Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Diskusija se uzarila, samo nemojte vredjanja da bude...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pa neka profa malo smanji doživljaje. Meni ne može da kaže da lupam gluposti a da ga ne oteram u pm.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ti si zato ozbiljanFloyd napisao:Deluješ kao neko ko ni sam nije siguran u ideju preseljenja na selo, pa druge ubeđuje kako je to do jaja opcija.Vladapetr napisao:Sve dublje toneš sa nebulozamanamerno sam preterao da bi ti lakše ukazao koliko ti je argument besmislen. Hajde ovako, svako ko ovde ima bolju platu od mene je bolji radnik od mene. Isto tako sam ja bolji radnik od svih koji imaju manju platu od mene.
Jel sad shvataš kakve gluposti pričaš?
Smešan si

@dragvorl: ne beri brigu

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Samo lakse malo i bice sve OK. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Vladapetr
Mnogo je, kume 

- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
nuk napisao:U 100 marke da neće biti ok

Него , оно што Floyd написа, CH плата, цена горива ко у Дубајиу, курви ко на Тајланду...јел то дефиниција раја

ТТ
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Vlado sta ti deca kazu na ideju preseljenja u Pazovu? Ne znam koliko deca imaju godina (mada je i nebitno) ali deca treba da idu u srednju skolu svaki dan prigradskim autobusom, da budu uskraceni da idu sami na rodjendane/zurke drugara koji zive u Beogradu (ili da idu pa da se vracaju u 12 sati kuci), pa onda izlasci sa devojkom/deckom, mogucnost igranja u par (fudbalskih) klubova po okolnim naseljima, itd.
Razmisli na tu temu ako do sada nisi razmisljao. Kao neko ko je do realtivno skoro bio dete i ko je imao i drugove i devojke po tim okolnim naseljima, tvrdim da je odrastanje u gradu bolje nego u prigradskim naseljima. Ako ti je argument za odlazak u Pazovu upravo kriminal, droga, nasilje i sl. to se ne resava bezanjem vec vaspitanjem, ali to vec i sam znas.
Razmisli na tu temu ako do sada nisi razmisljao. Kao neko ko je do realtivno skoro bio dete i ko je imao i drugove i devojke po tim okolnim naseljima, tvrdim da je odrastanje u gradu bolje nego u prigradskim naseljima. Ako ti je argument za odlazak u Pazovu upravo kriminal, droga, nasilje i sl. to se ne resava bezanjem vec vaspitanjem, ali to vec i sam znas.
- Vladapetr
Jedno dete kaže "beeee" jer još ne ume da priča, ostala su tek u planu
U srednju školu gotovo sigurno neće ići u Beograd, sve i da se odlučim na to onda će imati stan u Beogradu.
A o tome da je odrastanje u gradu bolje nego u manjem mestu, stvarno ne bih polemisao. Ovde ne mislim na prigradsko naselje, gde si za sve orjentisan na grad i putovanje, nego na manje mesto koje je celina po pitanju obrazovanja, zdravstva, opštinske papirologije i svega ostalog.

A o tome da je odrastanje u gradu bolje nego u manjem mestu, stvarno ne bih polemisao. Ovde ne mislim na prigradsko naselje, gde si za sve orjentisan na grad i putovanje, nego na manje mesto koje je celina po pitanju obrazovanja, zdravstva, opštinske papirologije i svega ostalog.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
E pa onda nemas problem sto se toga tice. Ako su od starta u Pazovi, onda nece znati za bolje. 

Nidzo, kojom magijom tebi treba 30 minuta od Piramide, do Bulevara Kralja Aleksandra?
To racunas po vecoj guzvi?
Meni treba od centra, do Merkatora, 10 minuta po srednjem saobracaju, 20 do Piramide, a ja sam dalji od Vukovog spomenika.
S obzirom da sam isao u Staru Pazovu jedno 30ak puta u poslednje 2 godine, nekada stignem za 45 minuta, a nekada za sat i nesto vremena, kada je guzva.
Desavalo se i za pola sata da stignem, ali je to uz molitvu da nema radara nigde.
Sent from my Sony
To racunas po vecoj guzvi?
Meni treba od centra, do Merkatora, 10 minuta po srednjem saobracaju, 20 do Piramide, a ja sam dalji od Vukovog spomenika.
S obzirom da sam isao u Staru Pazovu jedno 30ak puta u poslednje 2 godine, nekada stignem za 45 minuta, a nekada za sat i nesto vremena, kada je guzva.
Desavalo se i za pola sata da stignem, ali je to uz molitvu da nema radara nigde.
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 20 Mar 2016, 17:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ja sam odrastao na selu. Mesto koje ima svoj vrtic, svoju skolu (osnovnu), dom zdravlja, sve opstinske institucije, policijsku stanicu, nekada i bazen, bioskop... dosta kafica, diskoteku, normalne markete, stadion, sportsku salu, teretanu... pritom se nalazi na dobrom putu tacno izmedju SU i NS (oko 30min kolima), izlaz na auto put bukvalno na 5min, okruzen za 3 grada na 10-15km svaki......
Neko ko voli zivot na selu i kome grad ne odgovara iz bilo kojih razloga, rekao bi idealno.
Medjutim, sto se tice nekog bas ranog detinjstva, zaista smatram da sam imao i bolje odrastanje nego da sma bio u gradu. Ali vec nakon zavrsetke osnovne skole, pa mozda cak i nesto ranije, itekako sam bio uskracen za brojne sadrzaje i prednosti zivota u gradu.
Jednostavno imas daleko manje sadrzaja, daleko manje iskustva u bilo cemu, nemas toliko sadrzajan drustveni zivot kao u gradu, manje mogucnosti, slabije sanse za bilo sta.... Za sta god da se ugvatis imas prednost zivota u gradu naspram manjih mesta (obrazovanje, drustveni zivot, sport...).
Sa tog aspekta mi ne bi odgovaralo da ponovo zivim na selu posto svojoj deci zelim da pruzim nesto sto je meni bilo nedostupno i da imaju daleko sadrzajnije odrastanje.
A sto se tice odraslih, to je vec pitanje licnih afiniteta sta kome vise odgovara.
Nekome vise prija da zivi na selu i putuje na posao, neko vise voli da zivi u gradu... sve zavisi od licnih afiniteta i potreba.
Sto se tice putovanja na posao. Da zivim i radim u BG-u, vrlo lako bi resio problem putovanja na posao i guzve. Kupis skuter/motor i nemas vise problema ni sa guzvama, ni sa parkingom, ni sa troskovima za parkiranja, daleko manji troskovi potrosnje i odrzavanja, sacuvas auto....
To je toliko moderan vid transporta svuda u svetu a kod nas gotovo da se ne pominje kao opcije (iako se sve vise podize svest ljudi o prednostima). Ne treba to mesati sa pravim bajkerima... vec je to investicija i opcija transporta koji velika vecina fizicki i mentalno sposobnih ljudi mogu vrlo lako da savladaju. Naravno, ne mozes skuter da koristis 12 meseci, ali uz adekvatnu opremu itekako mozes znacajan deo godine da izbegens sve probleme sa saobracajem.
Neko ko voli zivot na selu i kome grad ne odgovara iz bilo kojih razloga, rekao bi idealno.
Medjutim, sto se tice nekog bas ranog detinjstva, zaista smatram da sam imao i bolje odrastanje nego da sma bio u gradu. Ali vec nakon zavrsetke osnovne skole, pa mozda cak i nesto ranije, itekako sam bio uskracen za brojne sadrzaje i prednosti zivota u gradu.
Jednostavno imas daleko manje sadrzaja, daleko manje iskustva u bilo cemu, nemas toliko sadrzajan drustveni zivot kao u gradu, manje mogucnosti, slabije sanse za bilo sta.... Za sta god da se ugvatis imas prednost zivota u gradu naspram manjih mesta (obrazovanje, drustveni zivot, sport...).
Sa tog aspekta mi ne bi odgovaralo da ponovo zivim na selu posto svojoj deci zelim da pruzim nesto sto je meni bilo nedostupno i da imaju daleko sadrzajnije odrastanje.
A sto se tice odraslih, to je vec pitanje licnih afiniteta sta kome vise odgovara.
Nekome vise prija da zivi na selu i putuje na posao, neko vise voli da zivi u gradu... sve zavisi od licnih afiniteta i potreba.
Sto se tice putovanja na posao. Da zivim i radim u BG-u, vrlo lako bi resio problem putovanja na posao i guzve. Kupis skuter/motor i nemas vise problema ni sa guzvama, ni sa parkingom, ni sa troskovima za parkiranja, daleko manji troskovi potrosnje i odrzavanja, sacuvas auto....
To je toliko moderan vid transporta svuda u svetu a kod nas gotovo da se ne pominje kao opcije (iako se sve vise podize svest ljudi o prednostima). Ne treba to mesati sa pravim bajkerima... vec je to investicija i opcija transporta koji velika vecina fizicki i mentalno sposobnih ljudi mogu vrlo lako da savladaju. Naravno, ne mozes skuter da koristis 12 meseci, ali uz adekvatnu opremu itekako mozes znacajan deo godine da izbegens sve probleme sa saobracajem.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Ispada skoro da se iz NS brze stare pazove 
Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100
Ja kao neko ko je opterecen brojevima moram da izjavim da pola sata na dnevnom nivou puta 300 dana u godini izadje 150 sati.
Ako dan ima 24 sata (a ima), i spavas 7 i radis 8, ostane ti slobodnjih 9.
150 sati putovanja na godisnjem nivou kada podelimo sa 9 sati slobodnog vremena, dodje 17 dana.
Dakle, u saobracaju izgubis slobodnog vremena 17 dana godisnje ako putujes samo 15 min duze na posao u jednom pravcu. Ako putujes 30 min onda je 34 dana.
Danas je 20. Mart.
Da li bi iko svesno sedeo u mestu do 24. Aprila po ceo dan (ekvivalent provodjenja 34 dana u zatvoru) i onda tako narednih 30 godina (dakle izgubis do penzije oko 3 godibe svog slobodnog vremena sto je sedenje u mestu do marta 2019. Godine.
Ja ovako gledam na stvari i jako cenim svoje vreme. Ako se preselis pola sata dalje od posla, izgubio si 3 godine slobodnog vremena.
Takodje, 60km dnevno puta 300 dana je 18.000 puta 30 godina je pola miliona kilometara veceg troska za gorivo i vece sanse da pogines u saobracaju.
E sad, sto neko izgubi 20 godina na fejsbuk je druga stvar, ali procamo o ozbiljnim ljudima.
Ako dan ima 24 sata (a ima), i spavas 7 i radis 8, ostane ti slobodnjih 9.
150 sati putovanja na godisnjem nivou kada podelimo sa 9 sati slobodnog vremena, dodje 17 dana.
Dakle, u saobracaju izgubis slobodnog vremena 17 dana godisnje ako putujes samo 15 min duze na posao u jednom pravcu. Ako putujes 30 min onda je 34 dana.
Danas je 20. Mart.
Da li bi iko svesno sedeo u mestu do 24. Aprila po ceo dan (ekvivalent provodjenja 34 dana u zatvoru) i onda tako narednih 30 godina (dakle izgubis do penzije oko 3 godibe svog slobodnog vremena sto je sedenje u mestu do marta 2019. Godine.
Ja ovako gledam na stvari i jako cenim svoje vreme. Ako se preselis pola sata dalje od posla, izgubio si 3 godine slobodnog vremena.
Takodje, 60km dnevno puta 300 dana je 18.000 puta 30 godina je pola miliona kilometara veceg troska za gorivo i vece sanse da pogines u saobracaju.
E sad, sto neko izgubi 20 godina na fejsbuk je druga stvar, ali procamo o ozbiljnim ljudima.