Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
Gde mi zivimo...
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Je l' neko konta gde je ovaj crveni Pezo?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Beli kod mene na Limanu kod Hotela Aleksandar. Crveni mi deluje da je negde na naselju.
-
- Banned
Ja video table pa mislio da je u Bg. 

Za ovog crvenog nije greh ubiti lopova. I nema šanse da ne mogu da ga nađu.
Crveni u Radničkoj na uglu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Država im omogućila da rade ove stvari.Ogi napisao:Gde mi zivimo...
Gledam pre neki dan na RTS-u kako su čoveku posekli ceo voćnjak (5 godina truda bačeno u vodu). Za policiju je to samo lična šteta i za to oni ne intervenišu

Kontam da je isto i za točkove...
To je uglavnom kod naknadnih varijanti zastite, kod nekih fabrickih sistema se automatski zakljucava.goblin napisao:+1Ivan75 napisao:Umeju ljudi često da zaborave da zaključaju zeder...posle im čudno jer misle da su zaključili. Po meni dobar "custom" alarm (bitno kako se nakon tiraž a ne brend) u kombinaciji sa dobrom mehaničkim zaštitom plus eventualno kasko,prava stvar.
Upravo tako, velika mana mehanicke zastite je u tome sto ne postoji taj korisnik koji je bas svaki put zakljucao svoju mehanicku zastitu. Svi mi izlazimo iz auta na kratko, nekada nas mrzi, nekad zaboravimo.... to se jednostavno dogadja svima i protiv toga se ne moze. A u tim trenutcima je auto nezasticen a dobri lopovi i takve stvari smekaju dok posmatraju auto/vlasnika..
Kod mene na Volvu 940 gasenjem motora i vadjenjem kljuca se automatski aktivira zakljucavanje mehanicke zastite. Pokusaj lomljenja te zastite se zavrsava neuspehom jer primenom jake sile da se slomi mehanizam nastaje proklizavanje "kvacila", preskoci a ne slomi se, i time ostaje zakljucan sistem.
Volvo je to uveo ranih 70tih godina, Jedom prilikom je trebalo da se otkljuca sistem, bio je auto kod profesionalaca i odmah su rekli vlasniku da nema svrhe, ne moze se nasilno otvoriti i zaobici sistem osim mehanickim uklanjanjem kompletnog stuba volana, kardana...
I tada kada se skine nema obijanja, moze da se baci jer je pravljeno za jednokratnu upotrebu, nesto se unutar pokvari i ne moze se vise koristiti brava, zaboravio sam vec sta su naveli.
Inace jedna od najpoznatijih radnji za auto brave u Srbiji, Ristic u Zemunu sa visecedenijskim iskustvom.
Tada su mi rekli, fabrika je napravila sistem koji se ne moze zaobici niti obiti a nije moguca ni demontaza bez originalnog fabrickog servisnog kljuca. Lopovi to znaju pa se Volvo lose kotira kod njih, zaobilaze da ne gube vreme bezuspesno sa bravama.
Ali, auto se krade tako sto se odnese, najbrze najtise. Zasto se petljati sa obijanjima na licu mesta, sve se zavrsi za minut dizanjem na slep sa sve zaklucanim volanim.
-
- Banned
Upravo tako, ovo je postalo toliko rasprostranjeno da imam utisak da se sve vise ljudi "bavi" ovime. Opusteno, znaju da posledica nema, barem od strane policije Sta da ti kazem,meni vikendicu obijaju nekoliko puta godisnje bez ikakvih posledica.Floyd napisao:Država im omogućila da rade ove stvari.Ogi napisao:Gde mi zivimo...
Gledam pre neki dan na RTS-u kako su čoveku posekli ceo voćnjak (5 godina truda bačeno u vodu). Za policiju je to samo lična šteta i za to oni ne intervenišu
Kontam da je isto i za točkove...
Crveni je kupljen juce, jutros je ostao na klocnama.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Strasno!!!
I dalje ne kontam gde u Radnickoj bi ovo moglo biti, a iz Starog grada sam...
Geza napisao:Crveni u Radničkoj na uglu.
I dalje ne kontam gde u Radnickoj bi ovo moglo biti, a iz Starog grada sam...
Ja nesto nemam previse poverenja u fabricke zastite.ljubitelj napisao: Kod mene na Volvu 940 gasenjem motora i vadjenjem kljuca se automatski aktivira zakljucavanje mehanicke zastite. Pokusaj lomljenja te zastite se zavrsava neuspehom jer primenom jake sile da se slomi mehanizam nastaje proklizavanje "kvacila", preskoci a ne slomi se, i time ostaje zakljucan sistem.
Volvo je to uveo ranih 70tih godina, Jedom prilikom je trebalo da se otkljuca sistem, bio je auto kod profesionalaca i odmah su rekli vlasniku da nema svrhe, ne moze se nasilno otvoriti i zaobici sistem osim mehanickim uklanjanjem kompletnog stuba volana, kardana...
I tada kada se skine nema obijanja, moze da se baci jer je pravljeno za jednokratnu upotrebu, nesto se unutar pokvari i ne moze se vise koristiti brava, zaboravio sam vec sta su naveli.
Evo u slucaju Volva, jednostavno sta mu vredi taj sistem zastite ako lopov jednostavno uspe da provali bravu pljenja?
Posto je mehanicka zastita direktno vezana za fabricki sistem paljenja i automatski se aktivira/deaktivira prilikom startovanja/gasenja motora ili davanje kontakta i izvlacenje kljuca, to znaci ako bi lopov uspeo da startuje kontakt i motor, blokada bi se automatski otvorila.
Kod Volva je najveca prednost to sto nije popularan medju lopovima, a i to jeste jedan od vidova zastite.
Tako da sam ja i dalje pobornik teorije da vlasnik mora naknadno da osigura svoj auto, pogotovo na nasim prostorima.
Ja sam isto za Audija doplatio za fabricku zastitu i alarm, ali iskreno ne oslanjam se mnogo na njega iako ga imam.
Na to gledam ovako. Ako sam mogao na auto da potrosim 60.000eur. (nebitno, moze i mnogo manje), onda ne treba da mi bude zao da potrosim 10.000eur na garazu koja mi ostaje zauvek ili 50eur mesecno da je rentiram, ne treba da mi bude zao da potrosim npr. 400eur na mehanicki i el sistem zastite garaze (danas je vrlo povoljno odraditi i video nadzor i alarm i neku dodatnu mehanicku bravu...) sto mi isto ostaje zauvek i za druge automobile, da potrosim npr. 1.500eur. na el i mehanicki sistem zastite i pracenja (klin/igla, alarm, skirvena el blokada, dojava, pracenje), i da potrosim XY eur. na ful kasko osiguranje.
To nisu bacene pare vec must have investicija na nasim prostorima - nazalost.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Da nije taj Volvo nepopularan za lopove?
Sent from my m2 using Tapatalk
Sent from my m2 using Tapatalk