Auto-klima

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Auto-klima

Post od Grujic »

friend napisao: 25 Jul 2022, 14:19 Bio danas kod Ciklona. Utisak mi je da znaju sta rade.
Cena dopune klime je 2800din ali je letnja akcija pa je 2200din.
Može za punjenje klime bez zakazivanja?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Auto-klima

Post od ftj »

Moze, ja sam bar 3x tamo banjavao, nikad zakazivao. Jbg sad ako te potrefi da je bas guzva onda malo sacekas.
Korisnikov avatar
friend
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 17:49

Post od friend »

Grujic napisao: 25 Jul 2022, 18:33
friend napisao: 25 Jul 2022, 14:19 Bio danas kod Ciklona. Utisak mi je da znaju sta rade.
Cena dopune klime je 2800din ali je letnja akcija pa je 2200din.
Može za punjenje klime bez zakazivanja?
Moze.
Prvo sam ih zvao da proverim. Rece nema zakazivanja samo dodji i sacekaj malo, tako i bilo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Poceo da mi se cuje kompresor kad upalim klimu, kao neki lezaj ali ne cuje se uvek a ne znam od cega zavisi jacina zvuka posto se nekad cuje jace, nekad slabije a nekad se ne cuje nista. Ima li neko predstavu o tome, kontam da mora da se skida samo ne znam dal da odmah jurim drugi kao brze a vrv i jeftinije resenje ili da sredjujem moj ali onda sam duze vreme bez auta sto mi ne odgovara.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

A mozda nije komp nego spaner.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ako mislis PK spaner nije on , sad je radjen v. servis pre 10ak dana a slusali smo onim kao stetoskopom tako da je def. kompresor i kad ga ugasis zvuk nestaje e sad sta je u kompresosru riknulo dal neki lager ili sta vec ima ne znam...mene buni sto taj zvuk nije stalan kao ni istog intenziteta
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Kompresor pravi opterecenje dok klima radi, pa cesce bude do spanera pk nego njega.
Ali ako ste locirali sigurno onda nema sta. Skinite pk pa zabvrtite remenicu kompresora, mozda je taj lezaj. Ako je unutar kompresora mozda bolke drugi.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Sad sam zvao drugara koji mi inace puni klime i bavi se ugadnjom kucnih i industrijskih klima, kaze da je otisao lezaj i da moze da se zameni samo on a mozda cak i bez skidanja kompresora, samo se skida remenica koju pogoni pk i ispod nje je lezaj, kaze nema sta drugo da se cuje jer da je sam sklop kompresora u problemu tj nesto u njemu ne bi ni kopcalo kvacilo niti radila klima kako treba.

A inace ovo je pocelo da se cuje, ili sam bar ja tad primetio, posle uradjeog servisa, ranije nisam palio klimu po gradu uopste a juce je upalim po onom paklu i cujem, na auto putu to ni ne moze da se cuje samo u leru i prvoj brzini dok u visim brzinama ostali zvukovi preovladaju pa se to ne cuje, zato mozda nisam ranije to ni primecivao na putu ali sam posumnjao prvo i ja na spaner ili sam pk ali majstor juce gledao kaze nema tu sta pa smo bas kompresor osluskivali stetoskopom i jasno se cuje da u njemu nesto zuji i menja se zvuk sa obrtajima.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Kad sam bio zadnji put kod klima majstora rekao mi je da neki Fiati imaju problem sa lezajem kompresora. Ako vozis taj u potpisu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Inače, ima onaj zvuk kod klime koji se čuje kad fali freon. Jel znate šta može biti u pitanju ako se takav zvuk čuje samo u startu kad se klima upali? Malo se čuje to tako, klima hladi, i brzo taj zvuk prestane. Da li bi to značilo da je količina freona opala, ali da ga još ima taman dovoljno, ili možda nešto u vezi s kompresorom?

Naravno, najbolje videti s majstorom, ali reko ako neko od vas zna nešto o tome?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

dragvorl napisao: 27 Jul 2022, 09:27 Kad sam bio zadnji put kod klima majstora rekao mi je da neki Fiati imaju problem sa lezajem kompresora. Ako vozis taj u potpisu.
Da grande punto je u pitanju, videcu da sredim taj lezaj da ne kupujem drugi kompresor koji je 50-80e nije nesto skup ali opet zasto ako moze ovo da se sredi, videcemo kad majstor navata vremena.

@Gazu
fali ti freon vrv, pocece taj zvuk sve vise kako se bude trosio freon, ako mislim na isti zvuk sistanja
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Da, isti taj zvuk šištanja. Izeš ga. I tu sam to debelo crevo od klime menjao pre malo jače od dva meseca. Videću kako će se držati barem tokom ostatka leta.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Meni se tako culo, ali je trajalo, bez obzira. Stari automobil, pustace instalacija. Jeftinije da dopunis pred svaku sezonu, nego da trazis gde curka, izuzev ako su u pitanju gumice, gumice se lako zamene.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

MEni sisiti vec 3 godine na Puntu, pa radi klima i dalje.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Na prošlom autu mi se čulo to šištanje kad prvi put upalim klimu, traje par sekundi i prestanem klima radila odlično, freona bilo koliko treba.
Odgovori