Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Crna Gora kolima

Post od nikaragva »

Mozda su imali neku dojavu, pa kontrolisali.
Ni ja nikad nisam dobio crevnu infekciju, ni u Crnoj Gori niti bilo gde drugde.
Dok npr. moj drug, cim ode negde od kuce, sav se zasere.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Nisam ni ja mada je buraz pre 12-13 god bas nagrabusio,proliv, povracanje, temperatura.
Od tada svaki put kad dodje s plaze zukne jednu rakiju,da spere prljavstinu :)
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Bogami i mene nisu dirali prelazio sam više puta nisu pravili problem valjda vide renault i bajkeru suzuki pa znaju kulturni vozaci :)

Послато са GT-I9105P користећи Тапаталк 4 Бета
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ftj napisao:Priroda jeste bila blagonaklona što se tiče prirodnih lepota ali što se tiče uslova za život ja ne mogu da zamislim teže prirodno okruženje od CG. Osim relativno male obale i Podgorice koja je u dolini, sva ostala mesta su bukvalno izgrađena na stenama i prosto je neverovatno da i ova današnja infrastruktura funkcioniše toliko dobro. Kad živiš u Pg, ako misliš da odeš negde kolima bukvalno ideš u misiju da bi prešao relativno malu kilometražu.

Inače i ja svake godine kažem nikad više u CG al iz raznih razloga skoro svake godine odem.
i ja sam mislio slicno, a onda sam bio u severnoj africi i bliskom istoku i video da moze i mnogo gore...pre tri meseca sam bio u jordanu, koji cak ni naftu nema, da prostite vukojebina sa 20tak km obale crvenog mora i nista vise, i furaju turizam samo tako, besni hoteli, ronilacki kampovi, izleti... kad se hoce moze se...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

BAJKER napisao:I ja sam isao 3x pa me nikada nisu gledali. Zavisi od carinika do carinika odnosno policije, 2x mi nisu ni dokumenta trazili na CG granici samo su odmahnuli rukom da prodjem dok kod nasih uvek sam morao dokumenta da im dajem.

ako ides na bjelo polje, pa ovamo u srbiju kod gostuna, tu su nasi zesca govna!!! uvek nesto pregledaju i sve te zagledaju kao da si svercer, a meni npr je tu selo od granice 10ak km, i poznato prezime, i opet pitaju gde ces. muka mi je od njih. Cale se sa jednim svadja i opterao ga u pm. koliko su bezobrazni nekad.
Slika
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

nikaragva napisao:Mozda su imali neku dojavu, pa kontrolisali.
:plusone: Verovatno si bio lose srece pa naleteo sa istim autom za koji su imali dojavu. Ja sam sto puta prelazio tu granicu i nikakvih problema sa Crnogorcima nisam imao izuzev jednom kad nam je bio spreman odbor za docek :policajac: :mrgreen:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

pirose krimose :kezo:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Upravo sam se vratio iz Cg. Zeznuo sam se u povratku - umesto da idem preko Rudnika i Topole, produžio sam za Ljig, računajući da je radni dan i da nema gužve. Kad posle 15-tak km sve staje i ne vidi se gde se završava kolona. Radovi u toku i propušta se naizmenično, tako da sam tu izgubio 15-20min. Od prevoja na rudniku do nbg mi je trebalo 2 sata, a u odlasku sam išao autoputem pa preko Topole i tad je trebalo sat i po, tako da sam bez veze putovao pola sata duže sada.

Inače u CG sam imao i jedan susret sa policijom u povratku. Dosta sam se kilavio iza nekih kamiona i kad sam ih naposletku obišao krenuo sam malo opuštenije da vozim. Dolazim do jednog mesta gde je znak za 40, i baš komentarišem u sebi kako je znak bezveze jer ta krivina može da se prođe 70 normalnom vožnjom. Kad posle krivine mali pravac i pandur sa radarom.

- Dobar dan, išli ste 79 gde je ograničenje 40
- au, nisam ni video znak (stvarno sam tu već zaboravio da sam ga video 2 minuta pre, to sam tek posle vratio film)
- tu je loš kolovoz pa je zato 40. Što žurite tako
- pravac, nema nikog, tuc muc...
- imamo 3 mogućnosti - da vas pošaljem kod sudije za prekršaje, da idete da uplatite 70e pa da se vratite sa uplatnicom... ili da vas pustim :)

Tu je bilo još par standardnih pitanja, vidi da bih se opasno smorio da me pošalje da sa malom decom hvatam krugove - i pusti me! Probao sam i da ga častim

on: au, pa znate da to ne sme...
- znam, ali mi činite veliku uslugu
- neka, izvolite dokumenta

Eto jedno pozitivno iskustvo.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

super je crnogorska policija :doubleup:
pisao sam vec, i mene su pustili, nisu hteli nista da uzmu iako sam im nudio, preticao kolonu na punu (lazu nije kolona bilo je samo 2-3auta koji su isli 40kmh :mrgreen: ) i vozio bar duplo preko ogranicenja... vracao se iz kotora u becice oko 3h, nisam znao da rade i nocu :kezo: mada je puna linija postavljena debilno, na pravcu...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

grujicd napisao: Inače u CG sam imao i jedan susret sa policijom u povratku. Dosta sam se kilavio iza nekih kamiona i kad sam ih naposletku obišao krenuo sam malo opuštenije da vozim. Dolazim do jednog mesta gde je znak za 40, i baš komentarišem u sebi kako je znak bezveze jer ta krivina može da se prođe 70 normalnom vožnjom. Kad posle krivine mali pravac i pandur sa radarom.

- Dobar dan, išli ste 79 gde je ograničenje 40
- au, nisam ni video znak (stvarno sam tu već zaboravio da sam ga video 2 minuta pre, to sam tek posle vratio film)
- tu je loš kolovoz pa je zato 40. Što žurite tako
- pravac, nema nikog, tuc muc...
- imamo 3 mogućnosti - da vas pošaljem kod sudije za prekršaje, da idete da uplatite 70e pa da se vratite sa uplatnicom... ili da vas pustim :)

Tu je bilo još par standardnih pitanja, vidi da bih se opasno smorio da me pošalje da sa malom decom hvatam krugove - i pusti me! Probao sam i da ga častim

Eto jedno pozitivno iskustvo.
Da nije to bilo posle kanjona Morace onaj deo kada se popnes pa je ogranicenje 40 a ima pravaca gde moze lepo da se pegla 60 i vise, tu su mene bili zaustavili jer sam se davio iza kamiona u koloni kada sam video da se put razdvaja na dve trake za spora i brza vozila laknulo mi pa sam ga stisnuo po gasu, medjutim to nije dugo trajalo vec je ponovo bila jedna traka sa glupim ogranicenjem i policijom pored puta, takodje sam prosao samo sa opomenom :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ovo je bilo malo posle Mojkovca.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Danas prosao rutu ka Crnoj Gori, da bacim izvestaj.

Beograd-Mladenovac-Topola-Rudnik - Standardno, nema guzve neke posebne, jos nije sezona. Pandura nije bilo, sem u Topoli gde su saobracajni Punto i neki raspali Audi sa rotacijom zaustavili saobracaj da neka tetka izadje iz Krajslera 300C i pazari paradajz od dede koji valja isti na ulici. True story.
Ostatak Ibarske do Prijepolja - Bez promene, nema radova na putu, nema guzve, nema policije
Granicni prelaz - Kotrlja se korov na vetru, zadrzavanje minimalno
Pljevlja-Zabljak-Savnik - Vrhunski put, policija se da videti u selima gde je ogranicenje 40, van naselja ih nema. Moze da se pegla 120 ko nista
Savnik-Niksic - Posto mi je ovo jedna od milijih deonica, ocekivao sam da ce neko njemacko auto na dizlo da mi se usere u zivot vozeci 7km/h ispred mene, tako da sam bio vise nego prijatno iznenadjen pojavom Type R Civica 8gen ispred mene na usponu. Malo nas je kocio autobus, ali se lepo peglalo kad smo ga obisli. Fino vozio covek, mada je iz njegove perspektive to verovatno bilo "sacu da iskuliram najstrasnije i da vozim ko penzos" fazon, a iz moje "vidi ovog finog gospodina u Hondi kako vozi adekvatnim tempom da ja istripujem kako smo tu negde po performansama" fazon. Rastali se u Niksicu, lep mu provod zelim.
Ostatak do Boke - Odlican put, mosh se vozi kolko oces.

Suma sumarum - krenuo u 10:00 sa parkinga, usao u dvoriste u 18:15. Ukupno nesto manje od sat vremena u pauzama, vrlo sam zadovoljan tempom. Prosecna brzina 70, potrosnja 6.5 (ovo je za ceo put, imam i po deonicama al me mrzi da prekucavam jer je sve slicno). Naj faktor brzine u poredjenju sa prethodnim godinama je izostanak guzve - nidje ljudi, ukupno video 5 kamiona na putu. Primetan je porast vozacke kulture, ili je mene usralo da vozim kad i svi fini ljudi, ali jedva da sam imao neki los utisak. Crna Gora ima mnogo bolje puteve od nas, bar ovo sto sam prosao. Na moru sve raskopano, kao i svake godine. Benzin 1.4 pa navise koliko sam uspeo da vidim, tociti u Srbiji.

Zelim S-maxa 2.5 turbo...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kakve su ti impresije za Mladenovac - Topola - Rudnik pravac?
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Ja idem za dve nedelje, jedva cekam.
Super ti je brzina, dobro si to peglao.
Danas nije bila prevelika vrucina, to isto znaci na ovim duzim putovanjima.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

To Šavnik - Nikšić neka nizbrdica ?
Odgovori