Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Elektro i mehanička zaštita
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Post od Delija »

Imam OBD adapter.

A taj procenat bi imali, naravno, sa kim god da saradjuju.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 »

Ugradi ti ipak i zeder,da necuje zlo,previse je atraktivan auto plus je boja extra plus nivo opreme,stvrano extra izgleda,a slusao sam na vestima pre neki dan da je povecan kradja u ns-u za bmw vozilima..Isto i zeder profi isece dole plastiku nista ne osteti nema kupusanja.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@delija

naravno da kosta vise, logicno je da ako je osigurana suma veca, veca je i premija. Osiguranje svakako ne sluzi da ti povratis sve pare vec da ti ublazi gubitak. Zato je mozda bolje da uplatis tu jeftiniju varijantu gde ces u slucaju totalke ili kradje dobiti manje para ali ces u slucaju sudara, grebanja, lupanja fara, hidroudara :) svakako dobiti kolko treba.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@CR7
Icice custom zastita sigurno.

@ftj
Neproporcionalno vise. Ispada kao da je nov auto.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

CR7 napisao:
samo polako napisao:
CR7 napisao: @samo polako

a sta da prouce,kad je svaki alarm drugacije vezan,svaka brava je drugacija,sta ima da prouce.
Ne proučavaju oni kako je vezan nego sam alarm a brave ne verujem da imaju toliko kombinacija i da je svaka unikatna.

ovaj alarm ima 10 alarma u jednom,zavisi sta hoces i koliko hoces,nemaju oni cenovnik ,vec kazem ti svaki auto oni drugacije rade,znaci ovaj hoce osnovni da samo pisti a da nije vezan za fabricku instalaciju,drugi hoce da se zakljucaju i gepek i hauba,treci oce neko dugme,ali u glavno njihova instalacija je drugacija za svaki auto,i da doju 2 ista audija q7, i hoce potpuno iste alarme sa tim dodatcima,oni to razlicito vezuju i razlicito raskopusaju auto.

a sto se brave tice ,brava ima preko 5 miliona kombinacija.
Ne znam koliko si imao prilike da vidiš kod drugih servisera ali i oni rade isto po želji kupca i svakom modelu se posvete posebno.
Alarm 10 u jednom ne znam šta znači ali ako misliš na opcije protiv otmice, da se sam zaključa posle 30 sekundi ako napustiš vozilo, prekidač itd itd. to ima svaki moderniji alarm pa čak i Kineski. Čudno mi je da se stavi alarm a da se ne obezbedi ili zaključava gepek?
I kod drugis servisera instalacija je posebna za svako vozilo, ne rade po šablonu.

Meni je recimo bilo jako zanimljiva opcija sa pejdžerom.

Što se tiče brave i ona se rešava da ne širimo ovde kako.

U suštini alarm služi za odvraćanje onih manje spremnih. Oni koji se namerače će ga staviti na šlep i odneti.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

ja ne smem od sramote reci sta imam od zastite na kolima :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Delija napisao: Recimo da se vise isplati da das 5k evra za otkup, nego da iskoristis kasko. Na polovan auto je prilicno visoka amortizacija, a u pocetnu neamortizovanu cenu po katalogu AMSS-a ne ulazi nista od dodatne opreme, tako da je ista cifra i za klotaru i za max opremljen auto koji kosta 50% vise kao nov.
Nope.

Tj mozda neki rade tako, ali u sustini prilikom procene kola trazi se kataloska vrednost konkretnog vozila, bilo da li imas fakturu ili je aktuelan model pa oni nesto jure po cenovnicima.

Meni obavezno traze koji je nivo opreme, snaga motora, menjac...

I zar ti nemas garazu vec? U tom slucaju ti nista sem kaska nije ni potrebno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Gleda se motor (i pogon), naravno, iliti tacan model, ali u katalogu (jedini validan je AMSS i svi ga koriste - i poreska uprava i carina i osiguravajuca drustva) ne postoji nista vise od toga, tako da 17+k dodatne opreme tako gledano ne postoji. Kod Honde, Mazde, VW... imas pakete opreme i oni postoje u katalogu. Za BMW to ne postoji - u katalogu postoji iskljucivo klotara 328ix i to je to.

Ja imam originalnu fakturu sa punom cenom koliko je placen auto, tako da cekam sta ce mi reci iz osiguranja, ali onaj ko je uvezao auto tu fakturu (zvanicnu u Srbiji - ne verujem da priznaju inostranu) rekao bih da i nema, pa me bas zanima kako on to resava.

p.s. Imam garazu i kod kuce i na poslu, isto kao i bivsi vlasnik :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sigurno moze da se osigura na pravu vrednost, samo ih vecinom boli k, pa moras da se iscimas malo.

Onda se nemoj cimati oko alarma, GPS-a, onaj ko se nameri da obija garazu i krade auto nece imati problem da resi i to.
OBD izmesten, garaza, kasko, mislim da je sasvim dovoljno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Da, kod nas je kur*obolja vrlo zarazna bolest :)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

NexT napisao:Sigurno moze da se osigura na pravu vrednost, samo ih vecinom boli k, pa moras da se iscimas malo.

Onda se nemoj cimati oko alarma, GPS-a, onaj ko se nameri da obija garazu i krade auto nece imati problem da resi i to.
OBD izmesten, garaza, kasko, mislim da je sasvim dovoljno.
Ne bi se slozio sa ovim, pogotovo sto sam nedavno imao pokusaj kradje gde me zastita spasila da ne ostanem bez auta.

Kasko je jedno a zastita drugo.
Kasko osiguranje koje ti nadoknadjuje finansijsku statu (cesto ne 100%).
Dok je zastita ono sto ti cuva auta, a razliku valjda ne treba objasnjavati i kakvo je sve cimanje kad ostanes bez auta.

Tako da ja uvek podrzavam da je pametnije uloziti u zastitu i uraditi ono sto je do tebe, pa ako je lopov toliko dobar, opremljen i uporan da i onda uspe da ga odveze (sto je bas mala verovatnoca) onda je tu uvek kasko.
Po meni je odgovorno ponasanje na nasim prostorima prilikom nabavke skupljeg automobila, da se obavezno odradi i elektronska zastita (alarm, el prekidac, izmestanje OBD-a, GSM dojava, GPS pracenje... sta god, sto vise to bolje), i mehanicka zastita (klin, igla...), i da se auto drzi u obezbedjenoj garazi, i da se ima ful kasko.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Jel su iz garaze pokusali da ga ukradu ili...?
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Koliko se secam sa ulice, a valjda je kineski alarm ili sirena pa nije ni svirao, dzabe blokada mogli su ga lagano odgurati branik na branik da nije imao iglu koja blokira upravljacki stub kao zeder.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Efikasnost "igle" je jedna od stvari koje me zanimaju.
Naravno, ako ga ne stave na slep :)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Sa namotanim tockovima je izuzetno tesko navuci auto na slep.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori