Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Računari

Post od methane.master »

Isteklo vreme za edit...

Рэйчел, скажи мне пожалуйста, как ты получила так много места на mail.ru?
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Dragane, od Silencio serije Cooler Mastera imaš i ATX kućište, oko 8500-9500je,dolazi sa par kulera, a micro ATX kućište je 50€. Najverovatnije galami procesorski fan ili na grafici, 9800 su uglavnom bučne jer su dolazile sa malim fanovima koji se visoko vrte.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

methane.master napisao:Isteklo vreme za edit...

Рэйчел, скажи мне пожалуйста, как ты получила так много места на mail.ru?
К mail.ru, открыть счет, установить приложение на свой телефон, вы получаете 1 ТБ
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Черт! :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Google očigledno ne razlikuje rod. :-D

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

A i pravi problem nama ne-rusima koji ne razlikujemo uvek "je" i "jo" ako ne vidimo ë. ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Draganče, svrnućemo na kafu pa ćemo da uradimo dijagnostiku i da ti odmah kažem šta je najpametnije.
Inače, oduvek sam voleo i kad god sam mogao, kupovao brendirane računare baš zbog toga što su nečujni. Džabe mi ultra mega giga konfiguracija ako se komp čuje kao da sleće avion. Dragana to sigurno, još dodatno nervira. :kezo:

Elem, imao sam jednu FS i jednu HP brendiranu konfiguraciju i vrhunske su bile obe. Skoro sam jednoj prijateljici uzimao računar i uzeo slabiju konfiguraciju, ali HP računar koji je bukvalno nečujan, što je njoj mnogo bitno.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Kako se tacno zovu oni racunari koji imaju sve u monitoru?
Ne mislim da Apple komp, nego HP, Dell i sl ...
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ja znam za HP Elite 2300 ili 2800, nisam siguran.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Obično ih nazivaju "all in one" mada mislim da proizvođači smišljaju svoje nazive.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

trojanac napisao:Draganče, svrnućemo na kafu pa ćemo da uradimo dijagnostiku i da ti odmah kažem šta je najpametnije.
Inače, oduvek sam voleo i kad god sam mogao, kupovao brendirane računare baš zbog toga što su nečujni. Džabe mi ultra mega giga konfiguracija ako se komp čuje kao da sleće avion. Dragana to sigurno, još dodatno nervira. :kezo:
Inače i moj neki stav je da komp bude što je moguće tiši. Što manji ventilator to pre prolupa. Zato i imam pasivno hlađenu grafičku. ;)

Ako je kod Dragana ventilator, podmažite ležaj jaaako malom količinom grafitne masti, turbinskog ili mašinskog ulja.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

trojanac napisao:Draganče, svrnućemo na kafu pa ćemo da uradimo dijagnostiku i da ti odmah kažem šta je najpametnije.

Elem, imao sam jednu FS i jednu HP brendiranu konfiguraciju i vrhunske su bile obe. Skoro sam jednoj prijateljici uzimao računar i uzeo slabiju konfiguraciju, ali HP računar koji je bukvalno nečujan, što je njoj mnogo bitno.
Sve se to da srediti. Uzme se napajanje sa 12-icom i kuciste koje ima mesta za montiranje 12-ica (obavezno oko hard diskova), ako i imas 8-ice smanjis im napon sa 12V na 7V. Uzme se graficka sa tihim kulerom, dobar kuler za procesor i to je to. Moze i pored toga da se dodatno "dampira" kuciste za savrsenu tisinu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Sa "speed fan" programom sam spustio brzinu ventilatora procesora, toliko da se buka drastično smanjila, a temperatura procesora podigla ne toliko da izađe iz predviđenih okvira. Jeste na granici, ali tako radi već tri godine.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

To je ok dok vrti u prazno, ali ako treba da vrti neku silnu matematiku bez normalnog cooler-a ne moze da bude tih.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ima za ispod 2000din odličnih hladnjaka za proc koji pašu na silu socketa pa je stabilna investicija. Uglavnom imaju 9+ cm ventilatore i može da se doda još jedan da rade push pull i da im se obore brzine ispod 1000 rpm pa se doslovno ne čuju.

Npr Thetmaltake Contac 16 je 1800dinara, paše na bukvalno sve aktuelne sockete. Nije ni glomazan sa oko 138mm visine i nekih 300 grama. Još bolji je Cm Hyper 212, ali skuplji, i visina mislim preko 160mm pa retko koje kućište može da ga primi.

HUAWEI P6 via TT
Odgovori