Kupovina novog automobila
Re: Kupovina novog automobila
To je nekad bilo jasno navedeno u saobraćajnim dozvolama - 5 vrata ili 4 vrata. Primer - zastava 101 vs 128
Zveroljube updejtuj nas 

Ma vec 90% znam sta hocu, samo ne lomim preko kolena dok ne probam i Rapida.
Koliko sam razumeo Tipo vs Rapid?
Koliko je samo Tipo bolje urađen auto. Sasvim druga klasa.
Tapatalk
Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Prvo je Rapid klasa za Logana, a onda Tipo za Rapid.
Ako je dve klase, ili poluklase, iznad Logana, gde tačno pripada?
Ako je dve klase, ili poluklase, iznad Logana, gde tačno pripada?

- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Sta je sa onom pricom da je tipo oko 9k na nekoj akciji? To onda ispada dobra kupovina novog auta?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Tipo se takmici sa Octaviom, a tu je Octavia klasa za njega.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Pa po ceni je valjda egal sa Rapidom.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Имам једно потпитање...
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ako je dilema Tipo 1.4 benzinac vs Rapid 1.2 TSI, uopste ne bih gledao Tipa. Ja sam gotovo resio da kupim Tipa. Test vozilo, jako mala kilometraza SVE od opreme. Otisao sam na test voznju. Vozio sam ga po Kosutnjaku.........nasao sam jako lepa mesta za odmor, priroda izgleda predivno, nagledas se ko covek, posto ides jako sporo, doduse malo bol u desnoj nozi jel stiskas pedalu gasa kao ludak ali to nista ne pomaze.
Tipo je jako lep auto, enterijer je super, sve na mestu, ali taj 1.4 ni u ludilu. Nikada gori motor u zivotu probao nisam. Cak je losiji od Hyu/Kia 1,4 atmo koji je takodje lenj, ali daje neki znak zivota makar kad se dooooobro zavrti. Ovaj ni to. Cak ni za penzioner vozace nije preporucljiv. Bruka i sramota sta stavljaju kao osnovnu motorizaciju.
Ja sam iz ocaja otisao i probao Skodu i to Fabiu 1.2 TSI. Bukvalno nisam ocekivao nista. Zamislite kada 7 dana za redom testirate nova vozila i bukvalno SVAKI se vuce kao prebijen. Nisam mogao da verujem da ovaj mali motorcic ide normalno. Nista ekstra, nista brzo, samo ide..............pa nema prostijeg objasnjenja....normalno. Slucajno sam saznao da Rapid Spaceback uopste i postoji jer ja generalno ne podnosim VW grupu tako da pojma nemam sta je aktuelno, ali ajde ovo je Skoda pa moze da prodje. Jeste unutra 50 nijansi sive, doduse moj je iz taze serije tako da ima hrom detalja unutra, i jos par sitnica. Meni licno motor predstavlja najbitnijiu stavku. Pre cu uzeti moderan turbo-benzinac nego atmo dinosaurusa u svojoj 158 inkarnaciji. Enterijer prezalim jer mu nista osim malo vise boja ne fali. Ako bas nesto smeta porucim zamenim i to je to.
Tipo je jako lep auto, enterijer je super, sve na mestu, ali taj 1.4 ni u ludilu. Nikada gori motor u zivotu probao nisam. Cak je losiji od Hyu/Kia 1,4 atmo koji je takodje lenj, ali daje neki znak zivota makar kad se dooooobro zavrti. Ovaj ni to. Cak ni za penzioner vozace nije preporucljiv. Bruka i sramota sta stavljaju kao osnovnu motorizaciju.
Ja sam iz ocaja otisao i probao Skodu i to Fabiu 1.2 TSI. Bukvalno nisam ocekivao nista. Zamislite kada 7 dana za redom testirate nova vozila i bukvalno SVAKI se vuce kao prebijen. Nisam mogao da verujem da ovaj mali motorcic ide normalno. Nista ekstra, nista brzo, samo ide..............pa nema prostijeg objasnjenja....normalno. Slucajno sam saznao da Rapid Spaceback uopste i postoji jer ja generalno ne podnosim VW grupu tako da pojma nemam sta je aktuelno, ali ajde ovo je Skoda pa moze da prodje. Jeste unutra 50 nijansi sive, doduse moj je iz taze serije tako da ima hrom detalja unutra, i jos par sitnica. Meni licno motor predstavlja najbitnijiu stavku. Pre cu uzeti moderan turbo-benzinac nego atmo dinosaurusa u svojoj 158 inkarnaciji. Enterijer prezalim jer mu nista osim malo vise boja ne fali. Ako bas nesto smeta porucim zamenim i to je to.
Ima dosta Fiata 500L 1.4 benz u taksiju (razumeo sam da Zveroljub hoce taj motor).
Razgovarao sam sa nekoliko njih:
- Zadovolji su autom
- Nema kvarova u prvih 100 000
- 1.4 Benz je ok za grad, ali je tako dizajniran da trosi ulje
- Nagrubo, valjda negde oko litar izmedju servisnih intervala ali najbolje da se ovo proveri.
Posle sam tu informaciju dobio od osobe koja vozi isti auto, a nije u taksiju.
Cisto info, mozda znaci.
Razgovarao sam sa nekoliko njih:
- Zadovolji su autom
- Nema kvarova u prvih 100 000
- 1.4 Benz je ok za grad, ali je tako dizajniran da trosi ulje
- Nagrubo, valjda negde oko litar izmedju servisnih intervala ali najbolje da se ovo proveri.
Posle sam tu informaciju dobio od osobe koja vozi isti auto, a nije u taksiju.
Cisto info, mozda znaci.
Ja Tipa, posle losih rezultata na Crash testu, stvarno ne bih razmatrao.
Ima SEAT neku akciju za Toledo za one koji su razmatrali Rapida. Fin je taj Bussines paket, mada je auto plastika fantastika.
http://www.seat.rs/media/Kwc_Basic_Down ... p-2016.pdf
Tapatalk Post
Ima SEAT neku akciju za Toledo za one koji su razmatrali Rapida. Fin je taj Bussines paket, mada je auto plastika fantastika.
Tapatalk Post
4 zvezdice, familiy car bez 5 zvezdica ne treba uzimati. Nisam ni proveravao ovo jer sam mislio da se podrazumeva da auto danas (bar od C segmenta pa navise) ima 5 zvezdica.Markoni napisao:Ja Tipa, posle losih rezultata na Crash testu, stvarno ne bih razmatrao.
Tapatalk Post
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Pa toledo je rapid. Isti djavo. Samo je pitanje sta koja ti se znacka vise svidja.
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
Pa znamo da je isti valjda. Samo oni koji bi da kupe treba da razmotre ko sta nudi i za koliko para.
Tapatalk Post
Tapatalk Post