Bukvalno knjiški primer kako stokholmski sindrom izgleda, tvorci ovog ingenioznog pravila bi se postideli kad bi videli sa koliko žara branite njihovu umotvorinu.
U Italiji. Sistem Tutor funkcionise odlicno. Predjoh bas dosta km po Italiji (sve autoput) i nema niko da krsi ogranicenje. Samo par stranaca "letaca". Ostali voze u kmh tacno svuda (cak i u tunelima). Svugde je obelezeno kada nailazis na kameru (tabla sa obavestenjem). Kazu da su smanjili za preko 50% broj saobracajki na AP uvodjenjem tog sistema.Vladapetr napisao: 18 Avg 2022, 09:44 Gde se to u Evropi tako striktno poštuju propisi o brzini na autoputu? Ko je u Evropi okačio 50 kamera da uzastopno mere prosečnu brzinu?
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Italijani sami kazu da sistem nije striktan u smislu da ima toleranciju, drugo koliko znam nije tamo ceo ap pokriven, mada se to menja lakocozmo napisao: 19 Avg 2022, 09:43U Italiji. Sistem Tutor funkcionise odlicno. Predjoh bas dosta km po Italiji (sve autoput) i nema niko da krsi ogranicenje. Samo par stranaca "letaca". Ostali voze u kmh tacno svuda (cak i u tunelima). Svugde je obelezeno kada nailazis na kameru (tabla sa obavestenjem). Kazu da su smanjili za preko 50% broj saobracajki na AP uvodjenjem tog sistema.Vladapetr napisao: 18 Avg 2022, 09:44 Gde se to u Evropi tako striktno poštuju propisi o brzini na autoputu? Ko je u Evropi okačio 50 kamera da uzastopno mere prosečnu brzinu?
Prvo, Tutor nema nijednu poziciju gde prosečnu meri uzastopno tj. na dve vezane lokacije. I uvek je jasno naznačeno gde počinje a gde prestaje merenje, kod nas kažu da to nemaju obavezu. Verovatno je dobra namera u pitanjucozmo napisao:U Italiji. Sistem Tutor funkcionise odlicno. Predjoh bas dosta km po Italiji (sve autoput) i nema niko da krsi ogranicenje. Samo par stranaca "letaca". Ostali voze u kmh tacno svuda (cak i u tunelima). Svugde je obelezeno kada nailazis na kameru (tabla sa obavestenjem). Kazu da su smanjili za preko 50% broj saobracajki na AP uvodjenjem tog sistema.Vladapetr napisao: 18 Avg 2022, 09:44 Gde se to u Evropi tako striktno poštuju propisi o brzini na autoputu? Ko je u Evropi okačio 50 kamera da uzastopno mere prosečnu brzinu?
Ima toleranciju 5% . Sistem je striktan. Salje kazne (mislim u Italiji i EU naravno) na kucnu adresu - ko je u okviru tih 5% prekoracenja snimak se automatski brise. Pokriveno je sve od Trsta do Firenece, preko Bolonje itd. Svakih dvadesetak kilometara (odokativno, nisam merio) imas tablu upozorenja da sledi kontrola brzine.=Grujic post_id=1046007 time=1660896403 user_id=59
Italijani sami kazu da sistem nije striktan u smislu da ima toleranciju, drugo koliko znam nije tamo ceo ap pokriven, mada se to menja lako
Ne bih se slozio. Dakle, presao sam preko 1000km po Italiji, i niko nije vozio tom brzinom. Kako znam - vozio sam na tempomatu 115 kmh (+5 procenata) i 135 kmh (zavisi, negde je dozvoljeno 110 negde 130). i niko nije preticao, dakle svi su isli istom - dozvoljenom - brzinom. Ovo je bilo sad u julu, dakle najsvezija informacija i obzervacija. Osim nekoliko vozila stranih tablica. Dakle niko nije vozio brze od toga. I veoma se postuju brzine u trakama. Bas smo komentarisali usput.Vladapetr napisao: 19 Avg 2022, 10:35
Kroz Italiju sam vozio nekoliko puta, a kolegi je tamo ćerka i svako malo ide. 140-150 je krstareća brzina za najveći broj vozila, a procenat onih koji voze brže je znatno veći nego "par stranaca letača".
Pa naravno da preko neke granice šalje kazne, ne razumem čemu patološka potreba da negiraš tvrdnju koju i sam govoriš samo drugačije da bi eto poentirao da si u pravu.cozmo napisao: 19 Avg 2022, 10:52 Ima, ali preko toga svima salje kazne. Sad sto mi nismo u EU pa se ne cimaju to je drugo.