52. Međunarodni salon automobila - MSA (OICA) 20-29.03.15.
- ivke74
- Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
- Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross
Re: 52. Međunarodni salon automobila - MSA (OICA) 20-29.03.1
E ja cu sajam posetiti u sledecu subotu da pogledam sta ima zanimljivo.Da li ima neki manji terenac za oko 10000e.
Ja sam bio juče. Stigao sam oko 10:10 i sve je bilo OK još jedno sat vremena. Posle je nastala velika gužva, i da nisam došao ranije, ništa što me zanimalo nebih ni mogao da vidim.Darko napisao:Ako neko ide danas na sajam nek napise da li je velika guzva i da li se isplati ici nedeljom?
A zanimala me Kia Ceed i Auris. Kod Kie ipak se primećuje nešto niži nivo kvaliteta izrade. Recimo, rukohvati za zatvaranje prednjih vrata kod svih primeraka krckaju kad se uhvate rukom. Takođe, spoljne kvake se po malo klimaju. Ona piano plastika unutra mi sve manje deluje kao dobra ideja, jer je sva u otiscima prstiju... Auris mi je ostavio lep utisak. Zvuk zatvaranja vrata je kao kad zatvaraš frižider. Jedva se čuje. Unutra sve utegnuto. Sedišta kod izloženog Style modela su jako lepa i udobna. Takođe, i plastika unutra je bolja u tom paketu. Ono što ne valja je što se proizvodnja aktuelnog modela privodi kraju i prodavac mi reče da više nema biranja i kombinovanja, već prodaju samo ono što je već napravljeno. Rekao mi je da u luna paketu ipak nema el podizača pozadi iako na sajtu toyote piše da ih ima. Takođe, nije znao koji je tip zadnjeg vešanja u kom paketu. Sve u svemu, jedino što mi se malo manje sviđa kod izloženog Aurisa je instrument tabla...
Najjači utisak mi je ostavila prodavačica Suzukija, koja sve vreme tvrdi da izložena Vitara ima 4x4 pogon i da sve to košta 12 800€ . Kad sam je konačno ubedio da mi dâ cenovnik, ispostavilo se da cena naravno nije ta, a ona je rekla "Pa to je isto"

Sve u svemu, ne kajem se što sam putovao 280km u jednom smeru

- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Malo trziste, mali dileri, tako da je sajam, ako cemo biti realni, i iznad ocekivanja. Ne mogu sebi mali diler i da priuste stetu, tako da je taj neprijatni mazdin prodavac ili pod pritiskom ili je suvlasnik.
Superb je vec prvi dan kad sam bio imao veliku ogrebotinu na srednjem stubu.
Ako hocete da razgledate utomobile, dogovorite se sa drustvom da podelite troskove i odete na vec salon poput zeneve. Tamo sednete u porse gt3 i niko vas ne dira. Odes na jaguarov stand i zlostavljas tada jako sveze xj i xf, nigde nikoga. Jedino gde nisam mogao uci je fantom, jer sam bio u farmerkama, a na ferarijevom sam se smorio jer su pustali u krug po par ljudi pa mi se nije cekalo.
Sad ce neko reci da je dosao da kupi automobil, a ne da dira egzotiku. Ako uzmemo u obzir da je prosli mesec prodato 1000 i kusur automobila (pitanje je i koliko su fizicka lica), lako je zakljuciti da 90% pravih kupaca dodje na sajam samo da zavrsi posao.
Inace, jeste istina, onaj megane rs je sav prekriven risevima, bas neprofesionalno. Bolje da su stavili zuti ili beli ako im vec ne ide odrzavanje automobila.
Superb je vec prvi dan kad sam bio imao veliku ogrebotinu na srednjem stubu.
Ako hocete da razgledate utomobile, dogovorite se sa drustvom da podelite troskove i odete na vec salon poput zeneve. Tamo sednete u porse gt3 i niko vas ne dira. Odes na jaguarov stand i zlostavljas tada jako sveze xj i xf, nigde nikoga. Jedino gde nisam mogao uci je fantom, jer sam bio u farmerkama, a na ferarijevom sam se smorio jer su pustali u krug po par ljudi pa mi se nije cekalo.
Sad ce neko reci da je dosao da kupi automobil, a ne da dira egzotiku. Ako uzmemo u obzir da je prosli mesec prodato 1000 i kusur automobila (pitanje je i koliko su fizicka lica), lako je zakljuciti da 90% pravih kupaca dodje na sajam samo da zavrsi posao.
Inace, jeste istina, onaj megane rs je sav prekriven risevima, bas neprofesionalno. Bolje da su stavili zuti ili beli ako im vec ne ide odrzavanje automobila.
Nisi smeo da probas da sednes? XDXepoj87 napisao: U petak nije bila ograda oko Amg gt s, ja sam zavirivao lepo unutra.
Ja seo na kratko, posle su pajserima morali druge ljude da odvajaju od vrata xD
A ta mlada dama kod Vitare mi je drugarica... Nije preterano bistra

Ne, rekla mi je hostesa da sednem, ali me mrzelo
Sedeo sam u s63 amg.
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Pa ne znam, jeste prosli mesec prodato nesto vise od 1.200 automobila ali koliko sam citao to je ipak pad prodaje u odnosu na isti mesec prosle godine za nesto vise od 5%, ako iz te cifre izuzmemo komercijalni program onda dolazimo do procenta pada prodaje od preko 11%. I opet je pitanje kako bi izgledali podaci kada bi i iz te cifre izuzeli sluzbene kupovine.schonenk napisao: Sad ce neko reci da je dosao da kupi automobil, a ne da dira egzotiku. Ako uzmemo u obzir da je prosli mesec prodato 1000 i kusur automobila (pitanje je i koliko su fizicka lica), lako je zakljuciti da 90% pravih kupaca dodje na sajam samo da zavrsi posao.
Ja licno sam pre sajma pretresao skoro sve sajtove svih proizvodjaca, pri tome gledajuci i koji modeli ove godine prestaju da se proizvode, ocekivao neke akcije za takve modele usled rasprodaje nekih centralnih lagera i sl.,konkretno za Tiguana i A4, medjutim izlozene su samo najopremljenije verzije po cenama bezmalo kao da su premijere. Takodje nasao sam i objave nekih modela na sajamskim akcijama koje mi po ceni, motoru i spisku opreme na papiru odgovaraju i ocekivao sam da ako je nesto na sajamskoj akciji da ce i biti izlozeno na sajmu, da vidim kako to na papiru odaje utisak uzivo. Mogu ja da obilazim i salone, ali onda odem pa pogledam jedan, pa kada opet nadjem vremena drugi, pa kada pogledam sve opet moram da se vratim na onaj prvi jer su mi se utisci u medjuvremenu izmesali i onda mi je zgodno da odem na sajam gde to mogu da obavim sve na jednom mestu a onda odem u salon i zavrsim posao.
Valjda se to tako radi, odes na sajam obidjes sve sto ti se svidja, ako treba vratis se do pojedinih modela i po nekoliko puta, dobro se raspitas oko svih uslova, prikupis materijal i ponude i onda saberes utiske, dobro razmislis, odlucis i odes u salon da zavrsis posao. A ne da trosim silno vreme i novac obilazeci salone da bi na kraju cekao sajam da na sajmu zavrsavam posao.
Takodje sta ako meni nesto promakne, pa se ni ne setim da odem na sajt nekog proizvodjaca ili u njegov salon pa ni ne saznam da mozda neki model koji bi meni bio interesantan moze povoljno da se kupi. A ovako kada je izlozen na sajmu naprosto naletis na njega i kazes juuu pa vidi i ovaj, ovo skroz fino izgleda a meni nije ni palo na pamet.
Sa druge strane, kod nas kupaca koji imaju lovu i tacno znaju sta hoce i.....pa ne mogu reci ne pitaju za cenu....ali ih ne interesuje da li ekvivalentna konkurencija nudi isto to za manje ili nesto bolje za isto novca, vec samo odu na sajam da zavrse posao, ima u promilima. Lupam, ja volim A3 i rado bi njega kupio pre A klase i Serije 1, ali ja ne znam koji je to profil kupaca koji ode na sajam i bubne 26.000 evra za njega ako za iste pare BMW nudi Seriju 3 sa boljim motorom istom takvom opremom a pri tom za klasu veci auto.
Ponavljam, sa aspekta nekog imidza sajam je veoma uspesan, ima brdo premijera, ekskluziviteta i sl. i za ljubitelje koji dolaze da slikaju, pipnu, sednu i sl. je pravo osvezenje, ali sa aspekta trenutnog negativnog trenda prodaje novih automobila u zemlji i sveopste ekonomske krize i stanja u zemlji mislim da je skroz pogresno koncipiran.
Poslednja izmena od gavran u 22 Mar 2015, 13:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Posto vec vise puta pominjes A4 i pominjes kako cena ne valja - nije mi bas jasno koje si cene gledao i koji cenovnik?
Cena je reda velicine 8-10k evra niza od "regularne". Koliko bi ti hteo da bude niza?
Cena je reda velicine 8-10k evra niza od "regularne". Koliko bi ti hteo da bude niza?

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Nisam siguran da li je bas cena toliko niza od regularne ali neka i jeste tolika. Njega i dalje racunaju 28.000 evra po cenovniku za osnovni model, koliko mi je objasnjeno od strane prodavca oni imaju svega 2 ili tri modela na lageru i to su S line verzije sa najjacim motorima, automatskim menjace, pogonom na svim tockovima, kozom i sta ti ja znam, njihova regularna cena mozda jeste preko 40 i nesto hiljada evra i oni se sada prodaju za 34-35 hiljada.
E a ja bi taj osnovni od 28.000 evra sa tim popustom o kome pricas
, tome sam se nadao 
E a popust vazi samo za te sa lagera, znaci ako hoces da narucis cene su te regularne pa mi eto krivo sto nemaju par tih osnovnih na lageru koje bi dali ne mora sa takvim popustom ali za jedno 22.000 evra
E a ja bi taj osnovni od 28.000 evra sa tim popustom o kome pricas

E a popust vazi samo za te sa lagera, znaci ako hoces da narucis cene su te regularne pa mi eto krivo sto nemaju par tih osnovnih na lageru koje bi dali ne mora sa takvim popustom ali za jedno 22.000 evra

Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Lepo si ti to smislio 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
74000e rekla mi je promoterka na sajmu kada sam bio u cetvrtak.steva_anya napisao:Kakva je Alfa 4C uzivo? Kol'ko para?

Da, 74000e.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Jako gotivim 4c ali smatram da je cena sumanuta.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Cena nije normalna.
Inace, u Zenevi, ako si iz Srbije ne mozes da sednes u superautomobile.
Inace, u Zenevi, ako si iz Srbije ne mozes da sednes u superautomobile.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Zenevska konvencija, ljudska prava 
Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100