Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Re: Računari

Post od codemaker »

Da, tako sam i prvi puta davno podesio taj AP. KAd sam kupio drugi AP, ovaj je otišao u fijoku ali je eto sada vreme da se aktivira.
Nego sam zaboravio, kad sam stari AP povezao sa laptopom prvi puta, gde sam mu ubo kabl pošto ima 4 UTP rupe plus jedna malo izdvojena za koju ne znam čemu služi. Da li da ubodem u tu izdvojenu ili u bilo koju od 4 rupe za konekciju.

Ono što me sad kopka je da nije možda u pitanju vrsta zaštite. Na AP koji sada koristim je WPA2 Personal sa lozinkom a na ovom starom i nema zaštite uopšte pa sam i hteo da uđem i podesim da mi se ne kači i Kurta i Murta.
Da nije možda fora da ti macovi imaju problem sa WPA2 a mogli bi bez problema na WPA zaštitu...?
Mada, ko zna, pročitao kilometre postova po internetu i pola amerike se žali na mekintoš što su platili debelo laptopove a dobili šit od wireless adaptera....
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Meni dva iPada rade na wpa2 bez problema. Taj malo odvojeni port je uglavnom za vezu sa spoljnom mrežom i pitanje je koja je tu adresa. Na ova 4 bi ruter trebao sa se vidi kao 192.168.1.1 tako da pre probaj u neki od njih da bocneš.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ubodeš kabal u rupu odnosno port označen brojem 1 (LAN), pogledaj pažljivije, sigurno postoje brojevi. Ta izdvojena je verovatno WAN port.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Jel postoji nacin saznati koliko boje je ostalo u stampacu? Imam neki stariji Lexmarkov laserski stampac, crno beli, pa ne znam kad cu ostati bez boje. :)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Obično to prikazuje program koji se instalira uz drajvere za štampač.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Drugari imam jednu dilemu -
Imam sledecu konf - intel e8200, ploca asus p5k se, 3hdd-a od toga jedan ssd za sistem, 4gb ddr2, xfx9800gt itd...
Hteo bih zameniti maticnu i kuciste, koje je prebucno. Prva varijanta je bila da ostanem na tom starom cipsetu da ne bih menjao i procesor i ram, i to bi me izaslo 100-120e. Druga varijanta koja mi je predlozena je da utopim procesor i ram, i uzmem novu plocu, procesor i ddr3ram ( i kuciste naravno, to menjam svakako ). Covek me ubedjuje da me to ne bi kostalo mnogo vise. Zamenom samo ploce znam da ne dobijam nista u performansama, a zamenom iz druge varijante bih presao na usb 3.0, ssd bi imao svoju pravu brzinu i mogao bih dalje da po potrebi upgradujem racunar.
Sto se mene tice, brzi komp mi ne treba, ali covek me ubedjuje da je ulaganje 100+e u ovaj bacanje para...
Sta vi kazete?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

A da samo to što imaš prepekujemo u drugo, bolje kućište? Od čega je buka, jesi li ustanovio?

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

Nisam ustanovio. Svakako bih zadrzao cooler master napajanje 550w, samo bih kutiju zamenio, uzeo sto tise moguce, pokazao mi je uros neko micro atx silent trt mrt, bas mi se svidelo. Samo sto ne znam da li u njega moze da se prepakuje ovo moje sokocalo ili ide i neka manja maticna...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Moras da nadjes sta je bucno. Mozda se dere i ventilator na grafickoj.
Ako imas stock cooler na procesoru onda se i on sigurno dere, pogotovo ako je ciljana temperatura u BIOS-u podesena iole nisko.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

Oslusnucu mapo, ali znam da mi jako ide na nerve. Bolje da spasim sta se spasiti moze dok nije naucio da leti sa treceg sprata. Mada si moguce i u pravu, pogotovo za kuler na procesoru...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zaustavljas prstima jedan po jedan kuler, pa kada buka prestane znaces od kojeg potice.
Drugi test je da rukom stiskas i gnjecis kuciste i limariju da vidis gde buka prestaje.

Nije to neki veliki problem. A pre svega toga mozes ocistiti prasinu, posto cesto ona pravi problem, recimo kompresorom.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Dragance, imam ja jednog Chieftec-a i jednog Thermaltake-a koje bih tapnuo, iskombinovacemo ti nesto ako je do lima, ali 99% je do kulera. Uradi ko sto ti nikaragva kaze i otkrices.

Danas mi ortak provalio odlicnu kombinaciju: http://www.mail.ru daje svima koji se registruju 100 GB prostora u cloudu, a ako se registrujes do 20-og januara i instaliras njihovu Android ili desktop aplikaciju, dobijes 1 TB (da, da, dobro ste me culi, deset hiljada milijardi gigabajta :mrgreen: ). Probao sam ga malo sad na telefonu i na kompu, odlicno radi. Nije da imam stoprocentno poverenje u Ruse, ali najbitnije stvari su vec bekapovane gde treba a ovo ce biti ko budali samar da delim sta treba sa ljudima i da drzim projekte
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Vise od 10godina imam naloge na mail.ru, oduvek su bili izdasni ali uzmi u obzir da je server izuzetno nepouzdan ako se nesto u proteklih par godina nije menjalo. Za TB nisam znao, odoh da proverim... :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

To i ja kazem, ne ocekujem uopste da radi besprekorno, ali da je siroko i bahato, jeste :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Rakhil napisao:Dragance, imam ja jednog Chieftec-a i jednog Thermaltake-a koje bih tapnuo, iskombinovacemo ti nesto ako je do lima, ali 99% je do kulera. Uradi ko sto ti nikaragva kaze i otkrices.

Danas mi ortak provalio odlicnu kombinaciju: http://www.mail.ru daje svima koji se registruju 100 GB prostora u cloudu, a ako se registrujes do 20-og januara i instaliras njihovu Android ili desktop aplikaciju, dobijes 1 TB (da, da, dobro ste me culi, deset hiljada milijardi gigabajta :mrgreen: ).
Registrovan tamo 10god, ali su mi dali kobas TB. Odo da pišem protestni mail i tražim 30 hiljada milijardi. ;)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Odgovori