Računari
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Re: Računari
Dell XPS ima jedan ozbiljan problem, rezolucija i Windows. Cela poenta te rezolucje je kod Apple resena odgovorajucom podrskom za skaliranje u samom OSX-u. To u Windowsu nema. Nije cilj samo nabiti rezoluciju i eto to je to. Treba to podrzati i integrisati do kraja u samom OS-u i programima.
-
- Site Admin
Pa kako se uzme
MS je poboljsao skaliranje high DPI panela, ali to bas ne radi kako treba. Cesto je krzavo (pa onda moras da stelujes svaku aplikaciju posebno) cesto to ne uradi kako treba.....Ja sam to probao na MacBook Pro Retina. U OSX nikakav problem. Radi sve kako treba, cak nisam ni pokusao da promenim fabricki podeseni nivo skaliranja. Preko boot campa sam instalirao Win 8.1 i odmah problem. Chrome browser ne radi kako treba, mutno i mrljavo. Jos dosta aplikacija ima problem a najgore od svega sto su fontovi krzavi. Meni to licno mnogo smeta. Opet, nekom graficaru je to super, pukne rezolucij do daske jer moze da potrpa svasta na ekran.....sve zavisi od potreba.

U pravu si 
Sad sam citao... moze da se nabudzi ali nije to to.
MBP je odlicna masina ali se ja ne slazem sa OSX-om. S druge strane, citao sam da mu baterija traje mnogo krace kad se korisi na Win-u.

MBP je odlicna masina ali se ja ne slazem sa OSX-om. S druge strane, citao sam da mu baterija traje mnogo krace kad se korisi na Win-u.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Jos malo pa mogu da pecem jaja...

U ponedeljak ga rastavljam skroz i sve pojedinacno "izduvavam" i brisem, poludeo sam, pisti mi i na hebenim oniline igricama...

U ponedeljak ga rastavljam skroz i sve pojedinacno "izduvavam" i brisem, poludeo sam, pisti mi i na hebenim oniline igricama...
-
- Site Admin
Pazi, zavisi sta radis.....meni licno nije problem, jer ja i tako i tako otvorim vCentar ili console ka nekom serveru, tako da generalno nije mi problem OSX.Floyd napisao:U pravu si
Na MBR to vazi za najskuplji model tj sa diskretnom i integrisanom grafikom zajedno. Za onaj sa intel grafikom (integrisanom u CPU) to ne vazi.
Baterija na MBR krace traje iz prostog razloga sto u Windowsu radi diskretna nVidia grafika a ne integrisani intel koji je u samom CPU, nema "menjanja" grafiku u eltu kao na OSX, samim tim potrosnja je veca.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
SpeedFan ti bas zanimljivo ocitava napone 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Gaginh0
U to se ne razumem, ali verujem da ne gresi sto se tice temperature 

- Delija
- Kontakt:
Pa pogledaj sta ti ocitava za recimo 12V napon... 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Gaginh0
Skinuo sam KAV free trial i ocistio ceo komp, kao i onaj USB sto sam se zalio, sto AVG free nije mogao da ga ocisti.
E sad mi treba jos jedna pomoc. Imam jos jedan stari komp u kuci, i na njemu je neki XP instaliran. Medjutim kad skinem ovaj KAV on trazi da Win bude XP SP3 or higer. I mrzelo me dalje da cackam po sajtu Kasperskog, posto sve sto sam nasao imalo je iste zahteve...
Jel mozete da mi preporucite neki AV za taj stari komp? Nisam siguran koji je SP instaliran, ali eto ocigledno nije trojka...
Neka bude i free mesec dana, ionako cu rusiti sistem u narednih par meseci na tom kompu.
E sad mi treba jos jedna pomoc. Imam jos jedan stari komp u kuci, i na njemu je neki XP instaliran. Medjutim kad skinem ovaj KAV on trazi da Win bude XP SP3 or higer. I mrzelo me dalje da cackam po sajtu Kasperskog, posto sve sto sam nasao imalo je iste zahteve...
Jel mozete da mi preporucite neki AV za taj stari komp? Nisam siguran koji je SP instaliran, ali eto ocigledno nije trojka...
Neka bude i free mesec dana, ionako cu rusiti sistem u narednih par meseci na tom kompu.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
I Avira će ti tražiti da bude SP3.
Najlakše rešenje je skinuti SP3 i instalirati.
http://www.microsoft.com/en-us/download ... aspx?id=24
Najlakše rešenje je skinuti SP3 i instalirati.
http://www.microsoft.com/en-us/download ... aspx?id=24
Posetite www.garaza.rs !
- Gaginh0
Kako ovo funkcionise? Skinem, narezem na CD (posto sam jedino sa CD-a instalirao WIN) i najnormalnije instaliram, a?
- Delija
- Kontakt:
Sta ce ti CD? Mount-uj ISO na virtual drive (daemon tools, recimo) i pokreni.
- Gaginh0
Jao jao, nisam ja to nikad radio, ja sam obicno imao WIn na CD-u i onda iz Biosa sve uradim...
Narezacu ja to ipak, da ne userem jos nesto sa podacima sa D...
Edit: cek jel ne mogu sa ovom instalacijom da rusim ceo sistem?
Narezacu ja to ipak, da ne userem jos nesto sa podacima sa D...

Edit: cek jel ne mogu sa ovom instalacijom da rusim ceo sistem?