grujicd napisao:Bili sinoć u ABC, svidelo nam se! Naravno, nismo izbegli rolnicu sa biftekom u startu, a nije ni trebalo pošto je bila odlična. To smo i žena i ja uzeli po porciju, a posle smo podelili još tri ganga. Rolovana piletina sa rukolom, mocarelom i suvom smokvom u sosu od gorgonzole - srećom gorgonzola je u tom relativno blagom sosu pored pa ne moraš da umačeš ako ne voliš. Teletina sa pestom i kozjim sirom - jako mekano meso, a spolja reš, vrhunski spremljeno, kozji sir je umešan u preliv i uopšte se ne oseća. Na kraju je bila ćuretina isto sa nekim pesto sosom - to je bilo van menija, dobro je što možeš da izabereš kombinaciju kakvu hoćeš. Nas dvoje smo se dobro najeli od tih 5 gangova, mada nismo bili previše gladni u startu. Za dezert smo uzeli ABC mus, dve kugle tog hladnog čokoladnog musa, prelivenog toplim sosom od bele čokolade i plazme. To je bilo ok ali se nismo oduševili.
Definitivno ćemo ići ponovo. Konobar je bio ekstra ljubazan, u svemu nam je pomagao i preporučivao ako ga pitamo, a nije bio napadan. Doduše bili smo mu i jedini gosti. Neverovatno, subota veče a mi jedini u restoranu. Kaže da je u principu zimski restoran, slabo rade kad je lepo vreme. Inače odmah pored njih je neki lokal iz kog su treštali narodnjaci, pa sedenje u bašti nije dolazilo u obzir. Kao da je neko rešio namerno da ih minira. Srećom na spratu se nije čulo. Topla preporuka, ali ne za obžderavanje, već ako voliš da probaš više neobičnih jela. Cenovnik ima na sajtu.
Bili sinoć. Odličan ugođaj za čula ukusa i mirisa. Ukupno 5 različitih gangova, ne zna se koji je bolji. Mus u obe varijante je promašaj, skoro da ne liči na mus uopšte.
Naravoučenije za sledeći put: jesti samo slaniše, bez slatkiša.
Inače, ukupno dva stola zauzeta, petak veče. Nije mi jasno kako planiraju da opstanu. Bilo bi šteta da propadnu, jer je klopica odlična.