Koliko je ljudima realno bitan kvalitet hrane, posebno po kafanama gde je pljeska "k'o slonovo uvo", ili gde vazi "Karadjordje, alal ti vera", pa jos za relativno male pare...?
Cesto ljudi komentarisu hranu, tj ocenjuju restoran po velicini porcije. Mozda u 500gr pljeske ima 100g mesa, mozda je salata plasticna, pomfrit iz ulja koje nije menjano danima, a rakija razvodnjena, ali je pljeska virila sa tanjira... Desavalo se da meso bude prepeceno, sa tragovima neociscenog rostilja, zilavo, pitaj Boga koje klase, ali komentar je uglavnom "kolika porcija

" Dok je neke salate (ljute) i dobrog pica za zaliti, svaka se 'rana kroz grlo da sobaliti, a jos ako je iste u veeeelikim kolicinama...
Da li bi za istu sumu novca jeli vrhunsku hranu u manjoj kolicini, ili hranu u velikim kolicinama, upitnog kvaliteta, ali podnsoljivog ukusa?
Naravno, ne mislim na hranu tipa 14g mesa, 28 grama trave, par kapi sosa i 20€ po porciji, doduse, lepo dekorisanoj :lol:
Licno, nikada u restoranu nisam pojeo pljesku i sl, tj. izbegavam sve sto sadrzi mleveno meso[pa i burek sa mesom], makar i Frans bio u pitanju. Parce mesa je parce mesa, pa makar i od macke

Nisam imao neka losa iskustva, ali prijateljski savet moje tetke (dugogodisnje profesionalne kuvarice) je bio takav i to postujem. Uz to, radio sam u hotelu, tamo ponekad svracao u kuhinju, pa eto, da vam prijateljski kazem: izbegavajte melveno meso
---
Sto se ozderavanja tice, jos uvek merkam Haciendu Rodizio. Jednom cemo otici, pa da vidimo ko ce da prezivi
Ko ne zna, u pitanju je
Neograniceno mesiste za 1790,00. Salat Bife je gratis, tj uracunat u cenu (veliki izbor svežih salata, anti pasti, sireva, pršuta i morskih plodova)