Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
fubaler
Banned
Reactions:
Pridružio se: 10 Okt 2017, 20:38

Re: Registracija vozila

Post od fubaler »

mića napisao:Nadao sam se da ce test za izduvne gasove da bude ozbiljniji, da se salje u mup, prolazice i dalje krsevi koji truju.
za tu registraciju na pola godine, raspitivao se drugar za motor i razlika u odnosu na celu godinu je bila neznatna. Ne znam za auto.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
Bice to sve ozbiljnije za 3 godine.
Do tada ovako.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

NAKON RIGOROZNOG TEHNIČKOG PREGLEDA, STIŽE JOŠ JEDNA PROMENA: Ako je vaš automobil prešao OVU KILOMETRAŽU, spremite se na neprijatno iznenađenje!
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3082 ... nenadjenje

BEOGRAD - Vozila koja su prešla više od 160.000 kilometara moraće dva ili više puta godišnje da idu na tehnički pregled, bez obzira na starost.

Kako se saznaje, to pravilo biće uvršteno u novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju, čije će pisanje početi na jesen.

Vozači automobila starijih od 15 godina, za koje su bila predviđena dva tehnička pregleda godišnje, tek su odahnuli pošto je ukinuta ova odredba koja je trebala da stupi na snagu 5. jula, ali će ih nešto slično sačekati najverovatnije već od sledeće godine. Ali ne samo njih, već sve vozače čiji su automobili prešli više od 160.000 kilometara, a takva je većina i na ulicama i u prodaji.
Naime, u MUP-u već pripremaju novi zakon, u kome će jedna od novina biti upravo dupli tehnički pregledi, samo po drugačijem kriterijumu.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov objašnjava da ako Srbija želi u Evropsku uniju mora da se prilagodi uslovima.

"Direktiva Evropske unije je da vozila sa pređenih 160.000 kilometara imaju dva ili više tehničkih pregleda godišnje. Tako je već na Zapadu i to ćemo morati da uradimo u narednom periodu. U oktobru ili novembru krenućemo sa pisanjem novog zakona, što znači da bi 2019. ili 2020. godine mogao da se nađe na dnevnom redu Skupštine Srbije", ističe Arsov.

Novi Pravilnik o tehničkom pregledu, koji je prošle nedelje stupio na snagu, trebalo bi da dovede i do “prirodne selekcije” vozila.

"Jedan broj vozila će da nestane iz saobraćaja, jer njihovi vlasnici neće moći da isprave nedostatke. Recimo, popravka limarije “juga” košta 500 evra, a cena tih vozila je svega nekoliko stotina evra. Takođe, od 5. jula 2021. godine sva vozila će morati da imaju katalizatore, a njihova ugradnja će vlasnike koštati praktično koliko i vozila", objašnjava Arsov i dodaje da je prosečna starost putničkih vozila u Srbiji 16,6 godina.

Milan Vujanić, profesor na Saobraćajnom fakultetu, smatra da mera koja predviđa više tehničkih pregleda godišnje za vozila koja imaju više od 160.000 pređenih kilometara nije tako drastična kao nedavni predlog o duplim tehničkim pregledima za vozila starija od 15 godina, koji je na kraju ukinut.

"Vozači u Srbiji u proseku godišnje pređu između pet i osam hiljada kilometara, što znači da neće morati sva vozila starija od 15 godina više puta godišnje na tehnički pregled. Ovom merom najviše će biti pogođena službena i komercijalna vozila, pre svih autobusi i kamioni", naglašava Vujanić.

Međutim, kako kaže, postoje i određene sumnje u vezi sa primenom te odredbe.

"Postavlja se pitanje ko će da plati dva ili više tehničkih pregleda godišnje. Nisam siguran da će građani imati novca za to. Takođe, ova novina bi mogla da dovede do još češćeg lažiranja kilometraže, što treba da se tretira kao krivično delo", kaže Vujanić i dodaje da vlasnici novih vozila ne bi trebalo da idu prve godine na tehnički pregled.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Izgleda da ce opet morati kontra ovima.

Sent from my SM-A710F using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

A debili ne kontaju da jedino treba da nateraju tehničke preglede da poštuju ovo što je sad propisano i rešen je problem. Kad vratiš auto zbog sitnice a ne da gledaš kroz prste za neispravne kočnice ili trule sajtne onda neće imati veze to što auto ima 20 godina i 300 kkm i to vraćenih.

tapatalk pro @ h7l

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Kontaju oni sve, nego treba da se ubace sto vise ljudi u kolo da se zaradi. Evo primer za folije, ugradnja kostala 70 evra, razni haraci i tehnicki 90 evra

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Neko tu laze, takav propis ne znam gde uopste postoji slicno kao slova sa kvacicama na tablicama. Sampioni gluposti i nema nikog ni blizu da preotme titulu. :pop:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

To tek sa kvačicama je za plakanje. Kao imaćeš problem u inostranstvu ako ti je registracija SD077ČĆ dok je npr. ČA033PL sasvim u redu.

tapatalk pro @ h7l

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

ČA je u redu jer nema blizanca, ali vec ŠA i SA ima i to je problem. To je u planu za sledece uzimanje para.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Danas prolazim pored jedne mehaničarske radnje, a oni na ulici skidaju kuku sa Nissan Patrol-a. Verovatno zbog tehničkog. A kuka neka fabrička, jaka, sve na šraf... i sad se neko setio da je nebezbedna, a očigledno bi izdržala da ceo Patrol visi na njoj. :glavomuzid:
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Insanity arrives...

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pre par dana mi makedonski carinik kaze da mi je istekla saobracajna al onda sam im pokazao ovlascenje i sve kul. S obzirom da mi je prvo lupio pecat pa onda to pitao verovatno bi me pustio i bez. Ni na jednoj drugoj granici (hr, slo, gr) mi niko nije trazio saobracajnu.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Meni su i nasi i Madjari trazili ponekad.
SlikaSlika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Potvrdu o produzenju(sad vidim da sam napisao ovlascenje iz nekog razloga)? Ok saobracajnu, i meni nekad nasi traze.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

ftj napisao:Potvrdu o produzenju(sad vidim da sam napisao ovlascenje iz nekog razloga)
Napisao si iz razloga jer je ta potvrda inace jako cest i uobicajen dokument Slika

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Danas uzeli za mamu Polo iz uvoza, prosao lagano tehnicki. Cena 2.800din samo za tehnicki. Registracija ne moze jer nems tablica do utorka kako kazu(7 dana).

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Odgovori