Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
BobRock
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Octavia 1.9 TDI A5 FL,Kia Ceed 1.4 2014

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od BobRock »

U Batajnici BS auto (na trecem semaforu od ulaza u Batajnicu desno, i onda druga levo na cosku je perionica) oprao sam sva 4 vozila odozdo, ne možete da verujete koliko je ispalo rizle, bukvalno za jednu kofu :o ne znam koja je cena posto sam prao preko firme, ali mislim da nije vise od 500 din sa komplet pranjem spolja i unutra.
Korisnikov avatar
Miki
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2012, 11:12

Post od Miki »

^
Miki napisao:Što se tiče pranja odozdo, ima auto perionica u Batajnici, kod groblja.
Nalazi se kod pijace, posle pumpe na ulazu u Bataju, druga desno, druga levo, na cosku.
Oni su super :doubleup: , kome je blizu, evo deo mog posta od ranije.
Slika Slika
Korisnikov avatar
Miki
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2012, 11:12

Post od Miki »

Opet ja, oprao sam kola :klanjamse: .
Bio sam u Žičkoj negde oko 16 : 45 i nisu mogli da me prime zbog gužve.
Cene :
pranje iz kanala = 400 din.
pranje iz kanala + pranje spolja = 1050 din.
Posle sam se vraćao Južnim bulevarom i nađem na
http://www.portal-srbija.com/automobili ... nice/laki/
pranje iz kanala = 500 din.
pranje iz kanala + pranje spolja = 800 din.
Na kraju sam tu i oprao auto, eto da prijavim još jednu perionicu sa kanalom, a usput imate informacije o cenama :pivo: .
Slika Slika
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:05
Garaža: Audi

Post od Nemanja »

Ma daj 1050 kinti za pranje spolja i iz kanala. Pa ono pranje pod parom kosta manje nego to.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Sto te cudi cena?
Ako rade sa pravim stvarima i po normalnom postupku uopste ne cudi cena (samo spolja)
Naravno smatram da je previse ukoliko vreme trajanja pranja je npr. 20 min.
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:

Post od Nemanja »

Koje god sredstvo da koriste (sampon), pranje je pranje, tu nema filozofije velike, niti imaju neke velike troskove po tom pitanju. Jedino sto je bitno da se koristi vise sundjera koji nisu puni peska (mada je to malo tesko) i tehnika brisanja automobila. Po meni bi takva pranja +1000 rsd, trebala da posle odredjenog broja pranja menjaju sundjer, a ne da ga koriste dok se ne raspadne.
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Post od FitnessGuy »

Danas sam vozio auto na prvo pranje nakon ovog zimskog talasa. 350 din je spolja i unutra. Nema kanala. Ne znam da li i da razmišljam o kanalu s obzirom na to da sam samo jednom isterao auto po snegu....
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nemanja napisao:Koje god sredstvo da koriste (sampon), pranje je pranje, tu nema filozofije velike, niti imaju neke velike troskove po tom pitanju. Jedino sto je bitno da se koristi vise sundjera koji nisu puni peska (mada je to malo tesko) i tehnika brisanja automobila. Po meni bi takva pranja +1000 rsd, trebala da posle odredjenog broja pranja menjaju sundjer, a ne da ga koriste dok se ne raspadne.
Prvo, sredstva za pranje kola (profesionalna) nisu uopste jeftina.

Sampon je tu najmanji trosak, ali imas bezkontaktno sredstvo, sredstva za ciscenje enterijera, sjaj za gume, sjaj za plastiku, eventualno ciscenje felni...

Perionica u kojoj perem radi iskljucivo sa Ma Fra prozivodima, i znam koliko se trose...
A, sinteticki sundjeri su najbolji kada se "razgaze" jer mozes lepo da operes svaki detalj. Kad je nov, kao da peres ciglom...

Oko 500 kinti je ok cena za komplet pranje (bez podnog, voska itd) u Beogradu.
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:

Post od Nemanja »

Ma ok razumem ja za ta sredstva i komplet pranje sa usisavanjem, brisanjem i mazanjem enterijera, al ovde naplacuju spoljno pranje bez voskiranja sa podnim 1050 rsd, mnogo je.

Sto se tice sundjera mislio sam da ga ne koriste za sve delove od tockova do krova. Po meni bi trebalo da izdvoje jedan za tockove, drugi za branike pragove i ostale delove kola u visini branika i treci za haube, krov, vrata iznad branika...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Dal si lud :kezo:

Auto peres u krug od krova na dole... A, kada se naprska bezkontaktnim i ispuskira dobro, ne ostane ni ispod lajsne prljavo...

A, naravno da ce da ti naplati to sto silazi u kanal i zajebava se s tvojim autom... Mozda je 1000 malo mnogo, al to se radi jednom godisnje..
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Tako se pere po pravilu, jedan sundjer za gornji jedan za donji deo automobila. Jedna kofa za ispiranje druga za samponiranje a 'sundjeri' treba da budu od jagnjece vune(to sam video u gang landu da ima da se kupi). Naravno kod nas ne postoje perionice koje bi se pridrzavale ove tehnike.

http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... php?t=4637
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:

Post od Nemanja »

Jbg, izbegavam ta bezkontaktna sredstva zbog boje, mada sam ih koristio par puta od MaFra i nije bilo ostecenja.

Hehe, pa da u krug od gore ka dole, al menjam sundjere. :) Mozda ce neko reci da sam lud, al kad perem sam svoja kola imam jedan sundjer za felne, drugi za donji deo kola i treci za haube i gornji deo (gornjim delom smatram iznad one lajsne na vratima), a sad jos cujem da je to pravilna internacionalna tehnika. :presrecan: Cak kad brisem auto koristim 3 krpe. :kezo: i perem ih cesto tokom brisanja. Samo da mozete da vidite face mojih drugar, koji me gledaju kao budalu, jer mi treba dobra 3-4 sata da sredim i operam auto spolja i iznutra, hehe, al posle toga moze da se jede sa haube. :mrgreen:

Jedino sto nemam ove rukavice od jagnjece vune, al moracu da kupim bar jednu, za pocetak, za gornji deo automobila. :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Meni su za full pranje toplom vodom + podno + voskiranje uzeli 1700 rsd :oops:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Nuki
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2012, 19:21

Post od Nuki »

Miki napisao:Opet ja, oprao sam kola :klanjamse: .
Bio sam u Žičkoj negde oko 16 : 45 i nisu mogli da me prime zbog gužve.
Cene :
pranje iz kanala = 400 din.
pranje iz kanala + pranje spolja = 1050 din.
Posle sam se vraćao Južnim bulevarom i nađem na
http://www.portal-srbija.com/automobili ... nice/laki/
pranje iz kanala = 500 din.
pranje iz kanala + pranje spolja = 800 din.
Na kraju sam tu i oprao auto, eto da prijavim još jednu perionicu sa kanalom, a usput imate informacije o cenama :pivo: .

Jesi li siguran da su ti rekli da je spoljno i pranje iz kanala 1050 din? Ja sam bio preksinoc tamo (pred kraj radnog vremena, oko pola osam, nije bilo nikog) i ukupno me izaslo 845 din (445 spolja i iz kanala 400). Meni je i to izgledalo malo preskupo s obzirom da se u kanalu zadrzao cini mi se manje od 5 minuta, al sto rece NexT to se radi jednom godisnje. Inace, ostatak su momci bas extra odradili, sva stakla prebrisu i spolja i iznutra, sve pragove, plasticne okvire svetala u gepeku, gume isto necim premazu... Inace u pitanju je bezkontaktno pranje.

Edit: Sad videh, kakav sam jubilarac, upravo sam poslao 20 000-tu poruku foruma, a pre neki dan postadoh 200-ti clan :mrgreen:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

:bravo: za jubilarni post. :)
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori