Ja sam do detalja istetirao Here drive+, Nokia navigacioni softver koji ide ekskluzivno za Lumia telefone i evo nekih utisaka:
Sam softver ima malo cudnih odluka kada je kalkulacija rute u pitanju, uma da odvede naokolo iako ima kracu varijantu mada, tek juce sam promenio u podesavanjima na izbor krace rute, bio je podesen na "balansirano" sta god to znacilo.
Mape su perfektne, vec sam pomenuo da je Navteq u pitanju a i prilicno sam siguran da ih je Contrast radio, POI tacke vrhunski odradjene, ogranicenja brzine u cm, bukvalno se menja onog momenta kad prodjes pored znaka i samo jedno jedino ogranicenje nije pokazao a testirao sam i u Visnjici, Becmenu, Ugrinovcima, Beskoj i td...
Cak sam i saznao da pokazuje kucne brojeve iako nema opciju kao Igo da ih biras posebno nakon izbora ulice, sto me je i bunilo u pocetku medjutim, kada ukucam broj u nastavku imena ulice navigacija vodi gde treba
Sve u svemu prezadovoljan sam, prvi put imam telefon gde je navigacija pouzdana u smislu da uvek nadje signal i pre nego sto ukucam ulicu, da nema problem kao sa igo-om da se zbuni kada se dve ulice sa istim imenom u pitanju ili navigon koji ume da se zbuni sa rekalkulacijama ili odvede u skroz kontra smeru dok ne dodje sebi