Da, reci drugu nek ode da kupi karike i nove dihtunge. One kod cubike da mu to prepakuje i prebrusi
Ako i dalje ostane problem, onda nek samo jos promeni filter goriva.
Ma recicu ja njemu da on sipa nekad da mu se ugasi rezerva pa mozda ode problem
Svakako cu mu reci da uradi mali servis i sredi anlaser (posto se tako periodicno jos od kada je taj auto bio kod mene desava da posle paljenja anlaser produzi malo pa onako zakrci)...
A sad jos dva pitanja koja mene interesuju: kako znam kad su otisli grejaci i kako znam kad su dizne otisle/zaprljane?
Imam jos nesto da pitam, sta moze biti kad TDI u nekim trenutcima kao da gubi gas? Lupam, idem 50 trecom i on u nekim delicima sekunde kao da zastane, kao da ostane bez goriva na taj delic sekunde...
Gaginh0 napisao:Drugar ima nekih problema sa autom. Svaki put kad ga pali auto malo duze vergla pa upali. Do cega sve to moze biti? U pitanju je 1.9SDI, akumulator nov.
Da li ima neka fora na osnovu verglanja da zna da li je do dizni, grejaca, anlasera, alternatora...? Znam da je najbolje da otera kod majstora, ali ovako za prvu pomoc sta mozete da mi kazete?
Moze da bude senzor temperature. To su simptomi.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Upravo tako a za dizne bih rekao otezano prvo paljenje, a kasnije, kad se zagreje, pali brez problema.
Kada odes kod majstora, on na dizne stavi menzure i vidi koliko koja izbacuje goriva. A za grejace kontam da ima neki uredjaj kojim ispituje koji grejac radi, a koji ne.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Gaginh0 napisao:Drugar ima nekih problema sa autom. Svaki put kad ga pali auto malo duze vergla pa upali. Do cega sve to moze biti? U pitanju je 1.9SDI, akumulator nov.
Da li ima neka fora na osnovu verglanja da zna da li je do dizni, grejaca, anlasera, alternatora...? Znam da je najbolje da otera kod majstora, ali ovako za prvu pomoc sta mozete da mi kazete?
Moze da bude senzor temperature. To su simptomi.
Da dodam - ako pali ok kad je hladan, a zeza kad je topao onda moze da bude senzor radilice.
Kod njega to nije slucaj.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...