Zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Zdravlje

Post od nidza »

Mnogo veća zagađenja su bila nekad nego sad. DPF ti čini razliku između Euro 3 i iznad, a pogledaj šta su izbacivali motori koji nisu euro norma. Nažalost ovde se takva kola i dalje voze.

Kamo sreće da na ulicama nema ništa ispod Euro 3.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ma teško da je tako, pogotovo kod nas. Ne sa ovim brojem vozila, samo u glavnom gradu ih ima kao nekad u celoj zemlji.
A i ti sam voziš ćuniranog dizela, a takvih je milion :mrgreen: Sad ti zamisli koliko to čađi pravi a ima euro0 jer si mu skinuo skoro sve što može da se skine da ide što bolje (EGR, DPF i ostalo)

Ivane, znam o kakvoj dominaciji pričaš, ali to je toliko kratko i beznačajno jer takmičenje traje skoro 100 godina a Nemci već kidaju s hibridima.
Dakle, priča je gotova s dizelima svakako.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja još pamtim smrad starih auspuha. U poslednje vreme me retko kad neko podseti kako su mirisala sva kola nekad.

Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

I ja se toga setim ponekad, naročito ako je ispred mene JTD :D

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

To na LeManu je bio vrhunac gluposti pravila.
Pravilo bese da su svim motorima ogranicili snagu i svi su imali isto snage pa je dizel pobedio... (treba mu nesto manje goriva pa je laksi auto).

Ne znam kojoj budali je palo na pamet to pravilo.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ji 4Tze napisao:
Floyd napisao:To ne znam ali recimo u CH ne postoje tako stroga ograničenja kao u DE. Sve što je registrovano, možeš da voziš gde hoćeš.
Zato što, pretpostavljam, na tehničkom proveravaju sve živo, ne ofrlje kao kod nas.
Pa eto, problem je u srpskom zakonodavstvu a ne u dizelima.

Činjenica je da su plug in hibridi sa R4 turbo benzinskim motorom u osnovi budućnost. To nisu ni dizeli a ni V6 benzinci od 500ks.

S druge strane, ta budućnost neće skoro tako da opušteno :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Dobro bre, hajde prekinite sa tim mrsomudjenjem. Tema je zdravlje a ne kako mali Perica zamišlja budućnost auto industrije.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Smaraš.

Emisija izduvnih gasova itekako ima veze sa zdravljem ali jesmo malo skrenuli van teme i ako je početak diskusije bio potpuno ontopic.

Neka admini prebace ovu diskusiju u odgovarajućoj temi.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Da, ja smaram a vaši motivi da diskutujete o emisiji izduvnih gasova su tu baš zbog naslova teme, nemaju nikakve veze sa kompleksima "moja piša je veća nego tvoja".
Jbt napišem da imam problem i pretplatim se na temu da dobijam obaveštenja kad neko nešto napiše, na početku mi par forumaša da vrlo značajna i lična iskustva i onda krene mudrovanje o tome ko je koga pobedio na reliju i koliko koji motor ide/troši. Au jbt...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pa šta si i očekivao na auto forumu? :kezo:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Realno :mrgreen:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Izvinjavamo se :)

Modovi banujete petrolhead-ove koji useru svaku temu :D
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa napisao ti je starac sve, ja sam pomenuo jedan od mogući uzroka svega toga. Kada su vam krenule alergije?

"Osobe koje muči alergija na polen često su osetljive i na pojedine namirnice koje sadrže delove antigena slične onima koje se nalaze u polenu, ustanovili su grčki stručnjaci. Istražujući došli su do zaključka da kod osoba alergičnih na polen ambrozije postoji 50 odsto verovatnoće da su alergične i na banane, dinje i kruške. Osetljivi na polen žitarica imaju 50 odsto verovatnoće da su alergični i na paradajz, kivi, lubenicu i dinju, dok kod osetljivih na polen korova postoji 40 odsto verovatnoće da su alergični na boraniju, cikoriju, divlji radič i bosiljak. Osetljivi na polen breze imaju 70 odsto verovatnoće da su alergični na krompir, šargarepu, jabuke, breskve i koštunjavo voće"
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Koliko dugo traje ispitivanje da se ustanovi na šta si konkretno alergičan? Koliko sam čuo, to ispitivanje ne može da se vrši kad si pod reakcijom tj kad ti alergija već krene? Ako je tako onda ću ga i ove godine verovatno propustiti :glavomuzid:

Što se tiče ovih vezanih alergija, konkretno za ambroziju nisam u problemu jer bananu pojedem 3 puta u godinu dana a krušku i pogotovo dinju ne bih mogao da okusim ni za 50e. Ali treba prvo da saznam na šta sam konkretno alergičan, jer mi neki simptomi baš i ne liče na ambroziju.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Osnovno testiranje ima dve seanse bockanja. Posle toga se ide u detaljnije analize kada se pokaže reakcija a nešto...recimo kada se testira korov, onda posle toga ide test na 5-6 različitih korova da bi se tačno znalo.

Testiranja su dobra, ali ponekad daju nelogične rezultate (pokaže se reakcija na nešto što uopšte ne izaziva simptome alergije ili obratno slaba reakcija na nešto što nekog muči) i ne treba ih shvatiti ni kao 100% pouzdane, a pogotovu što su rezultati promenljivi...jedne godien reakcija bude jaka, druge slabija.
Odgovori