Juče sam uradio čipovanje u Požegi, kod RevoChipa.
Malo je nezgodno naći njihov servis, jer se iz Požege, nastavlja putem koji nosi kao ulica naziv "Tatojevića" a servis je smešten u naselju Gorobilje, koje se sastoji od par ulica/puteljaka od kojih nijedan nema broj, sve su "bb"
Namestio sam GPS da traži ulicu "Gorobilje" i na Google Maps zapamtio gde se sa "tatojevića" odvaja za servis. Kad sam stigao do jedne uočljive drsne krivine, tu je neki Fiat servis, pitao. Tačno su ki objasnili, da pređem neki mostić, videću sa desne strane prodavnicu, malo u brdašcu a odmah tu je i autobusko stajalište sa obapravca puta. Odmah (oko 20m) se odvaja uzan asfaltni puteljak. Zatim sam držao samo levo i na oko par stotina metara ugledao plavi krov RevoChip tuninga, koji sem tuninga radi i servis automobila.
RevoChip je jedna od delatnosti tog servisa
Čim sam došao, osetio sam svu profesionalnost momaka u RevoChipu.
Prema dogovoru sam se najavio za tu sredu u 11. Bio sam tačan, I oni.
Pošto nikada nisam bio u Požegi, jedan od momaka me je extra BMW 530 odvezao u Požegu a ja da im se javim pa da dođu po mene nakon dva sata. Zaboravio telefon u kolima, pa sam se nakon dobrog ručka i malo šetnje, vratio taksijem. Vožnja od oko 5-6km je bila 400din
Ko bude išao tamo, sva preporuka za kafanu Krčma, jako blizu samog centra.
Dakle ovako
Audi A6 2.0 TDI 165,000km 136KS 320Nm, godište 2008
Najpre su momci uradili Dyno test, pokazao sledeće rezultate:

Pošto sam ja u te diagrame gledao pokušavajući da nađem gde su sise a gde je dupe, objasnili su mi ukratko na lep način da sam duduk a zatim i d aje motor u jako dobrom stanju ovako fabrički setovan i prema kolometraži i godištu. Na moje pitanje gde su sise, nastavili su da prčkaju po internetu sa nekim tamo Italijanima...
Nakon sveg podešavanja i prčkanja, ponovo je meren Dyno test.

Sad već "expert" znao sam da i ja vidim razliku, nije bilo teško jer je lepo pisalo 178KS i čak 422Nm, što je naravno izazvalo mentalni aplauz u mojoj glavi (nisam hteo da kvarim momke da se ne uobraze)
Nakon još malo prčakanja, rezultat he bio:
STARO NOVO
134 KS 179 KS
335 Nm 422 Nm
Dakle ubedljivo bolje performanse na papiru. čekao sam momke na "zicer" kad krenem kući, da proverim tu njihovu tvrdnju. Jako lepo su mi upakovali rezultate, efektna folija sa klizećim zatvaračem, ispis diagrama (kolor diagram poslali na mail), reklamni materijal i naravno vizitke. Uspeo sam nekome ko mi je ličio na malo većeg gazdu među gazdama da utrapim moje vizitke za svaki slučaj, na šta je ovaj odgovorio sa kafom i kiselom vodom. Ja nisam imao šta da ponudim, sem jedne olovke kojoj iskače feder ako ne pišem pod uglom većim od 45%, pa sam se pravio blesav u vezi kontra poklona.
Moram reći da su momci zaista profesionalno i korektno odradili posao i da nije bilo pitanja koje sam postavljao (sigurno i poneko glupo) a da mi nisu odgovorili strpljivo i detaljno.
I ja sam profesionalac u svom poslu, pa mi je drago kad vidim mlade ljude kako rade posao bez greške u odnosu prema klijentima. Svaka im čast!
Platio sam 250€ za čipovanje
Usput su mi štelovali xenone. Nisam znao ali sad znam:
Da bi se bixenon štelovao (kratka i duga svetla su dakle u istoj sijalici, ne može se samo šrafiti gode-dole, levo-desno) mora se najpre kompjuterski "otključati" veza između kratkih i dugih svetala!
Inače ona ostaju vezana i pomeranjem samog svetla se ne rešava ništa. Posle se lepo ponovo kompjuterski zaključa podešenost farova i sve ok. Čim odem u GR, vadiću mas' onima iz "ovlašćenog" audi servisa!
Još su mi zamenili sijalicu koja sija po danu automatski, pregorela mrcina baš tog dana.
I na kraju, zamenili su mi i filter vazduha.
Sav taj posao su naplatili manje od 20€ pa je ukupan ceh ispao 270€
Mislim da je to veoma korektna cena i čipa ali i ovih ostalih usluga
Krenuo sam dakle iz servisa i prvo šro sam učinio je da odmah nako polaska, prebacim u drugu brzinu, još kod jako malog broja obrtaja i male brzine. Tu mi se nečipovan motor, redovno gasio, dok je moj stari 2.5TDI vukao kao traktor i ne razmišljajući u kojoj je brzini.
Ovaj moj "novi" motor je vukao isto, nije se ugasio. Dobra vest na samom početku.
Jedva sam čekao da se izvučem na glavnu džadu i "dam mu ga malo po gasu" ne bi li osetio šta sam platio.
Rezultat:
Kad mu u 4. brzini dam gas uzbrdo, auto sada LETI, više i ne prestižem druge automobile kako Bog zapoveda, jednostavno ih preskačem vertikalno! 5. brzina na istom brdu, ranije je pokazivala nedostatak snage, sada grebe uzbrdo ko mačak kad ga pojuri neka džukela!
Čak i 6. ubrzava, naravno ne tako drastično. Na ravnom, sada i petu koristim ponekad kao početnu brzinu preticanja.
Sam utisak u vožnji je jaaako relaksiran, jer imati dovoljno snage pod dupetom je meni jako važno za neke potencijalno kritične situacije.
Takođe prema komjuteru, potrošnja mi je i do 10% manja, mada to tek treba precizno da izmerim, uskoro idem u Sloveniju pa ću tada znati.
Dakle, zaista se oseća jako veliki dobitak i u snazi i u ubrzanju (vidljivi efekat je naravno ubrzanje, koje je sada, što bi klinci rekli "wau")
Tek sada je to pravi Audi, dovoljno snage i obrtnog momenta, sada je pravo zadovoljstvo voziti ovaj 2.0 TDI motor, ali zaista. A i bezbedno je ovakvim autom putovati i preticati kad treba.
Vozio sam Audi 100, Audi 80 jaje, A4 165KS V6 165ks, A6 2.5 TDI V6 155ks - ali ovaj sada je ono pravo. Pun opreme, udoban, elegantniji a snažan i sa respektabilnih 422Nm
Ukratko, oduševljen sam RevoChip tjuningom.
Siguran sam da sam izabrao pravu firmu, mada naravno ne mogu da kažem da ostali ne valjaju.
Za mene, ovih 320km putovanja, je jedno od najefikasnijih, i najberićetnijih.
Za sada toliko, idem da se još malo provozam i uživam