Nemam ja uslove za toliki kvalitet, tako da nije bitno.
Axxo jeste bio dobar, al yiffy daleko više pruži za istu veličinu, zato sam i presta sa njega da skidam.
A sve je počelo od ove izjave
Laki021 napisao:
A Yifi bese jedan od najgorih izvora koji mozes odabrati, los kvalitet a veliki fajlovi.
Ja za veličinu od 700Mb u proseku nisam našao bolje, ako ima nek neko napiše. A to da su fajlovi od po 10Gb ludilo bolji ne mora niko da objašnjava.
Nemoj samo da poredite sa fajlovima od po 8Gb, naravno da su oni kvalitetniji, ali šta je recimo kvalitetnije od njegovih 720p koji su veličine 600-800Mb?
Treba tako da da mozes na osrednji hard da stavis umesto 600 filmova 50 "kvalitetnih".
@Delija, heroj
mi ostali koji smo zagovornici velike gustine kvaliteta po MB da se tako duhovito izrazim.
Pa sta vam je bolji gust da gledate film ako imate 5.1 zvuk i iole bolju rezoluciju? Necete videti poentu filma, propusticete koliko bubuljica glavnog lika je sminka sakrila....? Snimak je za svoju zapreminu i te kako kvalitetan, nije drljavi CAM ili screen-er ili TS, vec BR rip doveden na zapreminu nekadasnjeg standarda "DiVX" diska.
Sebek, nisam najbolje razumeo sta si hteo reci, jer ispada da u tvom postu podrzavas, i ne podrzavas kvalitet, ali se nadam da sam skapirao da si me pitao, koja je poenta veceg kvaliteta?
Ako si me zaista to pitao, ne znam da li me zezas, ili si ozbiljan?
Grujicu, da, za to se slazem, smesno je mali snimak.
U sustini, standardni DVD, dakle 480p, sa interpolacijom.
To je daleko od loseg snimka, ali jednako daleko od HD kvaliteta.
I kako mislis nemas uslove? Nemas 5.1, ili nemas full hd monitor?
Uvek ima razlike, na cemu god da gledas, samo je bitno da li ti ta razlika znaci, kao i kod kola.
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Gledam uglavnom na lap topu koji retko kačim na veliki TV, za moje pojimanje kvaliteta yiffy je apsolutno odgovarajući
A zbog neta i mesta na hardu mi je ta veličina optimalna, tako da mi je sveukupno on najbolji izbor, i kad hoću neki film uvek ga tražim prvo direktno na sajtu.
Ja sam rekao, jeste bolji kvalitet release od 8-10GB, ali da li vredi toliko vece zapremine? Naravno da ne. Da bih ja video benifite toga moram da imam kvalitetan panel sa minimum 1080p ili 1440p i dobre 5.1 zvucnike sa pojacalom. Priznaces da je to preterivanje zarad dobijanja bolje percepcije filma.
^Bukvalno,ja vecinom njegove ripove (ili od jos par likova ali slican kvalitet,nema tu neke razlike zbog kojeg bi njega trebalo uzdizati) skidam i to 720p. Meni i slika i zvuk sasvim ok. Poneki skinem 1080p kad znam da je bas dobar film ali retko
sebekkg napisao:Ja sam rekao, jeste bolji kvalitet release od 8-10GB, ali da li vredi toliko vece zapremine? Naravno da ne. Da bih ja video benifite toga moram da imam kvalitetan panel sa minimum 1080p ili 1440p i dobre 5.1 zvucnike sa pojacalom. Priznaces da je to preterivanje zarad dobijanja bolje percepcije filma.
Naravno da vredi. 3 Tb hard kosta manje od 100 evra. To je preko 400 filmova velicine ~7Gb - 4Gb je neka donja granica za 1h audio/video materijala i to 720p (a ne 1080p) sa DTS zvukom. I niko te ne tera da cuvas svaki film koji pogledas.
Film treba gledati onako kako je zamisljen da bude gledan, a ne na monitoru od 20" i sa zvucnicima od tranzistora
Nabavi solidan panel i dobro ozvucenje pa onda mozemo da pricamo o tome da li vredi ili ne
Grujic napisao:Gledam uglavnom na lap topu koji retko kačim na veliki TV, za moje pojimanje kvaliteta yiffy je apsolutno odgovarajući
A zbog neta i mesta na hardu mi je ta veličina optimalna, tako da mi je sveukupno on najbolji izbor, i kad hoću neki film uvek ga tražim prvo direktno na sajtu.
Za laptop je ok, ali tu je i kraj upotrebljivosti.
dragan napisao:evo sad ce delija da nas prosvetli ko ima bolje filmove od ispod 1gb da su boljeg kvaliteta...
Nigde Jer kao sto rekoh taj "kvalitet" nije ni za q. U danasnje vreme nema nikakve potrebe da bude ta velicina.
steva_anya napisao:šta fali.onim 1080 yifi torentima od ~2gb?
Pocetak, kraj i sredina
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Sistem zvucnika za komp od 100e ce vecini, barem da pruzi dovoljnu dubinu filma, onako kako je namenjen, barem da stvori taj surround dozivljaj filma.
Naravno da je preporucljiv sto bolji sistem.
Logitech Z5500 su poslednji zvucnici za komp, a da pruzaju kvalitet nekog osnovnog kucnog teatra, ali su i kostali 500e.
Danas i ne postoje zvucnici za komp, a da imaju neki mnogo dobar kvalitet, i jacinu zvuka.
Za neki kucni bioskop treba sigurno soma evrica, za pocetak, za socijalnu varijantu.
42" TV je neki minimum po meni. Ako se gleda sa 2-3m, moze i 32".
Vecina ovde skida yifi zato sto ima seed-ova na torrentu, i hteli bi da gledaju film za 15 minuta, a ne zato sto im je skladisni prostor problem.
Ja sam ranije, kada sam skidao film od ~10gb za par sati sa sporijim internetom, stavljao ujutru film, da ga uvece gledam, i ostavim da se skida ceo dan.
Sada vecinom skidam filmove od 20+Gb, kada ima tako dobar snimak, sa DTS-HD, a obicno ima za sve novije filmove.
Jednom gledam taj neki film, pa barem mogu da ga gledam kako valja, ako se ima mogucnosti, naravno.
Jednostavno, osecaj filma, i koliko te istripuje, je na totalno nepojmljivom nivou, u odnosu na neki sklj snimak, kao sto je yifi.
Ko nije tako gledao kuci film par puta, ne moze ni da skapira zasto je yifi los.
I ako imam dekoder koji stereo provlaci kroz Pro Logic II, i pravi mi 5.1, to nema veze sa zivotom, i DTS zvukom, cak ni sa obicnim pravim 5.1, a kvalitet slike neuporediv sa nekompresovanim, ili veoma slabo kompresovanim HD-om.
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.