Ma sipao sam na vise pumpi. Uglavnom po Beogradu, ali bilo je i van.trojanac napisao:Gde sipaš? Meni taj protok zavisi od pumpe.
Jos odavno sam primetio i prijavio Vladu, al kao neka nek utvrdim dali je definitivno do auta ili nije.
Ali je do auta.
Evo cist primer od sinoc: Tocio sam za 2000. Kada sam stigao na nekih 15xx iza mene je stao pug 206 da tanka (sad ce ispasti da izmisljam, ali stvarno je bilo) za 500din. Aj sto je ista pumpa, nego je i "aparat" isti sa dva creva. Jedno menu drugo njemu. I nju se natankalo tih 500din dok je meni bilo na nekih 18xx. Bas sam namerno pratio.
Znaci da je meni ventil propustio kolicinu od nekih ~300din dok je njemu od 500. Znaci primetno sporije. Al kao nije to neko vreme, tj ta razlika od 200din. No ako se prebaci u procente ispade da mi je za 40% iz nekog razloga slabiji protom.
A priznacemo svi da 40% nije zanemarljiv procenat. Pa kad se uzme koliko je to vise vremena na vecim kolicinama koje se toce...
Sad bi bilo najpametnije da se nakanim i odem do Vlada. Problem se sam nece otkloniti, a ako ga opet potisnem... Imam ja jos ~7500km da kotrljam do onog redovnog servisa gasne instalacije. Pa kad se uzme koliko cu ga puta jos do tada tociti...
@Saša meni je boca 47l tako da moze tu "para" da stane. Ali sa ovim Rumunom ipak ne mogu preci ni 500km sa punom bocom. Cak mi fali nekoliko desetina kilometara da dohvatim tu brojku. Stalno zedan.