Zanimljivi oglasi
Re: Zanimljivi oglasi
To je ta priča....
Svi hvale Alfu da je dobra, ali kad dodje trenutak da se pare broje, daj Audi (Ili Škodu. )
Svi hvale Alfu da je dobra, ali kad dodje trenutak da se pare broje, daj Audi (Ili Škodu. )
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Nerealne su cene, ti konkretni primerci su bili 43-45k, da su kretali sa cenama od recimo 30-35k mislim da bi vise njih naslo put do kupca, ali im je to ispod casti izgleda, vec hoce po svaku cenu da pariraju nemackoj trojci po svemu, pa i cenom.
Ne zanima menadzere alfe da popravljaju imidz i da se osvajaju trziste mic po mic, nego hoce odma da kesiraju najvise na konto imena/brenda, a to najvise zameraju nemcima sto se kupuju radi brenda/imena.
Ne zanima menadzere alfe da popravljaju imidz i da se osvajaju trziste mic po mic, nego hoce odma da kesiraju najvise na konto imena/brenda, a to najvise zameraju nemcima sto se kupuju radi brenda/imena.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Moraš biti idiot i ekstremno tvrdoglav da ostaviš auto 4 godine u salonu, ima da ga prodaš za siću i to sa rizikom da je primerak kanta od tog stajanja.
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Moraju samo biti bezobrazni i niko nece prici vise tom autu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jos kad je izasla, rekoh da je bila lose cenovno pozicionirana. Ne zato sto je losiji auto, vec sto nema pokrica. Da su se cene kretale tada u rangu npr superb-a mnogo bi bolje prosla.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Sve to stoji, ali teško da njih Giulia u proizvodnji košta koliko Škodu košta Superb. Škoda uzme 99% gotovih i proverenih VW rešenja, uklopi u ne naročito inspirativan oklop i voila - eto jeftinog a kvalitetnog vozila. Teško da Alfa može da postigne istu mp cenu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pa neka rade sa gubitkom ili bez profita, ovako su opet bez profita i na gubitku.
Ne mora da krece sa cenom od 20-25k kao superb, ali 30-35k da nemaju prevelike gubitke, a opet da privlace kupce.
Mislim gledam podatke o prodaji bukvalno se prodaje vise porsea od alfe u evropi, cak se jaguar i lexus bolje prodaju od alfe u evropi, pa i DS kao premijum citroen.
Ne mora da krece sa cenom od 20-25k kao superb, ali 30-35k da nemaju prevelike gubitke, a opet da privlace kupce.
Mislim gledam podatke o prodaji bukvalno se prodaje vise porsea od alfe u evropi, cak se jaguar i lexus bolje prodaju od alfe u evropi, pa i DS kao premijum citroen.
Ne mora da superb ili octavia da bude reper. Eno ima i drugih proizvodjaca cije su limuzine jeftinije npr. Renault Talisman, Mazda 6, Ford Mondeo. Cisto sumnjam da Alfa siroce i da ne moze da uzme nista od FCA.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Možda je Alfi i ta cena od 40k bila sa nulom ili gubitkom
Ne znam, ne mogu ni da pretpostavim koliki su troškovi izrade i testiranja potpuno novog modela koji maltene nije imao valjanog prethodnika od kojeg može da mazne neka rešenja. Svi nabrojani su ko zna koja generacija istog ili sličnog modela, mnogo toga se samo malo unapredi u odnosu na prethodnika. I svi su u početku bili prilično jeftini, pa im cena rasla u svakoj sledećoj iteraciji.
Realno jeste da su se zaleteli sa procenom o broju onih koji su spremni da puno plate dobru Alfu. Napucali su auto ali je i cena jaka, zato je prodaja tanka. Verujem da bi se ovaj isti auto, sa istom početnom cenom, prodavao X puta bolje da se radi o npr Giulia mk4 gde su se prethodne 3 pokazale ok.

Ne znam, ne mogu ni da pretpostavim koliki su troškovi izrade i testiranja potpuno novog modela koji maltene nije imao valjanog prethodnika od kojeg može da mazne neka rešenja. Svi nabrojani su ko zna koja generacija istog ili sličnog modela, mnogo toga se samo malo unapredi u odnosu na prethodnika. I svi su u početku bili prilično jeftini, pa im cena rasla u svakoj sledećoj iteraciji.
Realno jeste da su se zaleteli sa procenom o broju onih koji su spremni da puno plate dobru Alfu. Napucali su auto ali je i cena jaka, zato je prodaja tanka. Verujem da bi se ovaj isti auto, sa istom početnom cenom, prodavao X puta bolje da se radi o npr Giulia mk4 gde su se prethodne 3 pokazale ok.
There are 10 kinds of people in the world:
- shandu90
Italijani ocigledno treba da prave samo supersportske automobile, posto nisu sposobni da realno procene koliko standardan auto treba da kosta.
Mislim da je giulia promasen model sto zbog cene sto zbog samog auta
- shandu90
Limuzina za zadnjim pogonom? Ne bih rekao da je koncepcijski promasen. Cena je uvek bila bitna kod prodaje proizvoda.
Tržište je takvo. Malo blesavo, ali šta da se radi.
Djulija je verovatno dobar auto, ali tržište ga neće.
Nekad imam osjećaj da kad bi VW izvadio Golfa 1 iz naftalina, i opet ga počeo proizvodit ,i da stave cenu 20.000eur,da bi ga prodali milion komada.
Mada, sad se setio kad se pojavio VW Phaeton. Taj auto je meni bio vrhunski, ali tržište ga nije prihvatilo.
Da stvar bude ludja, auto je radjen na platformi Bentley Continental Flying Spur, delio s njim mnogo komponenti, znači sve za 10tku dobiješ u pola cene.
Ali eto, auto neslavno završio.
Djulija je verovatno dobar auto, ali tržište ga neće.
Nekad imam osjećaj da kad bi VW izvadio Golfa 1 iz naftalina, i opet ga počeo proizvodit ,i da stave cenu 20.000eur,da bi ga prodali milion komada.
Mada, sad se setio kad se pojavio VW Phaeton. Taj auto je meni bio vrhunski, ali tržište ga nije prihvatilo.
Da stvar bude ludja, auto je radjen na platformi Bentley Continental Flying Spur, delio s njim mnogo komponenti, znači sve za 10tku dobiješ u pola cene.
Ali eto, auto neslavno završio.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ne moze se pojaviti jednom u 20 godina i reci evo me, tu sam...
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Sent from my MI 9 using Tapatalk
- shandu90
Kao i svaka alfa, dozivece renesansu kao polovnjak.