Ljubitelji satova?
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
Re: Ljubitelji satova?
Ja nikad za svojih 6-7 godina pracenja cena satova ne provalih da li je jomashop validan?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Za mene su validni izvori zvanicne prodavnice gde lepo dobijem novi sat sa kompletnom dokumentacijom i garancijom.
Po mom iskustvu, najjeftinije satove sam video u Hong Kongu i Meksiku, a kod nas ima jedan ozbiljan "dobavljac" iz BiH (mnogi znaju kao Sabina).
I kada biram neki sat ne oslanjam se mnogo na internet ponude, vec trazim direktne ponude sa raznih trzista (ne gledam samo kod nas) ali iskljucivo u gore pomenutoj varijanti.
Pa mi se onda desava da na netu nalecem na daleko jeftinije ponude ali ih ne dozivljavam kao realne i uvek sumnjam da postoji neka caka.
Po mom iskustvu, najjeftinije satove sam video u Hong Kongu i Meksiku, a kod nas ima jedan ozbiljan "dobavljac" iz BiH (mnogi znaju kao Sabina).
I kada biram neki sat ne oslanjam se mnogo na internet ponude, vec trazim direktne ponude sa raznih trzista (ne gledam samo kod nas) ali iskljucivo u gore pomenutoj varijanti.
Pa mi se onda desava da na netu nalecem na daleko jeftinije ponude ali ih ne dozivljavam kao realne i uvek sumnjam da postoji neka caka.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Jomashop je ok prodavac. Ima ih još, oni su jedan od najpoznatijih.
5000 CHF.Kabal napisao:Floyde, koliko je ona Omega sto si postavio?
TT
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ima na internetu tona iskustava sa jomashopom. Nije jeftino nego su ovde lihvari. Za svaki primerak imas i ref. no. pa gledaj da li su stari ili novi. To je bar lako. Na wus-u ima nekoliko tema o jomashopu... Verovatno i na tz i na drugim forumima.
Ali onda su lihvari sve ozbiljnije ovlasvene prodavnice satova u Austriji, Nemackoj, Svajcarskoj... posto je ovo daleko jeftinije od njih.
Mora postojati neka caka.
Koliko se dodaje jos na cenu koju vidimo na sajtu kad npr naruci se ovde kod nas za dostavu?Uroš S. napisao:http://www.jomashop.com/rolex-mens-watch-116200wso.html
Ovaj čini mi se, ima godinu dana. Znam da sam posle pogledao na jomashopu. Možda je bio na dodatnom popustu na sajtu, ali ni ovo nije daleko. Cena ovde je bila oko 1.500.000,00 din.
@gobline
Mislim da su lihvari kod nas generalno, sestra je uzimala u Minhenu Omegu koja je 500e jeftinija nego kod nas u Bgd radnji, a cena sata je bila oko 2500e, znaci mala cena za tako veliku razliku, mogu misliti sta je na dosta skupljim satovima.
Ja sam kupovao nekoliko skupljih satova kod Sabine i u Watchland i kod Petrovica (satovi od 5-15000e) i cene su bile skroz konkurentne u odnosu na inostranstvo.
Evo bas sada pratim Daytonu koju planiram uskoro da uzmem i mogu da kazem da je Peteovic vise nego konkurentan. Nema tu velikih oscilacija.
E sad, naleti ponuda na netu za upola manje love ali iskreno nisam "hrabar" da takve stvari kupijem preko neta.
Evo bas sada pratim Daytonu koju planiram uskoro da uzmem i mogu da kazem da je Peteovic vise nego konkurentan. Nema tu velikih oscilacija.
E sad, naleti ponuda na netu za upola manje love ali iskreno nisam "hrabar" da takve stvari kupijem preko neta.
Koju Daytonu planiras?
TT
TT
Kasicna celik, mada me dosta zaintrigirala ona koju sam okacio pre nekoliko postova ali se o njoj jos nisam ni raspitivao.
Interesantno je da ja vec imam novu Daytonu u kutiji, nikad nosena. Ali radi se o satu koji je dobio moj sin na poklon, pa iako je jos mali da bi nosio sat, ne zelim da je koristim, on ce je dobiti kada dodje vreme za to.
Interesantno je da ja vec imam novu Daytonu u kutiji, nikad nosena. Ali radi se o satu koji je dobio moj sin na poklon, pa iako je jos mali da bi nosio sat, ne zelim da je koristim, on ce je dobiti kada dodje vreme za to.
- starac vujadin
goblin napisao:Ali onda su lihvari sve ozbiljnije ovlasvene prodavnice satova u Austriji, Nemackoj, Svajcarskoj... posto je ovo daleko jeftinije od njih.
Otprilike tako. Nema nikakve cake. Ima prevaranata prkeo interneta, ali to se relativno lako utvrdi ali mnogo je više lihvarenja u prodavnicama. Da nije tako ne bi cene bile tako različite kod samih dilera. Niko normalan ne plaća list price sata u prodavnici,a pogotovu se ne kupuju satovi u zapadnoj Evropi. Regularni popust u prodavnici + manji troškovi jer nema lokala, plata zaposlenih = cena na internetu.
Jbt Gobline ti k'o s marsa da si pao. Pa kako mozes internet prodaju cenovno da meris sa radnjom i nenormalnim marzama? Eno pre neki dan je neko okacio cvike za plivanje za 15$ koje si platio u radnji 30-40e. Drugar je juce uzeo kacigu za 200e na ebay.de koja je kod nas 450. Internet saseca mnogo troskova i to je sasvim normalno, bilo kog predmeta da se uhvatis jeftinije ces proci van ''ovlascenih radnji''.
Joma radi od 2006. godine, secam se da je bilo problema sa lagerom i treba ih zvati pre porudzbine i pitati imaju li to sto kupujes, mislim da sat moze da se i vrati i zameni ako ima neki problem sa njim, watchuseek je pun iskustava pa kome treba, moze da izvuce info odatle.
Ne znam kako je sa servisom/garancijom, carinom, kontam da to sve pravi dodatni problem za nas jer smo podaleko.
Evo za Submariner-a pise retail cena: 9050$, a njihova 8795$, to i nije neka razlika, mada ko zna koliko je kod nas. Ali generalno cesto imaju sjajne popuste 50-70%.
Edit: evo imaju Breitlinge na 30-50% popustima, IWC 30-40%...
Joma radi od 2006. godine, secam se da je bilo problema sa lagerom i treba ih zvati pre porudzbine i pitati imaju li to sto kupujes, mislim da sat moze da se i vrati i zameni ako ima neki problem sa njim, watchuseek je pun iskustava pa kome treba, moze da izvuce info odatle.
Ne znam kako je sa servisom/garancijom, carinom, kontam da to sve pravi dodatni problem za nas jer smo podaleko.
Evo za Submariner-a pise retail cena: 9050$, a njihova 8795$, to i nije neka razlika, mada ko zna koliko je kod nas. Ali generalno cesto imaju sjajne popuste 50-70%.
Edit: evo imaju Breitlinge na 30-50% popustima, IWC 30-40%...
- starac vujadin
Dobija se garancija, kutija, papiri. To se uvek ističe, ako nije napomenuto - proveri se.
Koliko izadje sa troskovima uvoza kod nas? Sa Jomashopa mislim
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
Ja se secam da je maesto jewelers davao po 40% svojevremeno na skuplje ulysse. List price cena sata je samo ona od koje se krece, niko ne kupuje satove po tim cenama. Ima pored jomashopa i uhrinstikt mada su kod njih cene manje vise list price minus porez na kojo svakako imas pravo (VAT). Kod iole manje vise svih satova cenu mozes formirati na osnovu racunice (ako je aktuelni model) list price - 10/15% - VAT. E sad kod dajtone ili BLNR GMT II ne mozes dobiti ja mislim nista popusta. @goblin koliko te izlazi dajtona kad uzmes porez i sa popustom(ako ga ima uopste)?