Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Elektro i mehanička zaštita
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Post od Ogi »

Gde mi zivimo...
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Je l' neko konta gde je ovaj crveni Pezo?
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

A beli ?
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Beli kod mene na Limanu kod Hotela Aleksandar. Crveni mi deluje da je negde na naselju.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ja video table pa mislio da je u Bg. :)
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Za ovog crvenog nije greh ubiti lopova. I nema šanse da ne mogu da ga nađu.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Crveni u Radničkoj na uglu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ogi napisao:Gde mi zivimo...
Država im omogućila da rade ove stvari.

Gledam pre neki dan na RTS-u kako su čoveku posekli ceo voćnjak (5 godina truda bačeno u vodu). Za policiju je to samo lična šteta i za to oni ne intervenišu :glavomuzid:

Kontam da je isto i za točkove...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

goblin napisao:
Ivan75 napisao:Umeju ljudi često da zaborave da zaključaju zeder...posle im čudno jer misle da su zaključili. Po meni dobar "custom" alarm (bitno kako se nakon tiraž a ne brend) u kombinaciji sa dobrom mehaničkim zaštitom plus eventualno kasko,prava stvar.
+1
Upravo tako, velika mana mehanicke zastite je u tome sto ne postoji taj korisnik koji je bas svaki put zakljucao svoju mehanicku zastitu. Svi mi izlazimo iz auta na kratko, nekada nas mrzi, nekad zaboravimo.... to se jednostavno dogadja svima i protiv toga se ne moze. A u tim trenutcima je auto nezasticen a dobri lopovi i takve stvari smekaju dok posmatraju auto/vlasnika..
To je uglavnom kod naknadnih varijanti zastite, kod nekih fabrickih sistema se automatski zakljucava.
Kod mene na Volvu 940 gasenjem motora i vadjenjem kljuca se automatski aktivira zakljucavanje mehanicke zastite. Pokusaj lomljenja te zastite se zavrsava neuspehom jer primenom jake sile da se slomi mehanizam nastaje proklizavanje "kvacila", preskoci a ne slomi se, i time ostaje zakljucan sistem.
Volvo je to uveo ranih 70tih godina, Jedom prilikom je trebalo da se otkljuca sistem, bio je auto kod profesionalaca i odmah su rekli vlasniku da nema svrhe, ne moze se nasilno otvoriti i zaobici sistem osim mehanickim uklanjanjem kompletnog stuba volana, kardana...
I tada kada se skine nema obijanja, moze da se baci jer je pravljeno za jednokratnu upotrebu, nesto se unutar pokvari i ne moze se vise koristiti brava, zaboravio sam vec sta su naveli.

Inace jedna od najpoznatijih radnji za auto brave u Srbiji, Ristic u Zemunu sa visecedenijskim iskustvom.
Tada su mi rekli, fabrika je napravila sistem koji se ne moze zaobici niti obiti a nije moguca ni demontaza bez originalnog fabrickog servisnog kljuca. Lopovi to znaju pa se Volvo lose kotira kod njih, zaobilaze da ne gube vreme bezuspesno sa bravama.

Ali, auto se krade tako sto se odnese, najbrze najtise. Zasto se petljati sa obijanjima na licu mesta, sve se zavrsi za minut dizanjem na slep sa sve zaklucanim volanim.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Floyd napisao:
Ogi napisao:Gde mi zivimo...
Država im omogućila da rade ove stvari.

Gledam pre neki dan na RTS-u kako su čoveku posekli ceo voćnjak (5 godina truda bačeno u vodu). Za policiju je to samo lična šteta i za to oni ne intervenišu :glavomuzid:

Kontam da je isto i za točkove...
Upravo tako, ovo je postalo toliko rasprostranjeno da imam utisak da se sve vise ljudi "bavi" ovime. Opusteno, znaju da posledica nema, barem od strane policije Sta da ti kazem,meni vikendicu obijaju nekoliko puta godisnje bez ikakvih posledica.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Crveni je kupljen juce, jutros je ostao na klocnama.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Strasno!!!

Geza napisao:Crveni u Radničkoj na uglu.

I dalje ne kontam gde u Radnickoj bi ovo moglo biti, a iz Starog grada sam...
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

ljubitelj napisao: Kod mene na Volvu 940 gasenjem motora i vadjenjem kljuca se automatski aktivira zakljucavanje mehanicke zastite. Pokusaj lomljenja te zastite se zavrsava neuspehom jer primenom jake sile da se slomi mehanizam nastaje proklizavanje "kvacila", preskoci a ne slomi se, i time ostaje zakljucan sistem.
Volvo je to uveo ranih 70tih godina, Jedom prilikom je trebalo da se otkljuca sistem, bio je auto kod profesionalaca i odmah su rekli vlasniku da nema svrhe, ne moze se nasilno otvoriti i zaobici sistem osim mehanickim uklanjanjem kompletnog stuba volana, kardana...
I tada kada se skine nema obijanja, moze da se baci jer je pravljeno za jednokratnu upotrebu, nesto se unutar pokvari i ne moze se vise koristiti brava, zaboravio sam vec sta su naveli.
Ja nesto nemam previse poverenja u fabricke zastite.
Evo u slucaju Volva, jednostavno sta mu vredi taj sistem zastite ako lopov jednostavno uspe da provali bravu pljenja?
Posto je mehanicka zastita direktno vezana za fabricki sistem paljenja i automatski se aktivira/deaktivira prilikom startovanja/gasenja motora ili davanje kontakta i izvlacenje kljuca, to znaci ako bi lopov uspeo da startuje kontakt i motor, blokada bi se automatski otvorila.
Kod Volva je najveca prednost to sto nije popularan medju lopovima, a i to jeste jedan od vidova zastite.

Tako da sam ja i dalje pobornik teorije da vlasnik mora naknadno da osigura svoj auto, pogotovo na nasim prostorima.
Ja sam isto za Audija doplatio za fabricku zastitu i alarm, ali iskreno ne oslanjam se mnogo na njega iako ga imam.
Na to gledam ovako. Ako sam mogao na auto da potrosim 60.000eur. (nebitno, moze i mnogo manje), onda ne treba da mi bude zao da potrosim 10.000eur na garazu koja mi ostaje zauvek ili 50eur mesecno da je rentiram, ne treba da mi bude zao da potrosim npr. 400eur na mehanicki i el sistem zastite garaze (danas je vrlo povoljno odraditi i video nadzor i alarm i neku dodatnu mehanicku bravu...) sto mi isto ostaje zauvek i za druge automobile, da potrosim npr. 1.500eur. na el i mehanicki sistem zastite i pracenja (klin/igla, alarm, skirvena el blokada, dojava, pracenje), i da potrosim XY eur. na ful kasko osiguranje.
To nisu bacene pare vec must have investicija na nasim prostorima - nazalost.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Pretpostavljam da je u unutrašnjem delu jedne od ove dve zgrade.

Slika

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Da nije taj Volvo nepopularan za lopove?

Sent from my m2 using Tapatalk
Odgovori