Nemački premium okršaj-bitka za prevlast

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Skoda Octavia 2014. 1.2 TSI

Post od NexT »

jovanvuk napisao:
Kolega , vidim da se razumeš i da imaš u vlasništvu nekoliko Mercedesa . Ne želim ovim putem da osporim apsolutnog i neprikosnovenog prvaka premijum segmenta automobila jer vidim da se E klasa održava za par desetina evra što je svakako kvalitetno i dobro , ali odgovori mi samo jedno . Da li je Mercedes sem te treće štopaljke (koja je uzgred budi rečeno veoma veliki nedostatak ako ne radi ) rešio problem trule limarije na W211 i na W211ph2 ? Jer istini za volju video sam na triple X primera E klasu W210 prisutnost rđe na svim mogućim mestima i oko vrata i na srpovima blatobrana i da ne nabrajam... Verovatno su inženjeri prenabregli ovaj problem sa limarijom i rešili da se uhvate u koštac sa nedostatkom te treće lampe , što je verujem bitnije. Uostalom ko smo mi obični smrtnici da o tome sudimo.

Vlasniku garaže se izvinjavam na offu ...
To si ti sad kao pokusao da me prozivas? :)
Ili bi da objasnis kako je Audi veci premium?

Rdja je sa w210/w203 dosla i otisla. Pokusali su da frikombinuju sa nekim limom, ali ispalo je kako je ispalo... Odrazilo se na prodajne rezultate i imidz, ali su sredili problem sledecom generacijom. Nije ostavilo vece posledice, i dalje se prodaje bolje od Audija.

Ako te zanima jos nesto, pitaj slobodno, uvek sam rad da pomognem vlasnicima precenjene Skode da razumeju tehnologiju Mercedesa, bar koliko sam upoznat sa istom. :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kad se švabe svađaju oko rđe na kolima, prajsles.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ovi vlasnici Audija tako vole da potvrde predrasude koje ljudi gaje o njima...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

NexT napisao:Nije ostavilo vece posledice, i dalje se prodaje bolje od Audija.
Nemoj tako na pamet, daj neke podatke. Koliko se secam poslednjih 3-4 godine BMW vodi u pordaji, Audi je na drugom mestu, dok je Mercedes tek treci.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
jovanvuk
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2015, 23:30
Garaža: Q5 40TDi Quattro, Meredes A klasa W169
Kontakt:

Post od jovanvuk »

NexT napisao:
To si ti sad kao pokusao da me prozivas? :)
Ili bi da objasnis kako je Audi veci premium?

Rdja je sa w210/w203 dosla i otisla. Pokusali su da frikombinuju sa nekim limom, ali ispalo je kako je ispalo... Odrazilo se na prodajne rezultate i imidz, ali su sredili problem sledecom generacijom. Nije ostavilo vece posledice, i dalje se prodaje bolje od Audija.

Ako te zanima jos nesto, pitaj slobodno, uvek sam rad da pomognem vlasnicima precenjene Skode da razumeju tehnologiju Mercedesa, bar koliko sam upoznat sa istom. :)
A zašto odma misliš da te neko proziva , niti ti u Mercedesu imaš deonice kao ni ja u Audiju . Pa ako sad jedan drugog nadmudrimo ovde na forumu koja je marka bolja imaćemo veći konto na računu . Ne, upravo suprotno . A drago mi je da si realan čovek pa si priznao da Merc ima problem sa limarijom i ne samo sa tih par modela. Interasntna ti je ova kovanica ,,precenjene fabrike iz Mlade Boleslave,, baš sam se nasmejao , hvala na iskrenom odgovoru u svakom slučaju .

prestajem sa oftopikom ovde kod čoveka u garaži ...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Prilicno je jasno kako si napisao mail :)
Samo to...
djidji
Reactions:
Pridružio se: 29 Okt 2014, 18:21

Post od djidji »

Uz sav respekt prema Vasim skupocenim automobilima Skoda nema cega da se stidi, Laurin i Klement svoj prvi auto napravise 1905. i ceska industrijska tradicija zasluzuje samo respekt, pa tako i masine iz Mlade Boleslave.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

I pravili su leteći tanjir za naciste. To ne smemo zaboraviti!
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Dusan napisao:
NexT napisao:Nije ostavilo vece posledice, i dalje se prodaje bolje od Audija.
Nemoj tako na pamet, daj neke podatke. Koliko se secam poslednjih 3-4 godine BMW vodi u pordaji, Audi je na drugom mestu, dok je Mercedes tek treci.
Nisam detaljisao, a i nije ozbiljna diskusija da bih se cimao da trazim podatke... Dragvorl je kacio pre par dana statistike u EU, premium segment je bio odvojen. Jedino gde se Audi bolje prodavao je bio A3. Sve ostalo su se smenjivali Mercedes i BMW. BMW je svakako na globalnom nivou najjaci, ja sam vise pricao za EU.
E i S su najprodavaniji u segmentu (S ubedljivo), a verujem da je C na trecem mestu jer je tek predstavljen prosle god.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Nemački premium okršaj-bitka za prevlast

Post od dragvorl »

Postavicu opet da se ne bi pausalno iznosile ocene. Evropa (EU+EFTA ako ne gresim) i US statistike.
U Evropi E segment BMW i MB skoro izjednaceni za zadnje 2 god, Audi malo kaska, D segment BMW najbolji pa sa nesto vecom razlikom MB pa Audi, godinu pre su bili obrnuti. U najvisoj klasi MB drzi suvereno prvo mesto.
U USA je Audi u prodaji jos dosta slabiji, treba ulagati u marketing, na cemu vidim da ne stede (poslednje sto sam video u filmu 50 nijansi sive). S klasa i ovde drzi ceonu poziciju. U E segmentu MB malo bolji od BMW. Ovde ima malo sezonskih oscilacija u zavisnosti koliko je svez model, sa tim uvek treba racunati.
Prikačeni fajlovi
us.jpg
eur.jpg
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

A kada sam ja rekao da audi nije ni blizu cenjen kao mb i bmw u americi hteli da me proglase ludim na drugom forumu...

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Nemački premium okršaj-bitka za prevlast

Post od ADrei »

jel i bentley nije cenjen posto se manje prodaje?
audi je premium marka, ima VW koji ce da juri broj prodatih primeraka :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Poslednja izmena od ADrei u 21 Feb 2015, 12:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pa ni u Evropi nije...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

U evropi vidim da audi ima vise prodanih primeraka od bmwa i merca, ako ima neka statistika na svetskom nivou.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori