not reachable", uneseš broj druge kartice.
Ni to ne resava problem, taj drugi broj je neaktivan, govorna posta se ukljucuje.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Nešto nije podešeno kako treba. Ako za jednu karticu (npr SIM1) uključiš preusmerenje na SIM2 kad nije dostupna, i razgovaraš na SIM2 u momentu kad te neko pozove na SIM1 - taj poziv treba da se pojavi na SIM2 kao poziv na čekanju. Jel ti uključen poziv na čekanju na tom broju NA KOJI preusmeravaš pozive?
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Mislim da si dobro dijagnostikovao problem, sigurno nije uključen poziv na čekanju.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:

Post od Aca BG »

Jeste. Opet govorna.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Isključi preusmeravanje i onda probaj da li ti radi poziv na čekanju.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:

Post od Aca BG »

Slika

Ovako bi trebalo da radi?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Tako. A na kojoj ti je mreži broj koji hoćeš da preusmeriš?
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:

Post od Aca BG »

Primarni je Telenor, drugi VIP.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

Dajte mi predlog za telefon koji ce imati svrhu samo da pusta hotspot. Dakle da je sto jeftiniji i da ima sto jacu bateriju. Posto sam cesto u madjarskoj i austriji uzecu karticu njihovu koja ima net u celoj evropi i pustati hotspot sa nje i biti sve vreme nakacen na wifi na svom telefonu
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

@Aca BG: Telenor broj hoćeš da preusmeriš na VIP? Probaj prvo preusmerenje da li radi, npr preusmeri na neki drugi broj van ove priče pa probaj. Kad to poteraš, onda promeni broj na koji preusmeravaš.
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:

Post od Aca BG »

Ma kakvi, nece.
Odgovori