Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Saša »

Na većini pumpi nema točenja dok se ne plati prethodna količina, odnosno dok onaj na kasi ne resetuje brojčanik. Znam jer mnogo puta sipam i gas i benzin, pa moraš prvo platiti gas recimo da bi ti mogao sipati i benzin. Ranije dok su pumpe bile čisto mehaničke i nisu imale vezu sa kasama bilo je svašta.
Meni se recimo jednom desilo tada da sam dobio bukvalno par litara benzina u rezervoar jer je pre mene točio neki lik (platio pumpadžiji unapred) a ovaj kreten nije vratio pištolj u ležište i poništio brojače. Samo je nastavio da sipa i umesto recimo 20 i nešto litara - sipao mi je samo preko količine prethodnog auta do mog iznosa. Bukvalno samo 5-6 litara. Lepo me zajebao a naravno pravio se lud. Od tada dobro gledam šta i kako rade, ali je sada mogućnost takvih stvari skoro pa isključena. Nema sipanja dok onaj na kasi ne resetuje brojač, čak ni vraćanje pištolja u ležište ga ne resetuje.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Geza »

nidza napisao:Zar postoje pumpe gde se ne dobije račun? Gde vi to sipate?
Za poslednjih 20 sipanja sam samo jednom dobio račun. Desilo mi se par puta da sačekam koji sekund da vidim da li će ga biti, ali dobijem samo zbunjeni pogled na kasi.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Saša »

Gde sipaš? Svuda daju račun. Ja recimo najčešće sipam na Avia pumpi u Veterniku ili na NIS-u kod GRAS-a.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Uglavnom Knez u Karlovcima, ali ni na NIS-ovim pumpama nisu bolji.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Desilo mi se par puta da se prave blesavi, u prodavnicama obuce/odece. A raaaacun? Jao, jel' nisam kucala??? Ili: da,da, evo, cekaj da postignem...

Nijedna (mozda ima neka, ali ja ne videh) od beogradskih (nazovi) kafana ne daje fiskale. Slicno je i sa klubovima. Ne znam kada sam uvece bilo gde dobio fiskal, osim na trafici ili u klasicnom restoranu. Za gorivo uvek dobijam racun.

TT
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Na NIS-u su postali toliko ljubazni da mi je neprijatno. Uvek daju racun.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Zavisi da li je NIS NIS ili je u zakupu privatnika ;)

Sent from my HTC Desire Z using Tapatalk 2
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

NIS pumpa u Sidu, uvek dobijem racun.. :doubleup:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Fiat 500L

Post od Uroš S. »

Slika
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Baš malopre čitam članak u blicu odakle potiče fotografija koju je Uroš postavio i u sebi razmišljam "...Srbin je lud, Srbin je proklet..."
Definitivno smo čudan mentalitet u vražju mater!
Dok se u KG proizvodila Zastava, pred kraj proizvodnje iste, na TV-u se moglo čuti kako je to gotovo mrtav grad na ivici egzistencije jer je ogroman broj stanovništva živeo od rada u Zastavi. Pa je bilo da nema posla, da su mnogi tehnološki višak, da se proizvodi nešto što je prevaziđeno i da je potrebna modernizacija i nešto što bi uposlilo ljude.
Dolaskom Fiata u KG pomerilo se sa nulte tačke. Hajde da se zaboravi modernizacija fabrike, prestanak proizvodnje vozila iz doba dinosaurusa i početak proizvodnje za naše uslove nečeg novijeg i modernijeg (pricam o puntu koji je ipak svetlosnim godinama ispred yuga). Data je šansa novim mladim ljudima da se specijalizuju, zaposle...
Dans ti isti ljudi se*u gde jedu! Do juče si imao 0 u džepu, danas imaš 10din i posao od kog si te pare zaradio. A ti se onda popišaš po tom istom poslu. E onda ti treba lepo naplatiti to pišanje i vratiti radnu knjižicu.
Zar ne bi bilo lepše, dostojanstvenije da kao čovek kažeš i sebi i nadređenom u firmi da ne želiš više da radiš po datim uslovima i rastanete se ko ljudi. Pa ti onda idi gde ti je bolje. Ovako te još treba markirati da gde god probaš da se zaposliš ima upisano šta si uradio i zbog čega si podvijenog repa najuren.
Ali ne hoće Srbin leba bez motike!
Nisu svi Srbi takvi, hvala Bogu, ali ovi što bi da kucaju ko taksimetar dok stoji po ceni dok se kreće su mi najgori. A ako se okrenem malo oko sebe znam za još takvih situacija.
"...Srbin je lud, Srbin je proklet..."
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Fiat 500L

Post od crni »

Svaka ti se pozlatila

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Stjepo, ja sam te sve razumeo, pa se prosto pitam odakle si kopirao post. :)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Problem mogu da garantujem prave iskljucivo stari radnici, koji su navikli da se krade, pa pored plate od 300e on ce pokrasti jos toliko, a plus nece nista raditi jer na jedno radno mesto je verovatno bilo zaposleno njih 5.
E sad nema vise kradje, radio ceo dan na svom radnom mestu, ima platu 400e ali to mu je mnogo manje nego onih 300e sto nije radio.

TO je moja predpostavka, jer je najgore vracati radnike iz propale fabrike, koji su navikli da krade, lencare i da odnesu kuci ako ne platu svakog prvog u mesecu onda bar svaki dan neki deo da imaju da zive. Pravdaju se da moraju da kradu jer nemaju od cega da zive, a firme su propale, jer su svi krali, niko nista nije radio i naravno da je takav sistem neodrziv bilo gde.
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

dragvorl napisao:
Untitled.jpg
Uh,pa ovo je odlicno. :) Prodaja 500L je maltene dostigla nivo prodaje Punta (koji je oduvek vazio za jedan od najpopularnijih modela ne samo u Fiatovom asortimanu nego i inace.Nadam se da ce ovu prodaju osetiti srpska privreda. :)

Sto se tice "grebanja Fiata" u proizvodnom pogonu,iako licno nikada ne bih uradio takvu stvar,ja potpuno razumem tog coveka i ne bih ga nazivao stokom,ludakom i slicno.Licno sam imao priliku da razgovaram sa covekom koji radi u Zastavi i na osnovu iskustava koje mi je preneo znam da se taj posao tamo svodi na cisto izrabljivanje ljudi - dakle rad u izuzetno teskim uslovima.A sto je najgore od svega,ljudi sve to rade za nekih cca 300 evra.Poredjenja radi,u Ceskoj i Slovackoj radnici u Hyundai-u i Kia-i rade za oko 900 evra mesecno,takodje se zale da im je jako tesko,a rade za trostruko vecu platu nego radnici u Srbiji.Kada covek bukvalno poludi od gomile posla jer ga tamo neki stranac jase kao konja,a na kraju za taj rad primi najobicniju crkavicu od koje ne moze da prehrani porodicu ovakve scene su neminovne.
Uslovi rada u Mercedesu ili Audiju su daleko bolji plus sto tamo radnici provode skoro duplo manje vremena na radu nego ovi nasi, a da ne govorim ot ome sto im na sklapanju vozila ucestvuju mahom stranci gastarbajeri - Srbi,Rumuni,Portugalci,Grci itd. ,jer Nemac ne zeli da maltretira svog coveka teskim uslovima rada kao sto je to slucaj u Srbiji.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

A radnici Fiata su potpisali ugovore po kojima ne smeju da napuste posao ma koliko im teško bilo? Ma daj, ako ti ne valja - pokupiš pinkle i odeš gde ti je bolje. Te fore sa samoupravljanjem više nigde ne prolaze.
Dobili su mogućnost da iz raspale mrtve firme koju je cela država veštački održavala u životu pređu u firmu gde konačno mogu da rade i zarade neki dinar. Da u novoj firmi može da se radi kako se pre radilo - verovatno bi i ova nova završila kao stara ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori