Poliranje / Voskiranje

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
matrix
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2015, 23:08

Re: Poliranje / Voskiranje

Post od matrix »

pozz drugari ja sam zoran iz n. sada i nov sam na forumu pa se izvinjavam ako sam pogresio rubriku mada pise poliranje i voskiranje,naime kupio sam ekcentricnu masinu za brusenje i polirku obicnu 2500rpm, i nameravam da ispoliram auto akrilna je boja posle vise od mesec dana guglanja kupio sam fareclu G3 i mleko 3M crveni cep na nagovor prodavca i sa tim nameravam da radim e sad neznam gde da kupim vodene smirgle na cicak 125mm p 2000 i p 3000 i sta bih jos trebao posle p 3000,i posto polirka nema potenciometar da li je 2500rpm previse?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Zasto zelis da smirglas ceo auto?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Zorane, nemoj postavljati isti post u dve teme. Ukoliko neko nesto zna odgovorice ti u jednoj temi, samo sacekaj malo. Drugi post sam obrisao.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
matrix
Reactions:

Post od matrix »

znaci skroz je matirao komplet i imam na tri mesta da se zafarba pa hocu celog da ga izjednacim i ujedno da nije mat...jer ce odudarati nova farba od stare...
matrix
Reactions:

Post od matrix »

aha izvinjavam se...

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Nisam ekspert, ali koliko znam to se sve resava samo agresivnijom pastom i to je to. Ima i profesionalaca ovde u tom poslu pa ce ti vec reci oko detalja.
matrix
Reactions:

Post od matrix »

aha ali kazu bez brusenja nije pravo poliranje a sad kad se vec nisam dovoljno raspitao vec sam sve kupio pa...sad sam skontao I VIDEO ovo UREDI...izvinjavam se nov sam pa...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

A da prvo pazaris neku olupanu haubu na otpadu za sitne pare pa probas na njoj?
matrix
Reactions:

Post od matrix »

paaaa neznam nisam o tome razmisljao,mogu da probam na caletovom autu :loool:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Mislim da brušenje ne ide mašinski. Posebno ako ne znaš. I sa polirkom se desi iskusnijima da progore lak i boju a kamo li sa brusnim papirom ma koliko bio fin.

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

No, no, no, no, no.

Ne se igras sam sa tim stvarima.

Cak ni poliranje ti ne bih preporucio sam da radis, postoji realna sansa da sje*es boju, posto lak svakako nemas...

Kvalitetne rotacione polirke imaju obavezno potenciometar i pocinju od 500-600 obrtaja. 2500 je svakako previse, pogotovo za pocetnika...
matrix
Reactions:

Post od matrix »

ok ali pokusao sam danas i mogu vam reci da izgleda fantasticno s tim da sam uzeo list p 2000 i p 3000 pa rucno,a poliranje sam masinski sa ovom od 2500rpm polirkom i posle 20tak min tretmana kocke 40x40 na haubi video sam svoje zube :loool: ,mada kada se prelama svetlost imaju neke tackice neznam sta je to...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

To bi sad valjalo zastititi nekim voskom. Mada si trebao da sacekas toplije vreme za tu zanimaciju po meni.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
WEST 014
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 14:46

Post od WEST 014 »

Ne znam koju si tehniku koristio, ali su svakako velike sanse da su ti ostali tragovi smirgle, hologrami i sve sto dobar broj ljudi ne vidi :D. Takodje ta masina od 2500rpm, ako zaista moze da ostvari te obrtaje pitanje je samo kada ces probiti boju, pogotovu akril. Masina mora kretati kako je napisano od 500-600rpm i u praksi se retko ide preko 2000rpm. Tu G3 retko ko osim farbara vise koristi, a opste je poznato kako farbari poliraju. Pasta jako prasi i radi se sa vodom, znaci kao da ste okrecili auto i sve oko njega posle odradjenog panela. Usput je jako gruba i ostavlja haos za sobom, ako se radi sa rotacionom masinom. Po prici kolega sam cuo da nova paleta Farecla pasti radi sasvim ok. Sto se tice 3M crvenog cepa, u pitanju je glaze. Znaci nikakvo ili skoro nikakvo abrazivno dejstvo, sto ce reci to sto G3 ostavi za sobom, teska epizoda da ce Glaze da ukloni. Nesto ce svakako da maskira i to ce trajati par pranja. One koji pocinju ili sami zele da urade svoj auto uvek savetujem da uzmu 3M program, zato sto je dostupan a odradi ok posao. Mada ga ja ne koristim. Znaci u tom slucaju bi islo 3M FC+, 3M EF+ pa 3M UF SE. To je neki redosled, mada ako ne ostavis holograme zadnju mozes i preskociti. Masinsko kao i rucno brusenje laka ne preporucuje se pocetnicima. Ako je bas zapelo, treba biti jako pazljiv. Ne ici ispod p2000, kvasiti vodom stalno, ne pritiskati, koristiti uvek nosac smirgle. Takodje jeftine smirgle zaobilaziti, jer mogu lepo zivot da zagorcaju..
matrix
Reactions:

Post od matrix »

jao druze u pravu si danas probao haubu i izgleda da sam preterao,aj mi molim te reci po bojama cepova ove 3m paste posto neznam gde da kupim po siframa ovo sto si napisao i ako nemaju na merenje to sto si napisao onda neznam sta cu,sa koliko obrtaja da radim brusenje ekcentricnom masinom p2000 i radim i cini mi se da je kao platno nije klasicna vodena smirgla p2000 kao smirdexova,jer sad kad sam poceo da jedem G... idem do kraja... :-| 5 puta sam procitao ovo sto si napisao pa ja sam radio sve kontra :glavomuzid:
Odgovori