Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od nidza »

methane.master napisao:
nidza napisao: Moj kompromis su blokovi. Ovde spremamo dobru bazu, ni grad ni selo. :-)
Zbog ovog ideš u filter. :D
Figurativno MM, figurativno. ;-)

Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Xepoj87 napisao:Nidzo, kojom magijom tebi treba 30 minuta od Piramide, do Bulevara Kralja Aleksandra?
To racunas po vecoj guzvi?
Meni treba od centra, do Merkatora, 10 minuta po srednjem saobracaju, 20 do Piramide, a ja sam dalji od Vukovog spomenika.
S obzirom da sam isao u Staru Pazovu jedno 30ak puta u poslednje 2 godine, nekada stignem za 45 minuta, a nekada za sat i nesto vremena, kada je guzva.
Desavalo se i za pola sata da stignem, ali je to uz molitvu da nema radara nigde.

Sent from my Sony
Za 15m ne možeš da napustiš NBGD, a ne da stigneš do neke lokacije u gradu kad se obično ide, a još gore, vraća sa posla.

Iz Belvila do Piramide je bez problema 15m povremeno između 5 i 6 poslepodne. Stignem brže samo na težak bezobrazluk i ubacivanje.
Vladapetr napisao:Jedno dete kaže "beeee" jer još ne ume da priča, ostala su tek u planu :mrgreen: U srednju školu gotovo sigurno neće ići u Beograd, sve i da se odlučim na to onda će imati stan u Beogradu.
A o tome da je odrastanje u gradu bolje nego u manjem mestu, stvarno ne bih polemisao. Ovde ne mislim na prigradsko naselje, gde si za sve orjentisan na grad i putovanje, nego na manje mesto koje je celina po pitanju obrazovanja, zdravstva, opštinske papirologije i svega ostalog.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nidzo, ne odgovori ti meni, kuda ides 30 minuta od Piramide, do Bulevara Kr Aleksandra?

Ni ja ne vidim problem da se trosi vreme u voznji do i sa posla, ako to nije kreni, stani voznja.
U principu, meni uopste nije mana selidbe do St Pazove to sto ces putovati pola sata, vec neke druge stvari koje smo prosli u drugoj temi i ne bih opet zapocinjao.

Samo na kraju treba biti realan i ne reci da od Pazove do NBG dodjes za 20 minuta, a sa Vracara do nbg, za 45, jer nije tako.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Od Sava centra do Stare Pazove preko Krnjesevaca i Vojke ti nekad treba i manje od pola sata. Skoro svaki dan idem tako.

@goblin : malo ga preuvelicavas tebra. Ne bi da milijarde zaradjujes dnevno. Kao americki film da gledam. Jos mi samo reci da ti je gubljenje vremena zvakanje hrane vec sve blendujes u kasicu :o :mrgreen:
Slika
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Koji deo preuvelicavam? Ne razumem sta hoces da kazes, kako pominjanje milijardi?

Jednostavno sam izneo licni primer da pola godine putujem na posao 2min motorom, a drugu polovinu godine odprilike 40min u jednom smeru.
I da mi ta monotona obaveza jednostavno smeta i pored toga sto volim da vozim auto.
Isto tako se trenutno radi restruktuiranje firme gde izmedju ostalog otvaram kancelarije u gradu u kojem i zivim, pa ce mi posao umesto na 40min voznje biti na 5min peske, za cega smatram da ce mi direktno doneti povecanje kvaliteta zivota.
Sta je nejasno?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Nisi ljubitelj, ne voliš da voziš. Najveći ljubitelji su vozači u GSB.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Oces da kazes da nisu :) Evo neki moj poznanik - covek zavrsio (na jednom magistrirao) dva fakulteta i vozi autobus po Amsterdamu - kaze to ga smiruje i opusta. Sto tako ironicno? Ne - nogo sedeti kuci ispred TV i ludog muzickog uredjaja je idealan utrosak vremena?
Poslednja izmena od ljuba u 20 Mar 2016, 19:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

previse mi je bizarno, nista vise. Sta fali ako covek izgubi neko vreme u voznji. Za to vreme moze dosta stvari da se uradi preko telefona. Vremen nije izgubljeno.
Ali da se ne udaljavamo od teme. Na Vladi je da sam proceni.
Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Za vožnju treba svakodnevni ritam i rutina. Neko može da savlada to, neko ne.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Kako se udaljavamo od teme ako pišemo o kriterijumu za odabir nekretnine za život?

Nije ni čudo koliko ima offtopica kad ljudi ne znaju ni šta je tema.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa zar nije njavaznija stvar za nekretninu lokacija? Ili pak nije?
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

branja napisao:previse mi je bizarno, nista vise. Sta fali ako covek izgubi neko vreme u voznji. Za to vreme moze dosta stvari da se uradi preko telefona. Vremen nije izgubljeno.
Ali da se ne udaljavamo od teme. Na Vladi je da sam proceni.
Pa sta je bizarno u tome sto mi jednostavno zasmeta sto moram na posao da vozim 40min u jednom smeru?
Pritom znam kako izgleda kad na posao stizes bukvalno za 2min i svestan sam svih prednosti takvog rasporeda.
Nije to nista strasno, nista nepremostivo, nista sto se tesko izdrzava.... ali jeste nesto moze da ti zasmeta pogotovo kada se ponavlja duzi period. A prednosti druge opcije (blizeg posla) mogu da nabrajam do sutra.
I ako vec postoji mogucnost da se to promeni (kao sto sam ja imao), meni je sasvim prirodno da promenim takvu obavezu cak mozda i na ustrb posla kojim se bavim ali dobijam na kvalitetu i komoditetu svakodnevnog zivota.

A gomilu takvih "sitnica" poptu toga kako ti izgleda put do posla i nazad kuci, kakvo ti je radno vreme, da li se mucis oko parking mesta kod dolazis na posao ili kada se vracas kuci, da li moras da prolazis kroz guzvu, da li putujes sam ili sa nekim (zavisi kome sta odgovara/smeta).... sve zajedno itekako uticu na coveka.
ljuba napisao:Pa zar nije njavaznija stvar za nekretninu lokacija? Ili pak nije?
Apsolutno se slazem, ubedljivo najznacajnija stavka, naravno ne i jedina...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

@ljuba
Pa ne nuzno, sve zavisi :)
Meni su najbitniji mikrolokacija i kvalitet gradnje, pa onda lokacija, to jest, pristao bih na malo losiju lokaciju zarad dobre mikrolokacije.
Nema ni svako iste kriterijume.

U sustini, vreme koje moras da provedes u voznji ne mora nekome biti uzivanje, pa cak i ako voli da vozi.
Meni je nekada mrsko da upalim auto, a obozavam da se vozikam, sto se moze videti po mojim i Milosevim blejama po gradu od 100-300km za vece.
Opet, sve je do coveka i lokacija po kojima vozi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Vladi je ubistvo da se vozi kroz Novu Pazovu i Bataju. Bukvalno je stajanje na svaki minut. Pogotovo Batajnica od centra prema gradu. Svaki put kad idem iz Pazove idem na AP jer je ono bukvalno j.. u mozak od voznje. Dok je recimo meni od sela do BGa uzivanje. Rasterecen i dobar put, odlicna preglednsot i jednostavno opustajuce. Mada je i put Pa-Bg postao poprilicno opterecen.
Slika
Odgovori