Zanimljivi novinski i drugi članci

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od snork »

Paja mi je ispričao nešto od toga ranije, a dodao bih da je i Zapadu i SSSR-u odgovaralo da Jugoslavija uđe u rat, pa su i jedni i drugi imali svoju ulogu u martovskim demonstracijama. Englezi/Amerikanci su uticali na kralja, vladu i "građansko društvo", dok su Sovjeti, preko KPJ, "pobunili" skoro celu radničku klasu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

http://bulevar.b92.net/bizar.php?yyyy=2 ... id=1116945

Pevačicu usred nastupa ujela kobra, pevala je još 45 minuta i preminula :pop: :srbin:

Indonezijska pop zvezda Irma Bule preminula je posle nastupa u Karavangu pošto ju je usred koncerta ujela zmija.

Kobra je bila planirani deo scenografije na koncertu, ali je dvadesetdevetogodišnja pevačica slučajno stala na nju, pa ju je ova ujela za butinu.

Pevačica je dobila pomoć lekara i nastavila s koncertom još 45 minuta pre nego što je počela da povraća.

Koncert je tada prekinut, ali dok je pevačica stigla u bolnicu bilo je kasno.

Irma je i ranije na svojim koncertima koristila opasne zmije poput boe i pitona. Ipak, kobra je zmija čiji otrov može ubiti i slona, a velika je greška što se pevačica istog trenutka nije uputila u bolnicu umesto što je ostala na bini još 45 minuta.

https://www.youtube.com/watch?v=8CsdKXz6Dks
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran."
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

:o uopšte mi nije jasna reakcija, pa oni tamo odlično znaju koliko je kobra otrovna i da ne ide tako nonšalantno posle ujeda, šta reći. :ccc:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Možda je mislila da je trava.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Psi pojeli automobil!

Jureći mačku, lutalice demolirale novu "kiju sid" u beogradskom naselju Medaković. Razjareni kerovi napravili štetu od 3.500 do 5.000 evra. "Zoohigijena" traži dokaze.
Slika
UOBIČAJENO "koškanje" mačke i psa, skupo će koštati Nova Vidojevića. Čopor od troje pasa lutalica, jureći mačku, demolirao je automobil Vidojevićeve supruge, kupljen pre manje od tri meseca. Prema prvim procenama, šteta je između tri i po i pet hiljada evra.
Kako nam je rekao Vidojević, u noći između srede i četvrtka razjareni kerovi pojurili su mačku, koja se sakrila ispod automobila parkiranog ispred zgrade u kojoj žive u beogradskom naselju Medaković. Ne uspevajući da je dohvate, počeli su da skaču po haubi najnovijeg modela "kije sid", a zatim i da grizu sve što im je zapalo pod oštre zube.
- Supruga je tog jutra sišla do parkinga i kući se vratila šokirana prizorom - priča nam Vidojević. - Izgledalo je kao da je neko isekao automobil, ali jedan momak je video šta se desilo i ispričao nam je. Prednji deo kola bio je potpuno uništen, tablice su bile odvaljene, branik takođe. Instalacije su bile izgrižene skroz.
Policija je odmah došla. Prema Novovim rečima, ovakve slučajeve su već viđali na Banjici.
- Odvezli smo automobil u policiju na Voždovcu, kako su nam i rekli. Uviđaj nije rađen, jer nije reč o krivičnom delu, a nije urađen ni zapisnik. Tehničar je samo izašao i fotografisao kola. Zatim su nas uputili na Komunalnu policiju, gde opet nisu znali šta da rade - jada se Novo.
Šteta je velika, a vozilo ima samo osnovno osiguranje, koje, nažalost, ovaj trošak ne pokriva.
- Vodeći se informacijom da "Zoohigijena" nadoknađuje štetu ljudima koje napadne pas lutalica, obratio sam se i njima - nastavlja Novo. - Tamo su mi kazali da najpre moram da tužim ovu ustanovu, dokažem na sudu da su mi kola uništile lutalice, i tek tada mogu da naplatim štetu.
Novo je spreman da tuži grad, ukoliko mirnim putem ne uspe da se dogovori o nadoknadi. Osim toga, postoji i opravdani strah da ovaj čopor ne krene i na ljude. Kako kaže, ceo komšiluk zna o kojim psima je reč i svi pored njih prolaze sa strepnjom. Najčešće spavaju na obližnjem igralištu i autobuskom stajalištu.
NAPAD I NA "KORSU"
U sredu ujutru, oko pola osam, isti čopor napravio je identičan napad na automobil Vidojevićeve komšinice. I ovaj put, sve je počelo sa jurnjavom mačke, a završilo se uništenom "opel korsom".
- Komšinica je bila parkirana dva metra od mesta na kojem je stradao i naš automobil - kaže Novo. - Čuo sam da su pre nekoliko dana oštetili i jedan "jugo", isto u našem kraju. Ovo što se dešava je strašno. Neverovatno mi je da su kerovi ostavljeni na ulici da prave štete velikih razmera.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/re ... -automobil
Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Tako su na limanu drugaru urnisali peugeot 307.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Moj ker zapisava astru redovno. Tako da nemam tih problema. Macke ne prilaze.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Eto ideje za novi miris za jelkicu :rofl:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne kontam kako ništa ne rade po pitanju čopora lutalica po srpskim gradovima.

B92: Niš: Psi lutalice napali dva dečaka
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Sve to treba pozatvarati.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

^
Postani šinter. :mrgreen:
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Zvanicno u NS-u nema lutalica. Pre 3g sam sa sestrom setao kera. Zalele se lutalice i ja im se namestim, jedan od njih me ugrizao ispod lista. Bolje i mene nego privezak od kera kog imamo. Od tad imam zelju da lisim zivota svakog lutalicu koji mi pridje. The end.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Fali Novom Sadu više kineskih restorana.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Ovako su izujedali službeni Caddy ali Dojče limarija i debela plastika su bili malo pretežak "zalogaj", pa su samo ostala udubljenja i ogrebotine (nisu ni sređivana jer je farba ostala cela).
Odgovori