dragan napisao:eto, opet podeljena misljenja...
situacija je imaginarna, a napisao sam je da bi sad samo malo stvari postavili drugacije - zamislite da se sve to desilo ali u istom smeru... dakle, ja koji preticem stizem nekog odpozadi sa brzinom vecom od ogranicenja, i on krece da pretice... apropo celog ovog pisanija sa codeom...
jako je tesko oceniti ko je kriv koliko, ali nevinih tj onih koji nisu napravili prekrsaj nema, osim onoga kojeg svi preticu... naravno da smo i velika vecina nas bila i u jednoj i u drugoj ulozi, i da smo uvek bili u pravu, samo treba biti posten pa to i priznati...
ja prvi nisam cvecka, da se razumemo...
Trezvene misli se obicnu provuku neprimeceno, kad rasprava udje u burnu fazu.
Ovde su mozda neki shvatili, a neki ne, da se ne teoretise, kao sto je iznet utisak, vec prica o stavu za volanom, nacinu razmisljanja.
Niko nije osudio Code-a, ali ako si stavio video i skinuo gace, normalno je da ces biti predmet komentarisanja i diskusije.
Bitno je biti svestan da ne mogu da vaze ista pravila, ako se krecete van zakonskih granica. Morate imati vise tolerancije za druge ucesnike u saobracaju. Nisu to sve bahati momci, to su ljudi sa porodicama, babe, dede, neiskusni vozaci, nevesti...To su sve ucesnic u saobracaju zbog kojih su tu pravila u saobracaju da ih zastite, jer ne mogu ispravno da procene gomilu situacija. Morate biti svesni da su u saobracaju i da nece ispravno postupiti u svakoj situaciji.
Ako je jedino pravilo gledaj u retrovizor ili ces biti razmazan po putu, onda stvarno nema prostora za diskusiju.
Dakle, govorimo samo o stavu za volanom. Code-ova voznja nije predmet, tako verovatno vozi vecina ovde uz vise ili manje svesnosti o opasnosti koju takve odluke donose.