Auto sedišta za decu
Re: Auto sedišta za decu
Dosta zavisi i od vozila, neka imaju zadnje sedište horizontalno skoro, a neka imaju mali nagib. Isto sedišta u dva auta napravi drugačiji položaj detetu.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto sedišta za decu
To i jeste fora. U Audiju je taman mozda bi moglo malo zavaljenije kad spava.
U Golfu 4, Pezou 207 je bas nagnuta.
Zato i kazem da je ograniceno sa stelovanjem i da je mana. Nista ih ne bi kostalo da su produzili taj opseg.
U Golfu 4, Pezou 207 je bas nagnuta.
Zato i kazem da je ograniceno sa stelovanjem i da je mana. Nista ih ne bi kostalo da su produzili taj opseg.
Npr. ja u Golfu imam problem jer mi sediste,kad ga montiram i stegnem kako treba, stoji nagnuto u stranu. Ima nazad kao neke kadice a baza sedista je sira od njih i kad stegnem jednostavno sklizne u stranu i nakrivi se.
Koliko te izaslo?dag81 napisao:Ja sam ceri uzeo Recaro Young Sport crno. Odlucio se za njega zbog izuzetnih bocnih stranica po celom boku sedista, i sto joj je oko glave sundjer koji ne dozvoljava da joj glavica ide levo desno.
Mane dosta je kabasto, veliko i nije za manja auta. I mozda nedostaje za bar jos jedan stepen da se obori za ugodnije spavanje na duzem putu. Mada cera je prosle godine odlicno podnela put od 850km.
Jel si ovde uzimao ili negde preko?
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Ja sam za pocetak uzeo iso fix bazu i Peg Perego Primo Viaggio SL do 13kg, a mogu i na kolica da nabacim kad idemo na kraci put da ne vucem cela kolica nego samo okvir.. Ima odlicno drzanje za glavu i dobro podesivo po visini.
- dag81
- Kontakt:
Blau,
Ma nesto sam izmuljao pa sam dobio VP cenu od uvoznika. Isao na pricu da hocu da pocnem da ih distribuiram, posle krenuo da sirim pricu i stvarno hteo da krenem da prodajem ali sam odustao od toga.
Redovna je oko 24-25k bila pocetkom prosle godine.
Ma nesto sam izmuljao pa sam dobio VP cenu od uvoznika. Isao na pricu da hocu da pocnem da ih distribuiram, posle krenuo da sirim pricu i stvarno hteo da krenem da prodajem ali sam odustao od toga.
Redovna je oko 24-25k bila pocetkom prosle godine.
Gde deca drže noge na tim 18-36kg sedištima? Vidim da za neka ima da se dokupi oslonac, u suprotnom noge jednostavno vise. Nisam siguran koliko bi se to svidelo detetu.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Pa vise jašta, kako kad sedi na stolici ili krevetu. Jedino što nezgodno može da bude jeste kada je sedalni deo sedišta duži od sedalnog dela sedišta za dete pa se noge žuljaju
- dag81
- Kontakt:
Kako gde, pa na naslonu prednjeg sedista.nidza napisao:Gde deca drže noge .

Ja sam sa Maxi Cosi cabriofix sedistem bio prezadovoljan ali ce uskoro izgleda biti vreme da kupim novo, jer mi mali ne lezi kako treba, ima 69 cm i 7.5 kg ( na poslednjem merenju pre mesec dana) i cini mi se posto je dugacak da mu nije udobno. Neka preporuka za ono vece do 18 kg?
Apsolutnodag81 napisao:Kako gde, pa na naslonu prednjeg sedista.nidza napisao:Gde deca drže noge .

9-18 Kiwi gde sad sedi ima onu nogu napred, što je treća tačka oslonca. Ispred je platforma gde drži noge, kad ih ne drži na naslonu. 
Primetio sam da ta opcija nedostaje kod sledeće kategorije, ima samo ISOFix na 2 tačke i pojas.
Tapatalk Pro

Primetio sam da ta opcija nedostaje kod sledeće kategorije, ima samo ISOFix na 2 tačke i pojas.
Tapatalk Pro
Iz tog razloga sam prebacio sedista iza suvozaca 
Non stop su me odgurivali nogama. Pa nikako nisam mogao da odspavam ko covek

Non stop su me odgurivali nogama. Pa nikako nisam mogao da odspavam ko covek

Slobodno ostani na Maxi Cosi-ju. Mislim da se sledeći model zove Toby. Ja sam bio zadovoljan, a sada je kod MC-ja pa i on može da iznese utiske. Stvar koja mi se naročito dopala je jako visoka baza tako da dete sedi visoko i može lepo da gleda napolje.nenad.fil napisao:Ja sam sa Maxi Cosi cabriofix sedistem bio prezadovoljan ali ce uskoro izgleda biti vreme da kupim novo, jer mi mali ne lezi kako treba, ima 69 cm i 7.5 kg ( na poslednjem merenju pre mesec dana) i cini mi se posto je dugacak da mu nije udobno. Neka preporuka za ono vece do 18 kg?