Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Delija »

Znas kako - kapa dole!
Sve je to nebitno dok covek cistog obraza moze da se pogleda u ogledalu, kao i da pogleda u oci svojoj deci i bliznjima.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ne kontam, još manje kontam zašto misliš da su izdajnici i saradnici Nemaca prošli bolje. Imaju više para i zemlje?
Deda je bio narodni heroj da bi njegova deca od toga imala vajde?

Ja ću ti ispričati drugu priču. Mojoj babi je brat u II sv. ratu poginuo kao komesar brigade, što je postao sa svojih 16 godina. Kažu da je bio nestvarno jak i sposoban, smo svi u familiji povukli na njega :D elem, posle rata je pradeda dobijao penziju od države jer je ostao invalid u ruku, a dobijali su i neku pomoć jer je deda-ujak poginuo. Prijavi ih komšinica da dobijaju dve pomoći, a moji su inače su bili neopisivo teška sirotinja (nemam reči da to opišem, mora da se vidi da bi se razumelo). Invalidska penzija je bila nekoliko puta veća od naknade za poginulog prvoborca. Pradeda ode gde već treba i traži da mu ukinu penziju. Kaže nisam ja ruku u ratu izgubio, piši da sam pao sa štale, ali nemoj da mi tražiš da se odreknem sina.
To su stvari koje definišu u kojem će se smeru čovek dalje razvijati, još x takvih priča sam slušao još kao mali. I sad njegovi potomci da se bave lizanjem bulja ili "kombinacijama"? No way Pedro ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od milospinkfloyd »

Detaljnom, istrajnom i konstruktivnom raspravim (koja za sada NE tece tako) cete posle 100 razmenjenih poruka doci do zakljucka: moral je relativan. Sve je ovo jedna vrlo opsta tema koja samo za primer ima srbiju i trulez u njoj, i dve metode borbe protiv istog. Licno mislim da je misljenje clana Vladapetr vrlo pogresno. I ako moze da me mane sa mojim klinackim ispadima, toliko sam zdrav u glavi i dalje da znam gde je levo a gde desno. I da, nemoj nikad da budes jajara i pizda. To su prave reci koje ja uvek koristim. Dakle ne picka, vec jajara i pizda. Sa tim se slazem
Poslednja izmena od milospinkfloyd u 29 Dec 2016, 02:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Moral nije ni malo relativan - vrlo je egzaktan!
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

Mozemo da dokazemo da nije
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ne, moral nije relativan. Samo je broj vas koji moral relativizujete, da bi opravdali i minimizovali sopstvenu sramotu, nekada veći a nekada manji.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Kako god, ja razumem sta ti vladapetr pises ,ali i dalje stojim pri tvrdnji da pravicnost,isterivanje pravde, (moral! Delija) i sve ostale ljudske vrline...nemaju sta da traze u Srbiji,i na Balkanu. Ni pre, a pogotovo ne sada.
Ponavljam, voleo bih da stvari drugacije stoje, ali jebiga. Ne ide pa ne ide.
Stavovi nam se razilaze pa dalja diskusija na ovu temu nema svrhu.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Razumem, ali ne odobravam :rofl: Ništa, vi sačekajte da okruženje postane pravednije i moralnije pa se onda pridružite tom trendu ;)
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Poceo si goblena citirati :D Katarza :D
Nemam ja sta cekati, Istorija lepo kaze ko pusi a ko dobija u zadnjih 100 godina na ovim nasim terenima. Samo 100, a da ne idemo jos i dalje unazad. A ti ako ocekujes da veciti pusionicari budu dobitnici, e onda jebiga! Pocinjes da me brines :D
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Sa goblinovom izjavom se, naravno, sprdam. A o mojim nadanjima sam rekao na početku ove diskusije, meni je materijalna mera ličnog uspeha svakako daleko od najbitnije.
Vladapetr napisao:Vi se slobodno pomirite sa sudbinom i sležite ramenima, uopšte nije suština u pobedi nego u borbi da se ne prepustiš ovoj reci govana.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Eto, doslo je dotle da se javno prica da treba biti slina, te da je to pametnije.
Vise se i ne stidi toga, niti se krije, pa ti vidi koliko je to kod nas preovladalo.
Obraz mi je cist i takav ce i ostati.

Ali ova rasprava je bespoentna, jer su ljudi sa obe strane price okrenuti ledjima jedni drugima, te ne vide ono sto ovi drugi vide.

Jedan ispred sebe vidi uspesnog i pametnog coveka/smekera sa porseom i vrelom plavusom i mrzi ga jer mu zavidi, drugi ispred sebe vidi polupismenu gnjidu koja je prodala sebe i druge da bi vozila Porsche i furala polupismenu plavusu, te oseca mrznju zbog toga sto zahvaljujuci njemu, covek sa prosecnom platom u njegovoj zemlji ne moze da vozi auto i da ide na zimovanje i letovanje sa porodicom. Oseca mrznju sto dok prodaje sebe i degradira moralna nacela, time inficira celu okolinu oko njega, sto iz jednje gnjide prerasta u emdemiju, pa dok njegovo dete odraste, preraste u neizbeznu epidemiju.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

To ti je ono, kada moralne gromade objašnjavaju da je stvarno loše stanje u društvu, i eto primorani su na neke poteze za koje znaju da nisu baš ispravni, ali jbg, stvarno je loše stanje u društvu

Sa druge strane, Gandi lepo kaže, biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije odraz/merilo zdravlja
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Slažem se sa Gandijem.... Jutro :kafa:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

member napisao: Nemam ja sta cekati, Istorija lepo kaze ko pusi a ko dobija u zadnjih 100 godina na ovim nasim terenima. Samo 100, a da ne idemo jos i dalje unazad. A ti ako ocekujes da veciti pusionicari budu dobitnici, e onda jebiga! Pocinjes da me brines :D
Iz ovoga zaključujem da treba biti preletač, Maja Gojković npr.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Delija napisao:Moral nije ni malo relativan - vrlo je egzaktan!
:bravo:
Gde bi nam bio kraj da ima vise ljudi koji se vode moralom i drze principa.

Ovo je primer da se moze ici ulicom podignute glave, a ne mora pognute. Odabir postoji za svakoga od nas.
Odgovori