Formula 1 - sezona 2015

Formula 1, WRC, Moto GP i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Formula 1 - sezona 2015

Post od AcaKayak »

nidza napisao:Ubedljivo najtiša vozila na stazi su F1 bolidi. Neverovatno koliko su tihi i koliko čudnih zvukova proizvode na kočenju i pri prolasku kroz krivinu. TV to apsolutno ni trunku ne prenosi. Motori su toliko tihi da se čuju slikovi kako bubnje po asfaltu.

GP2,3 i Poršei prave daleko bolju zvučnu atmosferu. Grmi cela staza, sa bilo koje pozicije na stazi se čuju sve vreme i tačno znaš kad će da naiđu. Kod F1 se prvi zvuk čuje kad ga već vidiš, eto toliko su se utišali. :)

Ranije je formula bila toliko bučna da sam ubeđen da se na drugom delu staze čula više nego poršei kada prolaze pored tebe. Jednostavno je zvuk bio toliko nestvarno bučan da je to neverovatno, kakvi crni koncerti i slične stvari, ono je baš bila granica bola.

Mislim da bukvalno da zatvoriš oči i prođu ti na stazi jedno pored drugog formula i taj porše da ga ne bi ni skontao da je tu. Baš mi je žao što su je osakatili, ja recimo više nemam motiv da idem to da gledam, niti bih sada nekome preporučio. Ranije je to bila jedna od must do stvari.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Slika

Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

Kuzma to je samo Q1 Slika

M9
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

U vidi stvarno, hvala. ivo:

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Geza napisao:Volkswagen close to buying Red Bull F1 team
http://www.bbc.com/sport/0/formula1/34297046

German car giant Volkswagen is close to agreeing a deal to take over the Red Bull Formula 1 team, says BBC F1 chief analyst Eddie Jordan.

The agreement would see VW buy the team and build its own engine, while Red Bull continues as a major sponsor.

Jordan says a VW engine would not enter F1 until 2018 and Red Bull would use Ferrari power in the interim.

The team will split with current engine partner Renault after this season, ending their contract a year early.

"Red Bull and VW have been in on-and-off talks for more than a year and I understand that the fundamentals of a deal for the sale of the team have been agreed," said Jordan.

"An arrangement whereby VW would take it over, becoming the fourth major manufacturer in F1, and Red Bull would continue to enjoy the high profile that comes from a major sponsorship suits both parties."

It is not clear which of the VW Group's brands would be promoted in F1, although Audi is the favourite. The company also owns the Porsche, Lamborghini, Bugatti, Bentley, Seat and Skoda marques.

Red Bull, the four-time constructors' champions, are struggling to match Mercedes and Ferrari

Red Bull boss Dietrich Mateschitz told his company's Speedweek website on Friday that his team's split from Renault was concluded "a few weeks ago".

He said using a Ferrari engine would be "a very acceptable solution for the next two or three years" but a contract with the Italian company was not finalised.

Any VW deal would represent a triumph for Martin Winterkorn, the chairman of the VW board of directors, in an internal power struggle.

Winterkorn has agreed the deal with Mateschitz and the drinks giant's motorsport adviser Helmut Marko, Jordan says.

VW and Red Bull have long-time links and are currently partners in the world rally championship.

BBC Sport understands Winterkorn agreed a deal to buy out Red Bull last winter but the plan was vetoed by former VW Group chairman Ferdinand Piech.

Piech was ousted in a boardroom power struggle and resigned in April.

In May Marko said: "If we don't have a competitive engine in the near future, then either Audi is coming or we are out."

Red Bull team principal Christian Horner has consistently denied that the team have held talks with the VW Group.

He told BBC Sport in June: "There has been no dialogue with VW or Audi."

On Thursday and Friday at the Singapore Grand Prix, Marko and Horner repeated the threat that Red Bull would quit F1 if they did not get a strong engine.
Ovo bi bilo odlicno za F1, sto vise fabrickih timova!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

AcaKayak napisao:
nidza napisao:Ubedljivo najtiša vozila na stazi su F1 bolidi. Neverovatno koliko su tihi i koliko čudnih zvukova proizvode na kočenju i pri prolasku kroz krivinu. TV to apsolutno ni trunku ne prenosi. Motori su toliko tihi da se čuju slikovi kako bubnje po asfaltu.

GP2,3 i Poršei prave daleko bolju zvučnu atmosferu. Grmi cela staza, sa bilo koje pozicije na stazi se čuju sve vreme i tačno znaš kad će da naiđu. Kod F1 se prvi zvuk čuje kad ga već vidiš, eto toliko su se utišali. :)

Ranije je formula bila toliko bučna da sam ubeđen da se na drugom delu staze čula više nego poršei kada prolaze pored tebe. Jednostavno je zvuk bio toliko nestvarno bučan da je to neverovatno, kakvi crni koncerti i slične stvari, ono je baš bila granica bola.

Mislim da bukvalno da zatvoriš oči i prođu ti na stazi jedno pored drugog formula i taj porše da ga ne bi ni skontao da je tu. Baš mi je žao što su je osakatili, ja recimo više nemam motiv da idem to da gledam, niti bih sada nekome preporučio. Ranije je to bila jedna od must do stvari.
Ja cu sigurno da idem opet. U tom spektaklu tokom trkačkog vikenda ima daleko više od zvuka F1. Za 10 godina nijedan sportski auto više neće da zvuči kao nekad.

Formula je slično zvučala 80tih, možda još i tiše, pa niko to danas ne spominje. Baš me zanima kako su tad govorili. :-)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Luda i dosadna trka istovremeno.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Interesantno je koliko na stazama gde motor ne dolazi do izražaja, Mercedesa nema nigde.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Nije to u pitanju. Setup nisu mogli da nadju ps su gume bile van optimalnih radnih temperatura.

Sent from my LG-D838 using Tapatalk
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Misliš pritisak u gumama nisu mogli da nađu?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Biće zanimljivo ako su im performanse popustile zbog strožije kontrole pritiska guma. Možda su im namerno odradili hendikep da sezona bude zanimljivija.

Svakako pitanje šampiona teško može biti dovedeno u pitanje. Videćemo u Japanu sledeće nedelje.

Tapatalk
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Uglavnom, polako stičem utisak, da Rosberg ne bi postao šampion ni da se trka protiv sebe samog.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

perfiko napisao:Misliš pritisak u gumama nisu mogli da nađu?
Ne. Bas kako napisah. Setup auta nije omogucavao vozacima da drze gume u optimalnoj temperaturi, koja je na ovoj stazi u uskom rasponu. To sa pritiskom nije bas toliki problem. Mislim izgubili su 2 sekunde u kvalifikacijama. To nije samo jedna stvar.

Za Rosberga, steta sto sedi u tom autu. Neko drugi bi pravio sou na stazi. On ni da pokusa. Ma ni nagovestaj.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Slazem se sa vama u vezi Rozberga, on bese ima ugovor i za sledecu sezonu?
Odgovori