Ishrana...upozorenja i saveti
Re: Ishrana...upozorenja i saveti
Resenje: Neka zabrane sunku i kobaje ali ce onda opasno naljutiti Svabe 

Ma nisu problem šunke i kobaje, nego industrijske prerađevine i budalaštine koje je kapitalazam u galopu ka profitu nateran da radi. Zato se i uvode te regulative, pravila i limiti, kao neki kajasi tim kapitalističkim konjima, da se zauzdaju u tom galopu svi podjednako, tako da opet u bliskim vremenima stižu do profita.
Onda se u Srbiji gde nema nikakvih regulativa pojavi Matijević i preko noći postane milioner, jer je njegov konj maksimalno dopingovan, prečicom stigao nekoliko godina pre svih ostalih do cilja.
To je mana svih ovakvih zemalja kada izađu iz stege prošlog sistema, koji ih je držao pod čizmom pokorne i poslušne, odjednom kao da dobiju krila i razuzdaju se, gladni profita, u zemlji bez pravila, željni svega, gaze preko ostalih koji nisu dovoljno glasni i sa dovoljno poznanstva, često trujući im i unuke. Dok se svi otrezne, i počnu da uvode pravila kao i u ostalim zemljama, koje imaju više iskustva sa kapitalistima.
Čovek se od pamtiveka hranio suvim mesom, kao jednim od načina čuvanja mesa, dok nije izmišljen zamrzivač. Moje babe i dede su svi polagano pregurali 80, i dogurali do 90 bez problema, iako su čitav život, skoro, jeli samo puru i slaninu i kiseli kupus.
Šta više tamo je neki doktor iz Banja Luke našao ljude koji su opušteno živeli po 125 godina. Pričaju da su toj jednoj babi što je toliko dugo živela, nikli drugi zubi
Evo:
http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srps ... -i-pcelari
Meni je majka iz Prekaje, a otac sa Crnog Vrha
Onda se u Srbiji gde nema nikakvih regulativa pojavi Matijević i preko noći postane milioner, jer je njegov konj maksimalno dopingovan, prečicom stigao nekoliko godina pre svih ostalih do cilja.
To je mana svih ovakvih zemalja kada izađu iz stege prošlog sistema, koji ih je držao pod čizmom pokorne i poslušne, odjednom kao da dobiju krila i razuzdaju se, gladni profita, u zemlji bez pravila, željni svega, gaze preko ostalih koji nisu dovoljno glasni i sa dovoljno poznanstva, često trujući im i unuke. Dok se svi otrezne, i počnu da uvode pravila kao i u ostalim zemljama, koje imaju više iskustva sa kapitalistima.
Čovek se od pamtiveka hranio suvim mesom, kao jednim od načina čuvanja mesa, dok nije izmišljen zamrzivač. Moje babe i dede su svi polagano pregurali 80, i dogurali do 90 bez problema, iako su čitav život, skoro, jeli samo puru i slaninu i kiseli kupus.
Šta više tamo je neki doktor iz Banja Luke našao ljude koji su opušteno živeli po 125 godina. Pričaju da su toj jednoj babi što je toliko dugo živela, nikli drugi zubi

Evo:
http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srps ... -i-pcelari
Meni je majka iz Prekaje, a otac sa Crnog Vrha

Zar je stvarno nekome cilj da živi 90+ godina?
Što da ne? Ako ima dovoljno narkotika, dobrih riba i ako hoće da se diže, želeli bi ljudi da žive i po 200 godina. 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Koliko vidim u okruzenju (komsije, poznanici i sl), najvecu frku oko aflatoksina imaju roditelji koji deci skoro svakodnevno serviraju virsle i pastete...
TT
TT
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
E konačno je ovde diskusija krenula pravim tokom.
Nemam ništa da dodam.
Nemam ništa da dodam.
Možda tvoj komentar na rezultate?
A kvalitet kobasica, slanina i šunki? 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

To je zato sto su neobrazovani. Kao i za gomilu problema i predrasuda koji postoje kod nas zbog opste neobrazovanosti. Kada bi im neko predocio stetnost gore navedenih namirnica, ne bi im palo na pamet da ih ni oni jedu, a kamoli daju deci. Kod nas u kucji ni mi matori ne jedemo virsle, a jako retko pastetu. Isto je sa svim ostalim proizvodima koji imaju dug rok trajanja. (ne volim kad nesto ima jako dug rok)pedja napisao:roditelji koji deci skoro svakodnevno serviraju virsle i pastete...
Ne treba trcati u krug i vristati u panici, ali mene nervira ona dijametralno suprotna strana, to ismevanje zabrinutosti, koje je vidim i ovde na forumu prisutno, a koje podstice onaj moralni pigmej od ministra poljoprivrede (sinoc je na RTV bio neki tv-duel i opet je govorio ALFAtoksin, strucnjak). Taj fazon "ne mogu nam nista ni NATO bombe, ni aflatoksin" i slicne pijane price. Kao da su Google i Wikipedia tako daleko, pa se covek ne moze samostalno edukovati, barem o osnovnim elementima.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
sticajem okolnosti, uros mi je bio gost, i imao je prilike da kod mojih na selu i kod zeninih proba sve te najsmrtonosnije namirnice, i mislim da je jedva preziveo...Geza napisao:A kvalitet kobasica, slanina i šunki?
kakvo je to sve sviranje k.rcu, to je neverovatno...
pa bre moj komsija zivi na sunki, kobasici, siru od neprovereno aflatoksicnog mleka i rakiji koju pecemo svake godine, i eno ga sa 40+g moze svakog od nas u zube da stavi...
a dan kad ne budem vise mogao da napravim svoj "smrtonosni" kulen i budem morao da odem kod nekog matijevica i kupim to smece, e tad smo ga ugasili...
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Jadan Urke. Sad će morati ceo dan da radi zgibove na Savi i da gura kontejnere po Gandijevoj. 
A sad ozbiljno... Sve je to lepo Dragane, samo pretpostavljam da komšija se po ceo dan i bavi nekim poslom koji zahteva kretanje i aktivnost.
Što se Matijevića i sličnih tiče, sve je to isto i loše, ali šta da rade ljudi kojima drugo nije dostupno. Evo malopre me ćale smarao sa nekim suvim mesom kako ni jedno ne valja, ja ga pitam koje drugo da kupim? Evo konkretno svinjske pečenice Carnex, Beodelikates, neki Panto Commerce iz CG i goveši ramstek Zlatiborac. Čovek trvdi da se oseća neprijatan miris, hemikalija, a ni jedan od nabrojanih nije ispod 2500 din/kg a poslednji je poreko 3000. I šta sad?

A sad ozbiljno... Sve je to lepo Dragane, samo pretpostavljam da komšija se po ceo dan i bavi nekim poslom koji zahteva kretanje i aktivnost.

Širim haos!
Pravda za Urosa! 

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Ma ne bi mi bilo tesko svakog dana da prezivljavam svinjski Srem

Hvala jos jednom Dragane

M&M, otvorio sam neki dan sezonu na Savi, a uskoro ce da budu svi podzemni kontejneri pa necu moci vise da vezbam na taj nacin

TT post.
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Ja sam svoj komentar dao i pre iznošenja rezultata i nemam ništa novo da dodam. Nikad nisam osporavao rezultate već dizanje panike i sejanje straha od jednih, kao i pretnje GMO hranom i raznim lobijima od drugih i slepo slušanje političara, a ne onih koji se u sveo ovo stvarno razumeju.Heinz napisao:Možda tvoj komentar na rezultate?
Od početka, a i sad govorim da u mleku ima aflatoksina, ali da sa ovim koncentracijama mleko nije otrovno.
Texonja napisao: To je zato sto su neobrazovani. Kao i za gomilu problema i predrasuda koji postoje kod nas zbog opste neobrazovanosti.
Živa istina i veoma prisutno i na ovom forumu
Ne treba trcati u krug i vristati u panici, ali mene nervira ona dijametralno suprotna strana, to ismevanje zabrinutosti, koje je vidim i ovde na forumu prisutno
Zabrinutost je apsolutno bespotrebna a javlja se kod onih koji slušaju i veruju političarima, a ne ljudima koji se bave toksikologijom ili mlekarstvom
a koje podstice onaj moralni pigmej od ministra poljoprivrede
Apsolutno se slažem
Taj fazon "ne mogu nam nista ni NATO bombe, ni aflatoksin" i slicne pijane price.
Upoređivati ove dve stvari (kao i nekih drugih sličnih poređenja) i dovodi do ismevanja zabrinutosti.
Kao da su Google i Wikipedia tako daleko, pa se covek ne moze samostalno edukovati, barem o osnovnim elementima.
Na taj način se i edukuju naši političari i misle da sve znaju. Prosto se pitam zašto u svetu postoje škole i fakulteti kad se svako može i za sve edukovati na Guglu i Vikipediji
Re: AW: Ishrana...upozorenja i saveti
Jeli Dragane, ti tako kupujes nove Reno fanove? 
Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2