Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od shandu90 »

Pa mnogima (koje ja licno poznajem) su puna usta Srpskog Kosova a zive na jakim BG lokacijama i ne pada im na pamet da se vracaju tamo za stalno. Oni srbuju samo dok su dole (gde opasne plate primaju) a biznisi su im 'proevropski' orjentisani.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Koliko ima Srba na Kosovu?
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Koliko ima Srba u Srbiji?

Ovaj zadnji post me podseti na pricu iz jedne NL firme od pre 2 godine, gde je tema sastanka bila kako dovesti i motivisati nove radnike. Kada sam ja u jednom trenutku pitao a kako vi mislite da zadrzite postojece, muk... i ajmo na drugu temu :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Dusan napisao:Ne vidim zasto bi komentarisao kako ja predstavljam sebe i da li mi je stav primitivan. Izvoli, ukljuci se i konstruktivno odgovori na to sto je napisano, daj neki doprinos temi, ili zaobidji.

O tebi, tvom stavu prema clanovima i nacinu obracanja bi moglo dosta toga da se kaze, ali to nije primereno i zato necu uci u takav vid prepiske. :)
Napisao si nešto javno i time otvorio mogućnost da to neko komentariše.
Stav ti je primitivan jer na suverenitet gledaš kao da si Vizigot, a ne stanovnik EU.
Problem je u tome što za sve ove godine nisam primetio nikakav napredak ili promenu u tvojim društvenim stavovima kojej samouvreno iznosiš, a koji se svaki uzastopno pokazuju da su pogrešni. Tako da s tobom nije teško diskutovati (dok ne dosadi), ali to nema nekog smisla jer ti nisi konstruktivan zato što si netolerantan i ekstreman u svojim stavovima bez želje za unutrašnjim preispitavanjem istih.
Sve to ne znači da ne mogu da ponekad dam komentar na tovje pisanije kada budem to želeo,a važi obratno, naravno.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Geza napisao:Slika
Oklopni voz iz RSK? :D
HKS napisao:Smanjio im se prirodni prirastaj, a i iseljavaju.
:plusone:

Ogroman broj se čak pomešao sa Sirijcima i Avganistancima prošle godine, da bi se nekako dokopali zapadne Evrope. Kad im ukinu vize, otići će skoro svi.
McGruja napisao:Koliko ima Srba na Kosovu?
Trenutno oko 250 hiljada Što bi rekli - dovoljno.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

starac vujadin napisao:
Dusan napisao:Ne vidim zasto bi komentarisao kako ja predstavljam sebe i da li mi je stav primitivan. Izvoli, ukljuci se i konstruktivno odgovori na to sto je napisano, daj neki doprinos temi, ili zaobidji.

O tebi, tvom stavu prema clanovima i nacinu obracanja bi moglo dosta toga da se kaze, ali to nije primereno i zato necu uci u takav vid prepiske. :)
Napisao si nešto javno i time otvorio mogućnost da to neko komentariše.
Stav ti je primitivan jer na suverenitet gledaš kao da si Vizigot, a ne stanovnik EU.
Problem je u tome što za sve ove godine nisam primetio nikakav napredak ili promenu u tvojim društvenim stavovima kojej samouvreno iznosiš, a koji se svaki uzastopno pokazuju da su pogrešni. Tako da s tobom nije teško diskutovati (dok ne dosadi), ali to nema nekog smisla jer ti nisi konstruktivan zato što si netolerantan i ekstreman u svojim stavovima bez želje za unutrašnjim preispitavanjem istih.
Sve to ne znači da ne mogu da ponekad dam komentar na tovje pisanije kada budem to želeo,a važi obratno, naravno.
U startu biras ton prema sagovornicima i postavljas se kao ultimativni guru i sveznalica ovog foruma, bilo da se radi o automobilima ili o sporednim temama. To je nije samo moje zapazanje, vec i ostalih clanova.

Iz tog razloga nemam vremena, a jos manje volje da ulazim u prepiske sa tobom. Jasno si potvrdio moju predhodnu tvrdnju svojim poslednjim postom gde si i dalje okrenut mom liku, umesto sadrzaju koji je napisan. Daleko od toga da sam netolerantan, a jos manje ekstreman, samo se trudim da budem realan.

Posebno si me nasmejao time sto pratis moj napredak, tj. po tebi, nedostatak istog. :kezo: Samouvereno znas vec da su mi stavovi pogresni, (a ne napadas ih, vec moj lik) bas to je ono sto te cini samoproglasenim guruom i nekim vrhunskim autoritetom ovog foruma. Mogli bi administratori i neki tag da ti stave, cisto da se prepoznajes. Pozdrav!
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

@Snork jesi ti siguran u tu cifru?? Ja sam negde citao da je cifra trenutno oko 100k ljudi.

Према последњем попису становништва из 1991. на Косову и Метохији живело је 194.190 Срба
Попис становништва 1981. године[уреди]
Укупно - 1.584.440

Етнички састав:

Албанци - 1.226.736 (77,42%)
Срби - 209.497 (13,22%)
Муслимани - 58.562 (3,7%)
Роми - 34.126 (2,15%)
Црногорци - 27.028 (1,71%)
Турци - 12.513 (0,79%)
Хрвати - 8.718 (0.55%)
Југословени - 3.073 (0.19%)
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Nisam siguran - to je neformalni podatak koji se ponekad pomene u medijima. Prema rezultatima popisa koje si naveo, slažem se da je reč o nerealno velikom broju. Ali neka je i 100 hiljada, ne menja mnogo stvar.

Primera radi, na teritoriji SR Hrvatske na kojoj je posle formirana RSK (ne računajući slavonski deo), više od 95 % stanovnika su bili Srbi. Pa im to nije ništa pomoglo - isterani su za tri dana, kada je neko tako odlučio.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

U startu biras ton prema sagovornicima i postavljas se kao ultimativni guru i sveznalica ovog foruma, bilo da se radi o automobilima ili o sporednim temama. To je nije samo moje zapazanje, vec i ostalih clanova.
Naravno da u startu biram ton prema sagovornicima, ali to radi svako ko učestvuje u diskusiju. To svako radi i to je normalno.
Tebe iritirau moji stavovi, pa misliš da se tako postavljam, a verovatno da ima i još nekih koji to misle i to je sve prirodno i normalno. Bilo bi nenormalno da se svima sviđa šta pišem kao i da se svima ne sviđa šta pišem.
Iz tog razloga nemam vremena, a jos manje volje da ulazim u prepiske sa tobom. Jasno si potvrdio moju predhodnu tvrdnju svojim poslednjim postom gde si i dalje okrenut mom liku, umesto sadrzaju koji je napisan.
Nemoj sada da prepisuješ od mene ;) Ja sam tebi rekao da nisi vredan konstruktivne diskusije. Nađi neki drugi način da iskažeš to što misliš, a ne da korisitš iste sintagme od sagovornika.
Daleko od toga da sam netolerantan, a jos manje ekstreman, samo se trudim da budem realan.
Ti si ekstremno netolerantna osoba.
Posebno si me nasmejao time sto pratis moj napredak, tj. po tebi, nedostatak istog. :kezo: Samouvereno znas vec da su mi stavovi pogresni, (a ne napadas ih, vec moj lik) bas to je ono sto te cini samoproglasenim guruom i nekim vrhunskim autoritetom ovog foruma.

Ma jok, opet ti proradio živac pa nisi razmislio pre nego što si otipkao pa si počeo da projektuješ. Ne radi se o tome šta ja znam da će biti u budućnosti i da se pravim pametan unapred, nego zaboravljaš da ti i ja nismo od juče ovde (sada ima već 9 godina) i da si mnogo puta pisao svoje političke, ekonomske stavove i da je protok vremena pokazao da je u ogromnoj većini to što si kuckao pokazalo kao potpuno netačno. Znači, radi se o istoriji, o onpme što je ostlao zapisano ovde a ne o budućnosti i nekim projekcijama.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Evo, malopre nam se obratio i sve nam saopštio... Nema više nejasnoća, sve je objašnjeno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Kako oni lepo jedni s drugima u regionu igraju "duple pasove" kako kome treba...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

@starac vujadin
Naravno da svako bira ton prema sagovornicima, ali tvoj je u startu pokusaj da se postavis iznad sagovornika, u poziciju nekog autoriteta, verovatno iz razloga sto si u velikom broju diskusija polu-prazan. To se najbolje vidi kada fokus skreces na neciji lik, a ne na ono o cemu se pise.

Sto se istorije tice, na VG nikada nisam bio registrovan, tako da ne znam odakle se znamo 9 godina. :think: Narvno to sto kazes da je vreme pokazalo da su mi stavovi pogresni je opet, samo jos jedna tvoja pausalna izjava/tvrdnja, koja nema realnu potporu.

Postoje ljudi na ovom forumu cije misljenje zaista cenim i uvazavam, nazalost dosta tih ljudi je odustalo od foruma, ali ti sigurno nisi jedan od njih, iz gore pomenutih razloga. Tako da dok ti fokus pisanja bude moja licnost ili necija druga, necu ulaziti u diskusiju. Ako procenim da je diskusija konstruktivna i na odredjenu temu, mozda se ukljucim i posvetim ti neko vreme.

Pozdrav i sve najbolje. :)
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

starac vujadin napisao:Kako oni lepo jedni s drugima u regionu igraju "duple pasove" kako kome treba...
Odavno.

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Naravno da svako bira ton prema sagovornicima, ali tvoj je u startu pokusaj da se postavis iznad sagovornika, u poziciju nekog autoriteta, verovatno iz razloga sto si u velikom broju diskusija polu-prazan. To se najbolje vidi kada fokus skreces na neciji lik, a ne na ono o cemu se pise.
To je tvoj utisak. Neko bi mogao da pomisli da se osećaš inferiornim.
Sto se istorije tice, na VG nikada nisam bio registrovan, tako da ne znam odakle se znamo 9 godina. :think: Narvno to sto kazes da je vreme pokazalo da su mi stavovi pogresni je opet, samo jos jedna tvoja pausalna izjava/tvrdnja, koja nema realnu potporu.
Svejedno neka je i 5 godina koliko si upisan na forumu...Napisao si ti dosta toga o ekonomiji, politici i ništa tu nije paušalno, sve je ostalo i ne može da se briše.. Vrlo je lako (samo treba mao vremena) da te podsetim na tvoju "ružnu prošlost" kako si izvaljivao različite stavove.
Postoje ljudi na ovom forumu cije misljenje zaista cenim i uvazavam, nazalost dosta tih ljudi je odustalo od foruma, ali ti sigurno nisi jedan od njih, iz gore pomenutih razloga. Tako da dok ti fokus pisanja bude moja licnost ili necija druga, necu ulaziti u diskusiju. Ako procenim da je diskusija konstruktivna i na odredjenu temu, mozda se ukljucim i posvetim ti neko vreme.
Opet ne imitiraš. Pomisliću da sam dobio obožavaoca na forumu.

Slobodno ti nastavi to oko suvereniteta, koliko nas treba da dođe, da se naseli, kad je nešto naše, kad nije i tako, nemoj da te ja sputavam.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Slobodno nastavite obojica, al' na PP
Odgovori