Motorna ulja
Re: Motorna ulja (opšta tema)
Hladnije je dosta u Nemackoj, nema leta sa 40 stepeni.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- daka
- Banned
- Pridružio se: 12 Nov 2012, 10:53
- Garaža: Opel Corsa 1.3 DTC 111years, 2011 god.
@DW
Pa zar nije? To je gradivo osnovne skole iz geografije, a o viskoznosti ulja i gradaciji je gradivo predmeta"praksa" iz prvog razreda srednje saobracajne skole...
Pa zar nije? To je gradivo osnovne skole iz geografije, a o viskoznosti ulja i gradaciji je gradivo predmeta"praksa" iz prvog razreda srednje saobracajne skole...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Sve se menja, pa i klima. Ali evo samo primera radi, da ima razlike.

Posetite www.garaza.rs !
Ukoliko nisi u stanju da saslušaš savet nemoj ga ni tražiti.daka napisao:Sta pricate gluposti u uputstvu pise 5w30 ili 5w40 .sledecih specifikacija ACEA-A3/B4 i ACEA C3 !!!
A ova ulja mogu da se trpaju sa ili bez DPF-a!
Zar nikako ne možeš da uklaviriš da gradacija nije jedina stvar po kojoj se ulja razlikuju.
Ako ti u upustvu piše 5w40, što nisi sipao modriča ulje? Zadovoljava to gore sve što si napisao.
@klima:
Pa polovnično je. Zavisi na koji deo nemačke mislite. Naravno da je na severu nemačke drugačija klima, dok je na jugu slična.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Одг: Motorna ulja (opšta tema)
Najbolji drug mi zivi u Manhajmu, ziveo u Frankfurtu i kaze da u zadnjih par god gotovo da nema razlike u temperaturama. ako mislite da su razlike od max 6-7 stepeni temperaturne razlike krucialni za motor, siguran sam da bi se ono (drugo ulje) naslo u nasim motorima.
ali ne, mi Srbi smo pametniji od svih, zato i tapkamo u mestu..
Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2
ali ne, mi Srbi smo pametniji od svih, zato i tapkamo u mestu..
Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2
Brzine idu u H-a !!!

- daka
- Banned
Vi ste poceli da me ubedjujete kako je lose 5w40 a ne ja...ja sam se pridrzavao uputstva fabrike i odlucio za gradaciju koja pripada ovoj klimi,a vi ste se na to "posrali" i jos ubedjivali kako je 5w30 to sto treba i tacka,a to je za mene nikakav(prazan)savet!
Mogao sam komotno uzeti i modricino ulje sa 5w40 sa specifikacijama koje sam naveo u jednom od postova i greske takodje ne bi bilo!
Pa da,drug je merodavan za klimatske promene,a ne nauka!!!
I moja "filzofija"nije isla iz onog debelog stomaka iz avatara nego iz literature,sto znaci da sam nesto negde pametno procitao pa tek onda napisao.
EDIT by trojanac: Obrisan deo teksta koji se smatra uvredljivim prema drugim članovima foruma. Obratite pažnju, poštujte pravila foruma.
Mogao sam komotno uzeti i modricino ulje sa 5w40 sa specifikacijama koje sam naveo u jednom od postova i greske takodje ne bi bilo!
Pa da,drug je merodavan za klimatske promene,a ne nauka!!!
I moja "filzofija"nije isla iz onog debelog stomaka iz avatara nego iz literature,sto znaci da sam nesto negde pametno procitao pa tek onda napisao.

EDIT by trojanac: Obrisan deo teksta koji se smatra uvredljivim prema drugim članovima foruma. Obratite pažnju, poštujte pravila foruma.
Poslednja izmena od daka u 31 Jan 2013, 16:57, izmenjeno 1 put ukupno.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Koliko vidim iz knjižice, poredeći sa specifikacijom ulja koje si kupio, ispunjava sve navedene specifikacije i apsolutno nemaš razloga za brigu.
Na koliko inače menjaš ulje, a na koliko je predviđeno po uputstvu?
Na koliko inače menjaš ulje, a na koliko je predviđeno po uputstvu?
Posetite www.garaza.rs !
- daka
- Banned
E,tu sad dolazi do pederskih fazona,procitaj!

Ja sam do sada menjao na 15000km jer su uslovljavali iz autokuce,pa sam se razmisaljao da produzim na 25000km(toliko sam prelazio godisnje) ali ipak necu ,ostajem na 15000km jer za par meseci ce zena preci u grad da radi,tako da nece vise biti 2 putnika na posao i kilometraza ce opasti na nekih 15000km godisnje.

Ja sam do sada menjao na 15000km jer su uslovljavali iz autokuce,pa sam se razmisaljao da produzim na 25000km(toliko sam prelazio godisnje) ali ipak necu ,ostajem na 15000km jer za par meseci ce zena preci u grad da radi,tako da nece vise biti 2 putnika na posao i kilometraza ce opasti na nekih 15000km godisnje.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja sigurno ne bih ulju od 10€ verovao 25000km.
TT post.
TT post.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Da ne poveruje čovek. U svim zemljama u okruženju se preporučuje na 30k, a kod nas na 15k. Kao da su kod nas znatno lošiji uslovi eksploatacije nego u Makedoniji, Bosni ili CG. Pitam se da li je to namerno urađeno od strane uvoznika, da bi naterali ljude da prepolove servisni interval ili je to zaista procena nekog inžinjera iz Opela?
Nastavi na 15k, svakako da je tako bolje. Nije stvar do toga da li veruješ u ulje ili ne, sve da je i najbolje ulje na svetu, ne škodi da se promeni ranije, a nije neki prevelik trošak.
Nastavi na 15k, svakako da je tako bolje. Nije stvar do toga da li veruješ u ulje ili ne, sve da je i najbolje ulje na svetu, ne škodi da se promeni ranije, a nije neki prevelik trošak.
Posetite www.garaza.rs !
- daka
- Banned
Sve si rekao,banditi...a eurodizel uvozno gorivo,ko je tu luuud!!? 

- daka
- Banned
A sta mislis da SHVABO menja na 15000km i da su na doteranim dizelkama menjali na 15000km? Treba biti stvarno naivan i poverovati u to!Uroš S. napisao:Ja sigurno ne bih ulju od 10€ verovao 25000km.
TT post.

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Motorna ulja (opšta tema)
Svi ovde skraćuju interval, pa onda to još i vlasnik dodatno skrati, što je stvarno nepotrebno. Neće škoditi, naravno, ali je ipak bacanje para bez potrebe.
Tapatalk
Tapatalk