Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Elektro i mehanička zaštita
Odgovori
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Post od member »

Ajde Ivane ne zezaj. To sto ti se rasni zamerio na licnom nivou nema veze s ovim. Nemoj sad da hejtujes. A kineski ili ruski, nebitno je. Auto je sacuvan. Na polju alarma je rasni Verovatno medju najboljima u Srbiji.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Mislim da sam realan, nebitno o kome se radi.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Delija napisao:Efikasnost "igle" je jedna od stvari koje me zanimaju.
Naravno, ako ga ne stave na slep :)
Mislim da Igla, osim vazdusnih ciljeva, moze da gadja i ciljeve na zemlji, tako da je vrlo efikasna :D

Sent from my m2 using Tapatalk
miroslavm
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2014, 23:18

Post od miroslavm »

Realno, koliko god tehnologija napreduje, toliko je prate i oni drugi tako da je to mrtva trka. Oni sto sviraju nisu preterana zastita, vecina i ne obraca paznju a u mnogim gradovima su zvucni zabranjeni. Mehanicki su bolji u pogledu udvracanja ali i to se otvara ili se nosi. Neko rece zeder, mojoj svastici su ukrali kola sa pakinga sa velikom frekvencijom, imala je i zeder i alarm a nije navlacenje. a i lopova ima vrsta, oni neorganizovani pa na sta naidju, oni org koji idu na odredjene tipove i odlicno su opremljeni i oni koji bas tipuju danima neciji konkretan auto, proucavaju ti dnevni raspored par nedelja i uzmu ga.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

A jbs ga, ako se namere na neki auto uzece ga kad-tad... Valjda im glupa 3-jka nije zanimljiva... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Umeju ljudi često da zaborave da zaključaju zeder...posle im čudno jer misle da su zaključili. Po meni dobar "custom" alarm (bitno kako se nakon tiraž a ne brend) u kombinaciji sa dobrom mehaničkim zaštitom plus eventualno kasko,prava stvar.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ivan napisao:Koliko se secam sa ulice, a valjda je kineski alarm ili sirena pa nije ni svirao, dzabe blokada mogli su ga lagano odgurati branik na branik da nije imao iglu koja blokira upravljacki stub kao zeder.

Послато са GT-N7100
Tako je, probali su da ga dignu na ulici. Medjutim, ne treba se zaludjivati da je garaza vrhunska zastita, posto koliko god mi imali garazu i redovno ostavljali auto u garazi, prosto je neminovnost da nekada negde moramo ostavljati i napolju.
Tako da garaze jeste neophodna ali nije to resenje, kao sto nije resenje biti iskljuciv po bilo kojem osnovu sto se tice zastite. Ne slazem se sa stavovima tipa "imam kasko i drzim auto u garazi pa sam miran" ili "ugradio sam klin/iglu/zeder, to je odlicna zastita i miran sam" ili "ugradio sam vrhunski alarm, miran sam"......
Smatram da je potrebno zastiti auto po svakom osnovu koji nam se nudi, da to i jeste poenta zastite. Nebitno sta konkretno ali treba imati i dobro osiguranje (kasko) i mehanicku zastitu (klin/iglu/zeder) i elektronsku zastitu (alarm, dodatle el zastite, izmestanje OBD-a, GPS dojava, GSM pracenje...).
To jednostavno postaje odgovorno ponasanje za vlasnika skupljeg auta u nasoj sredini - nazalost.

Sto se tice moje zastite. Vec sam pisao o tome. U trenutku pokusaja krace, deo sistema zastite nije bio u funkciji.
Dve stavke su jednostavno pregorele (sirena i elektronika za GSM dojavu). Primetio sam ja to odavno i covek koji mi je radio zastitu je ponudio da dodjem odmah da se sve sredi ali to pripisujem sebi kao zamerku posto sam bio neodgovoran da odem i sredim problem.
Sto se tice samog sistema, ja sam zadovoljan a to sto je neki el deo crkao posle 6-7 godina eksploatacije, ne bi okarakterisao kao znacajnu zamerku, za toliki period se kvare i fabricki i nemacki sistemi, tako da to sto je poreklo alarma iz kine mislim da nije sustina problema.

Medjutim, ne treba zaboraviti da je meni i pored toga u autu bio aktiviran alarm i jos jedna dodatna el blokada koju lopovi NISU USPELI da deblokiraju.
Da, bio mi je zakljucan i klin, ali sta je oteralo lopove mogu samo da nagadjam ali se ne opterecujem sa time. Celu situaciju posmatram tako da sam zadovoljan kako sam prosao i da se moj ispravan stav da ugradim sve te zastite pokazao kao prava odluka, sto cu primenjivati na svakom svom autu (samo jos odgovornije posto sebi zameram neazurnost da zamenim prekorele delove i sto sam auto ostavio na ulici kada je mogao biti u zasticenoj garazi).
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ivan75 napisao:Umeju ljudi često da zaborave da zaključaju zeder...posle im čudno jer misle da su zaključili. Po meni dobar "custom" alarm (bitno kako se nakon tiraž a ne brend) u kombinaciji sa dobrom mehaničkim zaštitom plus eventualno kasko,prava stvar.
+1
Upravo tako, velika mana mehanicke zastite je u tome sto ne postoji taj korisnik koji je bas svaki put zakljucao svoju mehanicku zastitu. Svi mi izlazimo iz auta na kratko, nekada nas mrzi, nekad zaboravimo.... to se jednostavno dogadja svima i protiv toga se ne moze. A u tim trenutcima je auto nezasticen a dobri lopovi i takve stvari smekaju dok posmatraju auto/vlasnika.

Prednost alarama je u tome sto je aktivan bukvalno svaki put. Kada god zakljucas auto i alarm je aktivan i auto donekle obezbedjen.
A kvalitetno ugradjen alarm nikako nije "sviralica" i sama sirena je najmanje bitan deo zastite. Poenta je upravo u tome da se lopovu onemoguci startovanje motora a to kvalitetno odradjeni alarmi itekako mogu.

A posto ne postoji 100% sigurna zestita i ne postoji "najbolja" zastita pojedinacno, najbolja zastita je kombinacija svih sistema + kasko i garaza.
Ni tada auto nije 100% siguran ali ipak moze mirno da se spava kad uradis sve sto je do tebe i kad znas da si lopovima ipak sigurno dovoljno zakomplikovao posao da im se vise isplati da iza coska pozajme slican auto bez ikakve zastite, a tako i oni razmisljaju...
CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 »

Znaci kod tebe su usli u auto i nista nisu polomili,sve ostalo na svom mestu,klin ili igla uredna ili je brava od klina igle probana da se busi?
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Usli u auto i nista nisu ni pipnuli, samo su izasli.

Ma ja kontam da jednostavno nisu hteli da se jabavaju, kad znaju da bukvalno u istoj ulici mogu da dignu slican ili vredniji auto bez ikakvog cimanja.
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Pozdrav sa Ceraka.

Slika
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Zar im nista nije sveto? :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Isprovocirao ih natpis.
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Delija napisao:Zar im nista nije sveto? :)
Ni petokraka :D
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori