Saveti u vezi kupovine
Re: Saveti u vezi kupovine
Jesu li otklonili taj problem na kasnijim serijama?
Otklonis ga ti. Nije neka drama. Ja sam kod strica na Insigniji to preventivno zamenio cim sam mu je dovezao iz DE.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ja sam trebao da uzmem 2012 godiste, to je u sustini isti model kao i 2010, za njega je i dalje vazilo, ne znam da li su na FL to ispravili. Ima na forumu prepiske oko toga, moze da se nadje. Ako se dobro secam, propadanje tu izaziva prekidanje regeneracije DPFa, odnosno u karteru valjda imas tad mesavinu ulja i dizela i to nagriza semering. Kako na kraju nisam uzeo insigniju, a i ne vozim dizele, uzmi ovo sa rezervom.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Našao sam bio jedan aktuelni Audi A5 u Nemačkoj, ali nisam mogao da organizujem transport/uvoz u ovoj situaciji, tako da sam tu priliku propustio, auto se prodao, a ekvivalentni primerci trenutno na sajtu mobile.de su osetno skuplji.
Sada sam se malo ohladio od Audija, pa su mi zanimljivi BMW 5 G30 i E klasa W213.
E klasa je nešto jeftinija za jednako opremljen primerak i nešto sam bliži njoj.
Izbor sam sveo na Audi A4, A5, BMW 5 i W213.
Deluje mi W213 kao najbolji izbor kada se uzme u obzir uloženo/dobijeno, ali ne znam kako se vozi, kakva je na volanu, prethodnu preFL sam vozio i u odnosu na Audi kojeg vozim ima volan kao Pežo Bokser, a i nije me nešto oduševila udobnost.
Šta vi kažete, da li je neko za Audi?
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Sada sam se malo ohladio od Audija, pa su mi zanimljivi BMW 5 G30 i E klasa W213.
E klasa je nešto jeftinija za jednako opremljen primerak i nešto sam bliži njoj.
Izbor sam sveo na Audi A4, A5, BMW 5 i W213.
Deluje mi W213 kao najbolji izbor kada se uzme u obzir uloženo/dobijeno, ali ne znam kako se vozi, kakva je na volanu, prethodnu preFL sam vozio i u odnosu na Audi kojeg vozim ima volan kao Pežo Bokser, a i nije me nešto oduševila udobnost.
Šta vi kažete, da li je neko za Audi?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk
-
- Pridružio se: 10 Nov 2019, 12:51
Jos nisam pronasao nesto sto mi se uklapa u budzet a da je u stanju kakvo zelim. Za sada ne zurim, ali ako se ovako nastavi moracu spustiti kriterijume. Mahom sa slika provalim okvirno stanje, ali ovaj oglas mi je privukao paznju pre svega zbog boje, a onda i zbog opreme. Znam da sigurno nema te kilometre, ali vozacevo sediste nije pohabano mnogo niti ista drugo. Pa da proverim da li neko vidi nesto sto mi je promaklo? I ima li neko iskustva sa ovim auto placom(placem, kako vec)?
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... 20-hdif-xt
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... 20-hdif-xt
Super očuvan za navedenu kilometražu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Zašto unapred znanje da nema te kilometre, na osnovu čega?
Ja ne vidim iz opisa ili slika osnov za to pa pitam jer kilometraža je taman prema proseku za privatan auto prema godinama.
Ja bih bez predrasuda pogledao...
Ja ne vidim iz opisa ili slika osnov za to pa pitam jer kilometraža je taman prema proseku za privatan auto prema godinama.
Dobro izgleda a dobra i oprema i boja
-
Pa nekako računam da ko je kupio 2.0 dizel sa 140 konja i punom opremom nije uzeo da prelazi 15-ak hiljada godišnje. Naravno uvek ima izuzetaka. NIje mi problem kilometraža, nju nikada ni ne gledam zbog velikog broja mahinacija, a znam da ti motori mogu preći mnooogo više. Nego čisto ovako da se posavetujem oko stanja sa slika pre nego što odem na plac. Ako ga ne prodaju do tada jer nemam vremena ovih dana da odem.ljubitelj napisao: 16 Sep 2020, 21:05 Zašto unapred znanje da nema te kilometre, na osnovu čega?
Ja se baziram na statistici, prosečni privatni auto registrovan u Nemačkoj prelazi nepunih 12.000km godišnje, uz tendenciju opadanja svake godine pa što noviji auto to se očekuje manja predjena kilometraža.
Ljudi preko uzimaju automobile bez mnogo gledanja na KS i sam motor a dobra oprema se podrazumeva da se bira ko nije finansijski inače ugrožen. Auto je u Evropi potrošna roba, pogotovu ta ekonomik kategorija cene.
Druga je stvar što se ka nama usmerava uglavnom ono što je tamo otpisano, nije više za registraciju ili treba neki skuplji remont pa se dobije takoreći po ceni na kilo otpada. Takvi su često baš podosta izvozani ali i atraktivni po ceni našima za sredjivanje ovde.
Ako ti se svidja mislim da ne treba mnogo da čekaš, dobri primerci se brzo prodaju a ovaj deluje da je takav.
Jedino što primećujem da su zadnje kočnice za remont ali to je sitna para ako je sve drugo ok.
Ljudi preko uzimaju automobile bez mnogo gledanja na KS i sam motor a dobra oprema se podrazumeva da se bira ko nije finansijski inače ugrožen. Auto je u Evropi potrošna roba, pogotovu ta ekonomik kategorija cene.
Druga je stvar što se ka nama usmerava uglavnom ono što je tamo otpisano, nije više za registraciju ili treba neki skuplji remont pa se dobije takoreći po ceni na kilo otpada. Takvi su često baš podosta izvozani ali i atraktivni po ceni našima za sredjivanje ovde.
Ako ti se svidja mislim da ne treba mnogo da čekaš, dobri primerci se brzo prodaju a ovaj deluje da je takav.
Jedino što primećujem da su zadnje kočnice za remont ali to je sitna para ako je sve drugo ok.
Ja kupio u novembru 2,0 136ks i prešao oko 15 hiljada.blast beat napisao:Pa nekako računam da ko je kupio 2.0 dizel sa 140 konja i punom opremom nije uzeo da prelazi 15-ak hiljada godišnje. Naravno uvek ima izuzetaka. NIje mi problem kilometraža, nju nikada ni ne gledam zbog velikog broja mahinacija, a znam da ti motori mogu preći mnooogo više. Nego čisto ovako da se posavetujem oko stanja sa slika pre nego što odem na plac. Ako ga ne prodaju do tada jer nemam vremena ovih dana da odem.ljubitelj napisao: 16 Sep 2020, 21:05 Zašto unapred znanje da nema te kilometre, na osnovu čega?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
Kad sam bio kod druga u Nemačkoj, primetio sam da skoro svi voze benzince, kaže dizele uzimaju samo oni koji prelaze puno kilometara godišnje. Na tome baziram mišljenje, ali naravno priznajem da je vrlo moguće da nisam u pravu.ljubitelj napisao: 16 Sep 2020, 23:09 Ja se baziram na statistici, prosečni privatni auto registrovan u Nemačkoj prelazi nepunih 12.000km godišnje, uz tendenciju opadanja svake godine pa što noviji auto to se očekuje manja predjena kilometraža
.....
Što se kočnica tiče, računam da pored velikog i malog servisa moram imati još po nešto za uraditi, ipak je to polovan auto. Hvala za mišljenje i informacije.

Dobro to je ovde u Srbiji, mada i naši preko više vole dizele koliko vidim, posebno ovi bliže domovini jer sa njima idu kući. Ovaj moj drug je daleko pa ne razmišlja o tome, kaže uzeo benzin jer ne prelazi puno.Momčilo napisao: 16 Sep 2020, 23:37 Ja kupio u novembru 2,0 136ks i prešao oko 15 hiljada.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
- AchtungDichtung
- Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11
Jesu benzinci zastupljeniji u Nemackoj, ali u poslednjih nekoliko godina su polovnim dizelima pale cene zbog raznoraznih eko propisa, pa i to mozda objasnjava povoljnu cenu.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Pa kad vise truju od benzinca istog godista.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Савети у вези куповине
Sa tim 1.2TSI sam lično prešao 140.000 i prodao ga pre dve godine. Viđam auto i vlasnika i dalje povremeno. Ne znam koliko je prešao ali je zadovoljan. I to jača verzija sa 105ks. Drugar ima Golfa 7 1.2 sa preko 100.000 pravih, isto cepa bez problema. Originalni set lanca za taj auto je ispod 100€, ruke vrv 50ak, i taj lanac je pravio probleme u početku mada je to ispeglano. Svi problemi tog motora su se ispoljili u garanciji i rešeni su. Ide bolje nego svaki 1.6 dizel i troši isto ili slično.milosfc napisao:Конкретно ми је речено за Сеат Ибизу 1.2ТСИ да су то јако лоши мотори и да он страда већ са 80так хиљада км. За Пежоа и мотор са ознаком ВТИ ми је исто рекао да су лоши мотори.ljubitelj napisao: 10 Mar 2020, 12:40 ‚Ukratko to oko benzinaca, gluposti i toliko proizvodljna generailzacija da nema ni smisla obrazlagati.
Generalne se odavno ne rade i vrlo retko inače nastane potreba za istom bilo kod benzinca bilo kod dizela. Ima svašta nešto što jeste i može biti problem ali to nije generalna reparatura na tim navedenim kilometražama.
Tako da taj brat lupa gluposti.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk