Mobile uploads

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Mobile uploads

Post od OMP »

Obisao sam je 2007. godine, tada nije bila unutrasnjost zavrsena ali smo ulazili, mislim da je zavrsena par godina kasnije a sam objekat se gradi preko 120 godina ako ne i vise i pitanje kad ce je zavrsiti sto se spoljasnjosti tice, fascinantna gradjevina sa neverovatnim detaljima, neke segmente mozes i danima da posmatras i neces uociti sve detalje a sve ima neku pricu i smisao nista nije slucajno postavljeno, problem je sto je dobar deo Gaudijevih projektata i crteza unisten pa to koci izgradnju i zavrsetak a verujem i mnoge njegove zamisli nije lako dokuciti kako da se izvedu u praksi bez obzira na moderno doba i mnogo vise tehnika, masina, alata, Gaudi je bio ozbiljan ludak u arhitektonskom i umetnickom smislu
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Barcelona je predivan grad prelepo pozicioniran u svakom slucaju. A i njegov park sa izlozbom je prelep....
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Obisao sam dobar deo Barse za nekih 6-7 dana koliko smo bili, ima lepih i manje lepih delova, obisao sve bitne turisticke tacke i objekte, ok je otici jednom i videti ali nisam bio nesto bas bas odusevljen da imam zelju ponovo da idem jer generalno nisam ljubitelj tih velikih gradova i metropola, vise volim neke manje ali lepo skockane tu do npr. 100-200k stanovnika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Drugaru su u Barsi maznuli torbicu sa pasošima i novčanikom, morao je do Madrida po privremena dokumenta da bi mogao da se vrati. Bio je lak plen, sa malom decom, i kad su seli da jedu ćapili mu kroz žbunje. Ali grad je prelep.
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Grad je lep i vredi ga obići turistički. Ali kao mesto za život, ne bi mi odgovarao sigurno. Izmedju ostalog mi ne deluje baš bezbedno, crnaca i policije svuda.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Radio sam u barsi pre par godina ima više od 5...
Bio je izuzetno siguran grad bilo gde...

Bilo je arapa ali je sigurno bilo...
Mozda se promenilo nešto mada ne verujem da je drastično...
Inače grad je bas za život puno bolji od npr Pariza Rima...mada ja i Rim bas volim...
A i tamo sad ima dosta crnaca mada imam imao utisak da jeste bezbedan

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Puno crnaca u grupama prodaju nema šta ne, kada vide policiju samo se pokupe i promene mesto.
Na svim nižim radnim profilima su isto oni zaposleni.
Inace grad je relativno čist ako se uporedi sa slicnima u Evropi. Recimo Rim je neuporedivo prljaviji.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Kad sam ja bio nije bilo crnaca bar ne nesto bitno i primetno, mnogo pakistanaca, indijaca i sl. naroda je bilo, drzali brze hrane, markete i sl. radnje i po centru i sire...sto se bezbednosti tice ne znam mi smo kasno uvece i setali svuda, vozili se metroom, ali nismo pirmetili nesto sto bi nas navelo da pomislimo da je nebezbedno.
U centru sam naisao na par atrijuma koji su kao mali trgovi u kojima se odvijao nocni zivot kad sve drugo zamre, unutra su kafici, diskoteke i puno ljudi a na oba ili jednom izlazu obavezno vise policajaca i vozila tako da je i to delovalo bezbedno, ako se nesto desi u atrijumu nema gde da pobegnu.
Sto se tice cistoce nisam stekao utisak bas cistog grada posto je svaka sporedna ulica u centru bila bas prljava, kontejneri prepunjeni a oko njih djubre za jos dva kontejnera isto vazi i za kante na ulici.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Imas delove poput el raval koji su cuveni kao opasni krajevi a nalaze se maltene u samom istorijskom centru grada, naravno kao i u svakom velikom gradu ta opasnost se znacajno uvecava kad padne mrak. Skoro mi prica devojka koja zivi u spaniji vec 10+ godina kako ne bi vise isla u barselonu zbog bezbednosti.

Al svakako u kom god velikom gradu da se nalazis moras imati bezbednosnu kulturu i da budes svestan okruzenja i da se ponasas u skladu sa tim i sanse za neprijatnost su smanjene.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dajte neki hint za Barselonu, treba didemo u martu. Ludilo je sa cenama smeštaja, osim ako ne bude nekih popusta na BF.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

grujicd napisao:Drugaru su u Barsi maznuli torbicu sa pasošima i novčanikom, morao je do Madrida po privremena dokumenta da bi mogao da se vrati. Bio je lak plen, sa malom decom, i kad su seli da jedu ćapili mu kroz žbunje. Ali grad je prelep.
Slično prošao bivši kolega. Dobio nagradno putovanje u Barselonu kao pobednik Slagalice i tamo ga opelješili, sve mu pokupili. Sreća u nesreći je da su mu pasoši bili u hotelu pa nije imao to cimanje.

Ja sam bio jednom u Barsi ali kratko, 2 dana samo i mogao bih nekad ponoviti ali ovoga puta sa decom.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Da li se baš ne možeš sačuvati od krađe?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Nemoj nositi novčanik, telefon i dokumenta u rancu, neka ti bude na pogledu kad negde sedneš i izbegavaš kontakte na ulici. Više od toga ne možeš učiniti.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Ja sam se vratio iz Barse sad za vikend. Više lokalaca me je upozorilo na dzeparose i ove sto protrce i zgrabe sa stola i sl... Torbica uvek na krilu ili oko vrata..
Nisam se osetio nebezbedno, a obišao sam je uzduž i popreko. Prisustvo policije se vidi i oseća, što jes jes...
Deluje kao lepo mesto za život, barem meniSlika

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Odgovori