Kojim putem putovati?

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Re: Kojim putem putovati?

Post od Stjepa »

@nidza - ti si onda do sad generalno imao sreće. Jeste da na Kopu nisam bio godinama, ali uspon iz pravca Brzeća je zaista poznat kao problematičniji u zimskim uslovima nego iz J. Banje. Ne zbog vozila (gume, spušten vozila) nego baš zbog nanosa koji umeju biti nezgodniji sa te strane planine, pa putari ne uspevaju uvek da se izbore. Ume taj put biti i po par dana zatvoren za saobraćaj kad napada. Pitomija je ona druga strana palnine.
Ono što je meni zanimljivo jeste da staze B.Reka 1 i 2 koje su sa te "problematičnije" strane planine retko kad rade, baš zbog nedostatka snežnih padavina (ispade da put i staza nemaju veze jedno sa drugim).
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Onoliko puta se peo gore, jedini problem su autobusi :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Po svim mogućim uslovima sam prošao tuda bez problema. Kao što čovek reče, pre su drugi učesnici problem, autobusi pogotovo. Znaju da se klizaju i zaglave samo tako, verovatno zbog neadekvatnih guma. Dešava se da na silaženju naređaju automobile kad ne mogu da se zaustave.

Druga je stvar da bude zatvoren put, tada i ne krećem put Kopa. Uglavnom smo vikendima jurili i koristili svaku priliku da budemo gore, nikad problem. Pre toga naravno konsultacija sa prognozom.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Prilaz preko Brzeća je dosta strmiji, sa jačim krivinama i bez zelenila u odnosu na Jošaničku Banju.
Zato su tu mnogočešći incidenti, a naročiti problem su smetovi koji nastanu u blizini Jarma za sat ili dva.

Međutim, zimska služba je odlična i uglavnom uspevaju da taj pravac drže prohodnim i što je još važnije ljubazni su i javljaju se na telefon pa je moj recept bio da ih uvek zovem sa auto puta i priupitam kakvo je vreme i kakav je put.
Ako kažu da je problematično onda idem na KG-KV-J Banja, a ako kažu da je ok idem na KŠ pa na Brzeće.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Vetar zna opak problem da napravi. Ako je loše vreme odustajali smo od puta. Ako ne može da se vozi od vetra ili magle, tek ne bi moglo da se skija, a nije jeftino zezanje.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Day Walker napisao:Ikarbus otiso u Q? :D
Sa Rabinim motorom!!! :rofl:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Slika
:glavomuzid:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

nidza napisao:Vetar zna opak problem da napravi. Ako je loše vreme odustajali smo od puta. Ako ne može da se vozi od vetra ili magle, tek ne bi moglo da se skija, a nije jeftino zezanje.

Tapatalk Pro
Ako je odlazak na vikend onda ima logike, mada na Kopu moćava ue da počne iznenada i da isto tako prestane. Na Kopu nisam imao problema sa maglom. Magla mi je mnogo gora na Jahorini.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Imam neku fiks ideju, Pariz za NG.

Smestaj imam, najveca dilema mi je prevoz.
Kilometraza nije problem, 1800-1900km po pravcu, velike km po danu mi takodje nisu strane, imam i u Parizu gde da parkiram, samo mi je dilema:
1. zima, tj potencijalno sranje od vremena koje moze da napravi haos
2. guzve zbog praznika

Da li biste se usudili da planirate takvo putovanje kolima?

Problem je sto ako se jako brzo ne dogovori sve, avio karte ce da odu u nebesa, a nece biti ni mesta.

Sto se putovanja kolima tice, imam mogucnost da spavam u Budimpesti, Becu, Frankfurtu, Zagrebu, Ljubljani, Minhenu... Zavisno za koji put se odlucim.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Napravi avanturu. Ja očekujem veće sranje na putevima za Božić, a uvek idem na skijanje negde preko jer je tad najjeftinije na boljim skijalištima. Bude malo gužve u povratku, ali ništa strašno.

Tapatalk
Click
Reactions:
Pridružio se: 12 Apr 2014, 21:53
Garaža: C2 BBO5

Post od Click »

Idi. Ako ti to kaze neko ko je ove godine isao dva puta kolima, onda mi veruj.
Put preko Madjarske je put izbora, jeftiniji je nekih 60-ak evra u jednom smeru.
U odlasku tempiraj spavanje u Frankfurtu (nije ti bas usput ako ides na Madjarsku), a u povratku Bec.
Inace, guzve mogu biti jedino na granici kod Madjara.
Sto se tice vremena, tj, uslova na putu, to ti ne moze niko garantovati.
I da, nemoj preko Brzeca :presrecan: :presrecan:
Najviše nas ubijaju ljudi koji su nam nekada davali razlog da živimo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Koliko košta put tamo i nazad?

TT
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Idi Vianom pa spavaj gde ti je volja. :D
Click
Reactions:
Pridružio se: 12 Apr 2014, 21:53
Garaža: C2 BBO5

Post od Click »

@Heinz
ovo ti je otprilike ovako, iz glave..
Govorim o putovanju preko Madjarske.
Nasa putarina do SU je valjda 570 dinara, Madjarska vinjeta je bila 2000 dinara (za mesec dana, ta mi je bila jeftinija nego da uzimam 2x7 dana, mada ta od 7 dana vazi sustinski 10).
Vinjetu za HU mozes preko neta da uzmes, a mozes i na MOL pumpi, na samoj granici ili u Beogradu. Bitno je da ne uzimas u Madjarskoj, kod onih "lopova i kursadzija" sa desne strane, posle granice.
Vinjeta za Austriju je 8.5 ili 8.7 evra, za Nemacku nemas putarinu. Kroz Francusku je malo ispod 30 evra, mada sam ja isao nacionalnim putevima, em nisam zurio, em mi je lepse da putujem kroz prirodu.
Ako ides na Hrvatsku, Sloveniju, tu su putarine mnogo vise, Hrvatska je 17 evra u jednom smeru, imas Slovenacku vinjetu koja je valjda 15 evra za 7 dana i opet vinjeta kroz Austriju, samo sto sada placas i tunele. Ako ides tuda, imas Karavanke tunel koji placas 7 evra i jos dva tunela, Katschberg i Tauerntunnel, od kojih je svaki po 10 evra. Dakle, samo tu stedis u jednom prolasku 27 evra.
Sto se tice goriva.. Meni je recimo Beograd-Nurnberg trosio u proseku 5.9 litara nafte na 100 km, sa prosecnom brzinom kretanja od oko 110 km/h. Uracunaj u tu prosecnu brzinu stajanje zbog radova i madjarsku granicu, gde ne gasim motor i gde pada prosecna brzina.
E sada, trik je gde sipati gorivo. Posto imam veliki rezervoar i solidnu autonomiju (preko 1200 km), uvek sam birao pumpe van autoputa, koje su jeftinije za oko 20 centi/litru, sto nije za baciti. U Madjarskoj ne stajem i ne sipam, stanem gore negde oko Beca, zbog goriva i fiziologije i onda gore tek kod Nurnberga. Diesel je u Austriji od 1.3 do 1.6, zavisi gde sipate, dok u Nemackoj moze da se nadje van autoputa i za 1.35, u F sam nalazio Total i ispod 1.3 i to premium varijantu.
Sve u svemu, nakupi se troskova.
Najviše nas ubijaju ljudi koji su nam nekada davali razlog da živimo.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Samo ne u Brzeću. :kezo:

Drugar koji je često vozio takvu turu spavao je u nekom selu kod Salzburga.
Širim haos!
Odgovori