Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Uroš S. »

Ne znači mi to mnogo, a naravno pročitao sam pre nego sam pitao.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Širim haos!
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Čik nek ovo pismo objavi Blic ili B92!
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

I ovi ga skloniše. Šta je pisalo?
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

ČAČAK – Bivši načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Čačak oglasio se putem portala Morava Info saopštenjem za javnost povodom hapšenja 30 čačanskih saobraćajaca i njihovo troje penzionisanih kolega.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Poštovani ministre!

Najpre želim da Vam čestitam na Vašoj izjavi da u ovoj državi nema nedodirljivih i da svi oni koji su učinili krivična dela moraju odgovarati. Ja Vas u tome podržavam, ne samo kao bivši načelnik saobraćajne policije u Čačku , već Vas u tome podržavaju svi dobronamerni gradjani u ovoj nesrećnoj državi.

Saobraćajna policija u Čačku ukaljala je obraz Ministarstvu unutrašnjih poslova, čak i u slučaju da se eventualno i ne dokaže njihova krivica, jer samo objavljivanje informacije da je uhapšeno više od 30 saobraćajnih policajaca govori da postoje ozbiljne indicije da su činili krivična dela.

Zato ponavljam još jednom: podržavam MUP Srbije u suzbijanju svih kriminalnih radnji u svim segmentima društva, bilo da se radi o profesorima, lekarima, policijacima, a bogami, i o vama političarima.

Ono što mi smeta kao čoveku to je način hapšenja policajaca.

Da li je trebalo da dođe u Čačak autobus i još deset džipova žandarmerije kako bi se na spektakularan način izvršilo hapšenje saobraćajnih policajaca. Da li je neophodna “koreografija” sa žandarmerijom koji su obučeni pod punom opremom, heklerima i navučenim kapuljačama gde se samo vide oči? Zbog Čega?

Ako su činili krivična dela treba da odgovaraju. Postupak treba sprovesti na civilizovan način kao sa svim drugim učiniocima krivičnih dela shodno ZKP-u, a ta poznata koreografija sa žandarmerijom koja je opkolila Stanicu saobraćajne policije, gde sa puškama na gotovs šetaju uperenim na okolne stambene zgrade izgleda tužno, jadno i nadasve smešno.

Da li se na ovaj način udvarate građanima odrećene sociološke strukture kojima će to biti zanimljivo i koji će pomisliti da država funkcioniše na najbolji moguči način?

Ne, gospodine ministre!

Ako je tačno da su činili krivična dela oni koji treba da se bore protiv toga onda to govori mnogo više o stanju u ovoj državi. Šta li tek rade pojedini ministri u Vladi?

Da li Vi treba u tom slučaju da budete na toj funkciji gde ste i sada, a da ne govorim o njhovim starešinama u Čačku.

Zanimljivo je da su krivične prijave dobili i saobraćajni policajci koji nisu primili bilo kakav mito, već su vozače koji su učinili blaži prekršaj u saobraćaju pustili bez sankcionisanja. Da li je to greh, da ne govorimo o krivičnom delu i oštećenju državnog budžeta?

Da li gospodine ministre prevencija u saobraćaju više ne postoji? Ako je tako, javno izađite i to recite da gradjani znaju da ko učini i najmanji prekršaj mora biti kažnjen, jer ste Vi tako doneli odluku i nešto slično ugradili u Zakon o policiji koji je donela vaša vlast 2016. godine.

Većina nas starih pripadnika saobraćajne policije je učila da policija u saobraćaju najpre deluje preventivno, a represiija se primenjuje onda kada prevencija ne daje rezultate. Izgleda smo učili pogrešne škole za vreme tih “odvratnih komunista” koji su negovali takav pristup prema njegovom veličanstvu građaninu. Sada je moderno demokratsko doba gde nema milosti i za najmanji saobraćajni prekršaj.

Ako to utiče na sveukupno povećanje bezbednosti, onda ja o saobraćaju ne znam ništa iako sam završio sve policijske škole i pravni fakultet i čak dvanaest godina bio načelnik saobraćajne policije.

Ponavljam po ko zna koji put. Svi koji su učinili krivično delo moraju odgovarati i tu država mora biti beskomromisna.

Ali zašto ste Ministre baš odabrali Čačak? Da li je ova pojava prisutna samo u Čačku?

Podmićivanje policije od strane vozača je stara priča koja će uvek bitni prisutna i protiv koje se treba boriti, ali ne na ovaj način da se uništi jedna Stanica saobraćajne policije i da se anatemišu saobraćajaci iz jednog grada, već se protiv toga treba boriti sistemski u državi, a ne pojedinačno u odabranom gradu.

Zašto ste ministre ćutali od 25. maja 2016. godine, kada je okončana akcija na praćenju i snimanju saobraćajnih policajaca u Čačku, pa sve do 27. decembra i mudro ste držali sve podatke u tajnosti, a tek sada krećete pompezno sa hapšenjem?

Da li je to kompenzacija za Dinkića i Karića?

Da li Vam je trebalo sedam meseci da se odlučite da krenete sa radom. Ja čak razmišljam da Vam podnesem krivičnu prijavu za krivično delo neprijavljivanje krivičnog del, za šta je, inače, i meni podneta kada nisam prijavio saobraćajnog policajca koji je pustio vozača koji je imao 0,31 promil alkohola, a za to nije uzeo ni jedan dinar.

Naravno, ja sam posle sprovedenog postupka oslobođen, ali tragove prisile i osionositi MUP-a osećam i sada.

Šta znači hapšenje saobraćajaca od strane maskiranih žandarma? Da li će država otkiriti vinovnike u slučaju “Savamala”, ubistvo vojnika na Topčideru? Zašto vam baš smeta Čačak? Zbog Velja Ilića, Boška Obradovića ili Vuka Jeremića?

Sve su to pitanja na koje bi trebalo da odgovorite.

Da li se pitate kakve policajci imaju plate, kakvu imaju opremu za rad, zimske gume na službenim vozilima, baterijske lampe i slično. Valjalo bi da im obezbedite uniformu kakvu smo mi imali, a ne da nose uniformu lošiju od onih koji rade u obezbedjenju fabričkih krugova i diskoteka. Žalosno je da policija na Kosovu ima najmoderniju uniformu, a uniforma srpske policije je takva da ja ne bih poželeo da je obučem, a ceo radni vek proveo sam u uniformi i na nju bio ponosan.

Razmislite, Ministre, šta radite. Ovo nije borba protiv krimanala, ovo je marketinški potez za određenu socijalnu strukturu građana koji veruju “više vašem dnevniku” nego samom sebi. Ne gledam često dnevnik, pa ne znam da li će možda uskoro novi izbori.

Ja sam mislio da je borba protiv kriminala kada je uhapšen Dinkić, ali sada vidim da se ja slabo razumem u policijski posao, ali bojim se da vi o tome ne znate ama baš ništa i pitam se kako ste mogli i po drugi put da budete ministar kada ste za taj posao zaista nekompetentni.

U Čačku, 28.12.2016. godine

Bivši načelnik saobraćajne policije Dragoslav Krdžić iz Čačka
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

ovaj jos nije skapirao gde zivi :D ili se promovise
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Dobro mu ga je suknuo. Naravno da to Slinu ne dotiče ni najmanje, ali je svakako olakšanje kad pročitaš stav nekoga ko nije u hipnotisanoj gomili.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

i on je isto hipnotisan samo na manjem nivou nego ovi botovi. Recimo da kazemo da su botovi hipnotisani a ovaj se samo bori protiv vetrenjaca. Pa bilo je ovoga i ranije, ne cesto ali bilo je. Ljudi zivimo u zemlji Srbadiji koja je kvarna iznutra, nece ovde biti boljitka dok je sveta i veka
Poslednja izmena od milospinkfloyd u 29 Dec 2016, 01:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ovaj bivsi je potpuno zalutao u danasnjem vremenu. Omasio je ceo fudbal. A obice mu se to u glavu.

U oktobru mi drugar pokazao pozivnicu za svadbu Kariceve cerke i prica kako Bogoljub dolazi u BG. Ja ga pitam: "O cemu ti bre pricas". On kaze " Bogi dolazi,a ti misli sta hoces" :-)

A na Goblenovoj fantom zgradi od letos visi bilbord sa Bogoljubom. I ispod slike neka poruka dobrodoslice.

Sprdačina i splačina od države :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Dakle zaključak je da treba da se prepustimo, pravimo trule kompromise, vozimo pijani i iskačemo kroz prozor suda a onda zivkamo razne "prijatelje" da nas vade iz problema? Hvala, ali ni mrtav ;)

Bivšem ne može da se obije o glavu, svakako je već ražalovan i verovatno u penziji. I da nije, opet je rekao ono što je dužnost svakog mislećeg čoveka, digao je glas u zaštitu svojih neposrednih kolega. Vi se slobodno pomirite sa sudbinom i sležite ramenima, uopšte nije suština u pobedi nego u borbi da se ne prepustiš ovoj reci govana.
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Ja bih veoma voleo da si ti u pravu.
Ali realnost je potpuno drugacija od nasih zelja, a ja ne zelim da mi zivot prodje u pisanju uz vetar.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Za tebe je to pišanje iz vetar, a meni obaveza. Više od svega mi je bitno da mi sutra deca znaju da im otac nije jajara i pizda, u skladu sa tim se ponašam ceo svoj život.
I nije sve ovo ništa novo niti do sada nepoznato. Samo je sad pristup drugačiji pa se vrlo agresivno propagira kako je potpuno ispravno ćutati, gledati samo svoju guzicu i ne talasati, i da tako svi rade.
Onaj Nemac je čuvenu pesmicu "kad su došli po komuniste ćutao sam, jer nisam komunista..." napisao pre nekih 80-ak godina, univerzalno je primenjiva.
Poslednja izmena od Vladapetr u 29 Dec 2016, 01:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Vladapetr napisao:Za tebe je to pišanje iz vetar, a meni obaveza. Više od svega mi je bitno da mi sutra deca znaju da im otac nije jajara i pizda, u skladu sa tim se ponašam ceo svoj život.
:plusone:000
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Uroš S. napisao:Ko je Predrag Popović?
Bivsi vucicev saradnik, urednik pravde u vreme dok jos nisu bili na vlasti, pisac knjige optuznica protiv vucica. Svakako ludak al zanimljivo je citati njegove textove.
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Ne znam kako ukratko da napisem,jer me uglavnom mrzi da pisem neke licne stvari i detaljisem po forumima.
Pokusacu da skratim a da bude razumljivo. Moj pradeda je bio narodni heroj u 2.sv ratu. Dobio covek bistu. I znas sta su njegova deca imali vajde od toga? Pa ovako; moja baka je ostala bez noge,a a njenog mladjeg brata od 8 godina su njoj oteli iz ruku i nikad ga nisu nasli. Ostali bez zemlje, bez kuce, bez svega.
Ovi sto su surovali sa svabama su u 1000 puta bolje prosli.

Mogu u detalje, mada me mrzi, kontas poentu.
Odgovori