Obuća i odeća

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Obuća i odeća

Post od Xepoj87 »

Ne znam za zene, ali za muskarce je izbor blago ocajan.
Ja stvari ne kupujem iskljucivo zbog kvaliteta, vec zbog meni lepog dizajna.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:Pa ko ti brani da kupujes odela od domacih proizvodjaca, imaju iste materijale, rucni rad...
Odes u Manual, a oni kaisi im se raspadaju, dok je dizajn jedno 30 godina unazad. Imam Monin novcanik, drzim ga u kolima, drzim u njemu dokumenta i zdr knjizicu, u najmanju ruku, dizajn odgovara mom caletu sa 65 godina.

Sent from my Sony

Pa ima vise razloga. Za pocetk kad sam svojevrmeno kupovao odelo u NS u celom gradu sam naso 2 (slovima: 2) odela moje velicine. U Boss odem, hiljade odela u radnji, navatam prodavca nadji mi velicinu i biram od 30 razlicitih modela, svi moguci brojevi, za cas posla nadjem odelo koje je ko krojeno za mene u zeljenoj boji. Boss je bas po odelima poznat, to im je najbolji prozivod, po meni su bolja i od npr Burberry odela (ova su skuplja samo zbog imena). Odela sivena po meri su po meni samo bezrazlozno cimanje, ne smatram da su bolja od Bossovih, slicno i kostaju. Ima i varijanti u Srb da se prave, ima i ovde u Ch dolaze Tajlandjani uzimaju mere pa posle salju, i dzabe, meni se i dalje najvise svidjaju Boss odela. Kozna galanterija, cipele, kaisevi, mi se uspte ne svidjau, ima gomila kvalitetnijih stvari, neke skuplje, neke jeftinije. Npr muske cipele koje prodaju u Pradi (Curch's) su tri klase iznad Boss-ovih.

Manual ima malo specifican dizajn, nemaju mnogo elgantnih stavri, oni su vise neki urban style ili ne znam ni ja sta. Ali mislim da si ti prvi koji se zali da mu se Manual kais raspao...
Opet novcanik, sam si kriv, sigurno imaju i drugih dizajna. Moja zena bas voli dobru garderobu, ima svega do veoma eksluzivnih marki, pa opet ima i Mona tasne i jos neke stvari koje su joj ravnopravne sa MK, CK... Opet ni stranci se ne zale na kvalitet pomenutih marki, jedva cekaju da dodju opet da uzmu jos, ti si prvi koji cujem da ima zamerke...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dizajn je drugo ali nisam primetio da nešto fali njihovim ženskim torbama ;)

Ja tamo kupujem samo kaiševe. Pederuše ne nosim niti me zanimaju.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Floyd napisao:Manual torbe su vrh. Moja žena ih ima nekoliko, ima i one poslovne koje svaki dan nosi na posao i prezadovljna je kvalitetom. Kolege joj ne veruju da takve torbe koštaju ispod 1000 CHF :)

Ja sam kod njih kupio nekoliko kožnih kaiševa 20-30e. Toliko ovde koštaju u C&A oni koji se raspadnu za pola godine.

Potpisujem. Ovde svi te prozivode cene na 5-10x koliko kostaju.
Evo sad gledam, na sebi imam trenutno i Manual kais i Manual novacnik :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Najstariji Manual kaiš koji nosim ima preko 4 godine i ne da se nije raspao, već se na njemu ne vide ni tragovi korišćenja. Onu debelu kožu kao na JNA vojničkim opasačima je nemoguće uništiti :)

C&A i slični kaiševi se raspadnu posle par meseci. Namerno njih navodim jer koštaju isto kao Manual.
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

fposto nosim samo farmerice, imam Manual kaiseve koje sam kupio dok sam studirao, a zavrsio sam 1999. Sad im je vec vreme da se menjaju...Moja zena takodje ima brdo njihovih torbi i sve su odlicne...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Eto Laki, ok je platiti stvar duplo vise, ako je u pitanju nesto sto se tebi svidja, a kada je nesto sto tebe ne zanima, to treba da kupujemo u Moni :)

Floyde, koza kao koza, nema tu neke razlike, stvar je u kopci i kacenju iste.
Opet, i oni imaju bolje i losije stvari, ocigledno.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Uf, ne bih se slozio. Milion je klasa koze, kao i kod svega. Kada sam uzimao garnituru u Dalasu, isti model se nudio u stofu i tri klase prirodne koze gde je svaka od one slabije bila skuplja 30-40%. Ja imam desetak Manualovih stvari, od kaiseva preko novcanika do privezaka za kljuceve. Nepoderivo.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

+1 za manual, jedan kaiš imam od 8 razreda, ništa mu nije. Još 4 sam kupio u protekle 2 godine, nesatirivo. Dobri su im i Keshia kaiševi, to je italijanski brend koji prodaju u radnjama, imam jedan, vidi se da je klasu iznad.

Takođe Manual novčanik od 18. godine imam, koristim ga do danas u kontinuitetu, dakle 8 godina, vidi se da je malo ofucan ali se drži.

Ima ogromne razlike u koži.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Uroš S. napisao:+1 za manual, jedan kaiš imam od 8 razreda, ništa mu nije.
Takođe Manual novčanik od 18. godine imam, koristim ga do danas u kontinuitetu, dakle 8 godina, vidi se da je malo ofucan ali se drži.
Bukvalno ista priča. Jedino je novčanik Monin, ali je takođe vršnjak.
Kaiš... šta reći. Imam par drugih u drugim bojama (i mislim da su svi ostali ili Manual ili Mona - tako se zadesilo, nije zaslepljenost brendom) ali taj prvi iz Osnovne, je 80-90% u upotrebi u odnosu na ostale. I ne pokazuje znake posustajanja, zato me čudi Xepojeva konstatacija.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Uroš S. napisao:+1 za manual, jedan kaiš imam od 8 razreda, ništa mu nije. Još 4 sam kupio u protekle 2 godine, nesatirivo. Dobri su im i Keshia kaiševi, to je italijanski brend koji prodaju u radnjama, imam jedan, vidi se da je klasu iznad.

Ima ogromne razlike u koži.
Stjepa napisao:
Uroš S. napisao:+1 za manual, jedan kaiš imam od 8 razreda, ništa mu nije.
Bukvalno ista priča. Jedino je novčanik Monin, ali je takođe vršnjak.
Kaiš... šta reći. Imam par drugih u drugim bojama (i mislim da su svi ostali ili Manual ili Mona - tako se zadesilo, nije zaslepljenost brendom) ali taj prvi iz Osnovne, je 80-90% u upotrebi u odnosu na ostale. I ne pokazuje znake posustajanja, zato me čudi Xepojeva konstatacija.
Slika :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:Eto Laki, ok je platiti stvar duplo vise, ako je u pitanju nesto sto se tebi svidja, a kada je nesto sto tebe ne zanima, to treba da kupujemo u Moni :)

Sent from my Sony

Pa ok je platiti kome se sta svidja nemam nista protiv. Samo je vidis odmah tvoja konstatacija upravo ono sto sam naveo kao problematicno, odmah si skocio kako to nase ne valja, raspada se, i onda se svede na kupovinu zbog brenda, a sad svi osim tebe imaju skroz druga iskustva.
Pricao sam konkretno za koznu galanteriju, mislim da je ponuda toga u Srbiji sjajna po sjajnim cenama, nisam uplitao u pricu odela, cipele (jer ne mislim da je tako dobra situacija kao za ovo) i sl, i za ovo me briga ko sta kupuje, samo ne vidim previse smisla u tome.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

member napisao: @ goblin - da li se tebi ove patike zaista svidjaju, ali bas svidjaju, ili si ih kupio jer su pjacoti, a ti furas taj brend?
Da, bas mi se jako svidjaju ove patike i mogu uz svasta da ih kombinujem. Pored toga ujedno preferiram i Pacoti.
srdjanyo napisao:Imao je Rang u Planeti Outlet u Železničkoj za 2300,online 1700.Slične ovima.
A torbicu na aerodromu ne bih nikada kupio.Tu Rosa voda koša 6 puta skupljem
Moguce, al ja nisam trazio Rang nego Pacoti, ima razlike i to velike ;) Nisad nisam ni krio da mi je pored svih parametara (dizajn, kvalitet, udobnost...) itekako bitan i brend.
Inace butici na aerodromu uopste ne vaze za najskuplje, nalete tamo itekako dobro cene. E sada, sto sam ja naleteo na torbicu iz nove kolekcije na koju nema snizenje to je druga stvar, istu bi i u gradu platio identicno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Laki021 napisao:
Xepoj87 napisao:Eto Laki, ok je platiti stvar duplo vise, ako je u pitanju nesto sto se tebi svidja, a kada je nesto sto tebe ne zanima, to treba da kupujemo u Moni :)

Sent from my Sony

Pa ok je platiti kome se sta svidja nemam nista protiv. Samo je vidis odmah tvoja konstatacija upravo ono sto sam naveo kao problematicno, odmah si skocio kako to nase ne valja, raspada se, i onda se svede na kupovinu zbog brenda, a sad svi osim tebe imaju skroz druga iskustva.
Pricao sam konkretno za koznu galanteriju, mislim da je ponuda toga u Srbiji sjajna po sjajnim cenama, nisam uplitao u pricu odela, cipele (jer ne mislim da je tako dobra situacija kao za ovo) i sl, i za ovo me briga ko sta kupuje, samo ne vidim previse smisla u tome.
Nisam rekao da su kratkotrajni, nego da kada sam usao u radnju, kaisevi se raspadaju, na par komada je falila gajka, sjebana kopca, iskrivljeno, isto moze potvrditi i moja devojka, kojoj smo i trazili kais.
Izbor je nikakav, samo jedan fazon imaju, koji meni uopste ne odgovara.
Zapravo, glavna zamerka i Manualu i Moni jeste monotonost dizajna.

Ja ti kazem konkretno za odela, imas vrhunska odela po meri ovde da kupis, da biras materijale i da te izadju jeftinije od HB, a moguce i kvalitetnije, sa sve tvojim inicijalima, nista drugo nisam spominjao.
Jos ta odela mogu da imaju fazon kakav hoces, da budu kao ta HB po dizajnu, dok kaiseve, torbice i novcanike prave sablonski, pa je izbor nikakav.
A tek ti naprave savrsen kroj, bolji sigurno nego sto ces naci u radnji za tebe koji si kao i ja, bas nestandardno gradjen.

Sent from my Sony
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Odela najlepse stoje kad se sasiju po meri, iako ja preferiram par brendova sto se tice odela (HB i Pal Zileri), uostalom kao i kod ostalih odevnih predmeta.
Tacno imam odredjene brendove koje preferiram zavisno od tipa garderobe, i retko pravim oscilacije i uzimam nesto izvan tog kruga brendova na koje sam navikao i za koje imam poverenja.
I stil oblacenja mi je takav, to je neka klasika na koju sam naivikao i ne pravim mnogo ispada.

Sto se tice bredova, za farmerice to najcesce Replay, za patike/cipele Paciotti, mokasine Tod's, patike za trcanje Adidas, pamucne trenerke Boss ili Paciotti, polo majice i koncani dzemperi sto najvise i nosim zavisno od uslova i tu preovladava Lacoste, Boss, Ralph Lauren.... kosulje Pal Zileri, Ralph Lauren... jakne i zimska oprema Bogner i Descente....
Bude tu i ostalih brendova Versace, Hermes, Prada, Galliano... ali generalno ovo su brendovi koje ciljano kupujem i ulazim iskljucivo u njihove butike. Iskreno, sta se prodaje u ostalim buticima niti gledam niti znam sta imaju niti znam kakve su cene, posto u ovim okvirima uvek nadjem ono sto me zanima, sto mi se svidja, sto se uklapa u moj stil, i na kraju krajeva sto je kvalitetno.

Sta kazete na ove naocare, Ray Ban od pravog drveta
Slika
Odgovori